Skocz do zawartości

[news] Wyszukiwarki sięgają po... ludzi

radar22

Rekomendowane odpowiedzi

Całe to Mahalo to pic - wyniki z google (sprawdziłem kilka fraz), a przycisk "more results" przenosi od razu do wyników google. Pic na wodę.

Wcale nie! Po prostu to co Ty sprawdzałeś, nie zostało przez nich jeszcze ustawione. W takim wypadku wrzucają wyniki z Google i wyświetlają napis np: "Oops! We haven't hand-written a result page for "biznes" yet."

Ale wpisz sobie np honda civic :)

Program do nauki na uprawnienia budowlane i przygotowujący do egzaminu na uprawnienia budowlane.

Okulary przeciwsłoneczne polaryzacyjne oraz okulary antyrefleksyjne zerówki do pracy przy komputerze.

Największy wymarzony kamper barbie fbr34 firmy mattel.

Dla mnie to wogóle śmieszne że google ma mi np zarbonić kupowania reklamy na innych stronach (wg nich tylko wykupienie adwords jest ok?)

Google urosło w sile i wydaje im się że za dużo mogą, taka polityka moim zdaniem będzie się przyczyniała na ich niekorzyść.

Sami zaprzeczają sami sobie piszą aby robić strony dla ludzi nie dla robotów więc ludzie będą wchodzić na stronę wtedy kiedy będzie ta strona reklamowana na innych stronach... (kto reklamuje strony innych za darmo ?)

A może niech banują strony co się reklamują w tv? Co raz to google coraz większe bzdury wymyśla a z realizajcą są problemy...

Nie masz gdzie stawiać zaplecza? - Darmowe serwery dla webmasterów ?

Popieram ze bzdura, czyszczenie wynikow ze spamow, ok - to juz od dawna funkcjonuje - jako tako, bo trudno, zeby np. 100 osob mialo pelna kontrole nad x miliardow zaindeksowanych stron.

Linki ? tak jak poprzdnicy pisza, stawiam kopie dmoza, linkuje z niego konkurencje i jestem w top 3 bez ani jednego linka - pozostale x stron konkurencji wykosilem dmozami :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Wcale nie! Po prostu to co Ty sprawdzałeś, nie zostało przez nich jeszcze ustawione. W takim wypadku wrzucają wyniki z Google
Nie będę się sprzeczał, ale to

https://www.mahalo.com/Special:Search?searc...e&go=Search

chyba jest już trochę "podrasowane" google. :) Chodzi mi o vox oraz wpis inhead w cssreebot

Edycja: żadne podrasowanie, jest tak jak na google.com

Eksperyment Discover.pl

pomysl z podpiepszaniem wykorzystuje juz Morfeo szukajaca dla Onetu, ciekawe jak im to sie sprawdza. Z drugiej jednak strony popyt i wyniki w statystykach sa tak male w rankingach z google, iz mysle o sporadycznym uzyciu funkcji.

Mam tez taka hipoteze:

Wiekszasc serwisow linkowana przez np platne linki byla by pewnie podpiepszana conajmniej raz przez konkurencje i pozostali uzytkownicy wyszukiwarki. Takie wlasnie strony byly by w bazie stron do zbadania dla duzych Quality Team. Sama operacja jest prosta , ale patrzac na to z drugiej

strony to duzo w uzupelnieniu algorytmu wyszukiwarki. Taki team przeciez robi porzadek dobry w np. top 30. CIekawe bo podnosi sie cena sukcesu i jakosc w top 30 to o co tu przeciez chodzi.

Darmowe ogłoszenia dla wszystkich wymagających tak wiele ;)

Dodając artykuł w Presell page podnosisz swoją pozycję !

Firma w internecie , porady , solucje, baza firm zapraszamy !

Cutts powiedział, że Google cały czas rozważa kwestię ludzkiej interwencji w wyniki wyszukiwania, ale chce znaleźć taki sposób na jej zastosowanie, który będzie pewny i skalowalny.

Beda hodowac male elfy i ukladac je w szafach z malymi laptopami i beda dzien i noc zywiac sie jedynie spamem bawic sie pozycjami w indeksie.

Ich ilosc rosnac bedzie wykladniczo beda bardzo skalowalni, a wogole beda genialne i super.

Cuttsa sobie zostawcie w spokoju. Wiem, ze to jest wasza strona startowa i pewnie z 10 razy dziennie ja odswiezacie, ale on pisze same bzudry.

Wogole to naprawde was podziwiam ze macie czas rozwijac tak durnowate watki. Panowie do roboty! :)

No wiesz, generalnie to wiekszosc wynikow w topie i tak sa juz kupione, tylko kase zgarneli kombinatorzy, a nie google. A kto wiecej placi ten jest wyzej, wiec po co sie bajerowac, ze niby lepsze te 'naturalne' wyniki (ktore naturalnosc maja tylko w nazwie).

A wogole to nie jest jakis przeterminowany news? Chyba juz jest mozliwosc raportowania cudzych stron, pytanie co robia z ta informacja.

A kolega powyzej, co sie rzuca o sprzedawanie linkow - alez mozesz sprzedawac - napiszesz na stronie, ze sa one 'sponsorowane' oraz dodasz 'nofollow' i G. Cie nie rusza (niby).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności