Skocz do zawartości

Google nie indeksuje mojej strony

Rapid

Rekomendowane odpowiedzi

Witam z małym problemem :)

Mainowicie:

- googlebot od poczatku maja nie dostał się na moją stronę (w kwietniu wszedł kilkukrotnie)

- google nie indeksuje strony (podaje komunikat o niedostepności robots.txt, a tymczasem ten plik jest dostępny)

- google nie widzi linków do mojej strony

Może ktoś się ulituje i pomoże bardzo mocno początkującemu pozycjonerowi :)

ps. adres strony to www.autosound.pl

Pozdrawiam

- googlebot od poczatku maja nie dostał się na moją stronę (w kwietniu wszedł kilkukrotnie)

Najwidoczniej brakuje Tobie linków.

- google nie indeksuje strony (podaje komunikat o niedostepności robots.txt, a tymczasem ten plik jest dostępny)

Koniecznie popraw schemat odnośników, bo ten jest KOSZMARNY. A plik robots.txt możesz na dobrą sprawę skasować, i tak prawie nic nie zwraca na niego uwagi.

- google nie widzi linków do mojej strony

Najwidoczniej są marnej jakości. DOBRYCH linków Ci potrzeba. :)

Mam gigantyczną prośbę, napiszcie mi wszystko co jest zwalone na tej stronie :) ja jestem laikiem i zapłaciłem za jej wykonanie a jak się okazuje nie spełnia ona podstawowych wymogów :)

Jak będę wiedział co jest nie tak, to może uda mi się wyegzekwować poprawki.

Dzięki

Sesje OsCommerce'a nie są jakąś straszną barierą dla indeksacji. Przedwczoraj dałem link na 1 (słownie jednej) stronie do świeżego OsCommerce bez wielkich przeróbek mechanizmu (czyli np. z sesjami w linku), sklep na nowej domenie - a dziś sprawdzam i - zaindeksowane 140 stron, czyli większość produktów.

Masz w kodzie linijkę

<base href="https://www.autosound.pl//">

. Jeden nadwymiarowy slash możesz usunąć zmieniając plik /includes/configuration.php jeśli dobrze pamiętam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności