Skocz do zawartości

Fikcyjna umowa Panoramy Firm z Google

zsedc

Rekomendowane odpowiedzi

Czy 913 faktycznie przekierowuje na 94-34?

Wygląda to trochę dziwnie, przekierowanie z super-płatnego 913, bodajże 2 PLN za połączenie na inny numer, za który zapewne obowiązuje stawka jak za połączenie lokalne.

A dlaczego by nie przekierować 913 na 0300, albo 0700? Może ta firma zajmuje się Phreakingiem, a przekierowanie 913 > 94-34 obsługiwane jest tylko przez "wybrane centralki" ? ;)

Moim zdaniem lepiej zainwestować w pozycjonowanie strony/kampanię Adwords.

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
sorki jest wcześnie ale nie rozumiem twoich słów

Chodzi o pozycjonowanie się na nazwę jakiejś konkurencyjnej Firmy....

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Przepis można?

Pewne wyjaśnienie znajdziesz tutaj https://prawo.vagla.pl/node/6056 , wiem, że chodzi o linki sponsorowane ale przy dobrym prawniku myślę, że ustawę "o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji" możnaby zastosować do pozycjonowania.

Na razie technika "na nazwę konkurencji" jest IMHO średnio bezpieczna, myślę jednak, że prędzej czy później nasz "światek" zelektryzuje informacja o wyroku w takiej sprawie...

Musimy po prostu poczekać aż rodzimy wymiar sprawiedliwości (albo prawo UE) zauważy jakie pieniądze płyną do i z firm dzięki wyszukiwarkom.

P.S.

Pozycjonowanie viagry jest traktowane jako reklamowanie towaru farmaceutycznego niedostępnego w obrocie publicznym a reklamowie takich specyfików jest zakazane i jest karalne. O tym przekonało się już parę osób w Polsce, co wiele nie mówić, nawet z tego forum....

....Może i nie muszą być przekononowywujące, tylko kto komuś zabroni linkować gdzie mu się podoba?

Nie moją rolą Cię przekonywać.

Proponuje przeczytać kilka razy polską ustawę "o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji" Dz.U. 1993 Nr 47 poz. 211 Oczywiście czytając to trzeba pamietać, że powstała ona w czasie gdy medium o nazwie "internet" nie był tak ważny w życiu społeczeństwa jak teraz.

Nie mozna też zapominać o przepisach prawnych określających ochronę znakow i nazw zastrzeżonych.

• 1 rok później...

ehhh.

Ciągle to samo. Dziś rozmawiałem z Panią z PKT i Pani gwarantuje, że na 5 słów, którymi nazwę swoje produkty dodane do pkt (tudzież AlejaHandlowa) wyniki pojawią się w pierwszej 10tce Google.

Zapytałem czy gwarantują to w umowie, ale Pani nie wiedziała i będzie dzwonić jutro.

nie zagwarantują jak chcialem w 2008 aby przesłano mi to meilem do dnia dzisiejszego nie mam informacji :) a dalem sie nabrac w 2006 roku i zaplacilem 1400zł na rok za coś z czego mialem 3 wejscia w miesiącu oraz same prośby o wsparcie

ale po tym skończyy sie telefony z namowami o wykupienie reklam na kolejny rok

konsultanci mowią wiele nie mając żadnej wiedzy na temat jaki ci proponują i działa tak wiele firm które dzwonią i proponują np adwords po 1 zl za kliknięcie gdy samemu zaplacisz 20 groszy

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Wystarczy trochę poszukać w necie a sami się dowiecie jak PF ściemnia z tą umową z Google.

Najważniejsze, że jest to skuteczne i że sprzedaż dzięki temu mają.

[edytowane]

Pierwsze wbicie i proszę ...

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=po...e+panorama+firm

https://fakty-mity-seo.info/2008/04/04/pols...cjonowania.html

• 3 miesiące temu...

widzę po forum, że to już od wielu lat ta sama ściema... Fragment z oferty PF:

"Na stan obecny mamy podpisaną umowę z Google , gdzie również znajdzie się Państwa oferta "

ciekawe gdzie się ma znaleźć link do naszej strony, gdyż na chwilę obecną przeglądając google wg. słów kluczowych odpowiadających mojej firmie nie znalazłam ani jednego linku do pf.pl...

może i wizytówki w pf ładne, ze zdjęciami, ale za taką kupę kasy, to należałoby się coś więcej...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności