Skocz do zawartości

Głupie google wrrrr

Red

Rekomendowane odpowiedzi

mam od początku subdomenę na forum : https://forum.ruchchorzow.com

ale dopiero od 2 tygodni mi działa dorbze bo wcześniej miałem po wpisaniu tego adresu strona przechodziła na www.ruchchorzow.com/forum działało to jak alias.

Google zaindeksowało mi stronę główną forum ciągle z innych stron linkuję do subdomeny

no i do niedawna wszystko było oki!

a teraz wpiszcie sobie w google Ruch Chorzów

i wyskakuje:

4 pozycja www.ruchchorzow.com

8 pozycja forum.ruchchorzow.com - do niedawna była 5 pozycja!!

5 pozycja www.ruchchorzow.com/forum - czemu google ją dodało?

do subdomeny google ciodziennie robiło kopię strony a teraz ona zniknęła a do www.ruchchorzow.com/forum wcale nie linkuję kurde czemu dodało ten adres w ogóle:/. Ja chcę żeby google zaindeksowało podstorny z mojego forum z subdomeny bo mam dobre linki łatwe dla wyszukiwarek od kilku dni i sie za to nie bierze:/

kiedy znow bedzie jak bylo wczesniej?

Mistrz Pozycjonowania Master of Seo.  Zobacz moją ofertę dla klientów na BITEC Pozycjonowanie Katowice

ja mialem to samo z katalogiem. Nie chcialo przejsc na subdomene. Wydaje mi sie ze google widzi to tak:

Ma zaindeksowena i w cachu strone: ww.domena.com/katalog

nastepnie wchodzi na strone www.katalog.domena.com i sprawdza czy cos takiego jest w bazie. Okazuje sie ze jest, wiec idzie pod adres ze swojej bazy (www.domena.com/katalog) i sprawdza czy nadal jest. Okazuje sie ze jest, wiec co?? - Duplikat contentu??

W kazdym badz razie pierwsza wersja byla pierwsza<lol>

A ja nie będe miał sygnaturki

pozycja www. ruchchorzow.com/forum - czemu google ją dodało?

jeśli będziesz umieszczał aktywne linki do tego adresu to napewno samo nie zniknie

wcale nie linkuję

a na tym forum to co zrobiłeś jak nie zlinkowałeś?

ale wczesniej robilo kopie subdomeny

masz teraz w indexie dwa adresy identycznego contentu, zrób na ruchchorzow.com/forum przekierowanie do forum.ruchchorzow.com albo zastosuj HTTP404 i za jakiś czas powinno być po kłopocie. w razie czego daj tam noindex, nofollow bądź skorzystaj z automatic URL removal system.

a teraz tak jakbym dotsal bana nie robi

Google teraz "analizuje" nową sytuację i stąd moga wynikać przestoje w aktualizacji.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

chodzi o to ze ta subdomena pracuje na plikach znajdujących się w katalogu /forum, tak?

Jeśli tak to może to Ci się przyda:

if ($_SERVER[HTTP_HOST]!="https://forum.ruchchorzow.com") {

// albo przekierowanie 301 do https://forum.ruchchorzow.com

// albo zapisanie noindex, nofollow w meta

// albo odwołanie się do czegoś nieistniejącego

} else {

// właściwe wykonanie skryptu

}

oj zYm3N ale się czepiasz, ale masz już code :)

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

odpowie mi ktoś?

gdzie to:

if ($_SERVER[HTTP_HOST]!="https://forum.ruchchorzow.com") { 

// albo przekierowanie 301 do https://forum.ruchchorzow.com 

// albo zapisanie noindex, nofollow w meta 

// albo odwołanie się do czegoś nieistniejącego 

} else { 

// właściwe wykonanie skryptu 

}

mam wkleić i w któym miejscu?

Mistrz Pozycjonowania Master of Seo.  Zobacz moją ofertę dla klientów na BITEC Pozycjonowanie Katowice

kurde nabijasz sobie posty czy jak? nie można odpowiedzieć na pytanie normalnie?

przecież to jest chyba forum o wyszukiwarkach nie?

myślałem forum czyli pomaganie innym widać że chyba sie pomyliłem

kurde nabijasz sobie posty czy jak? nie można odpowiedzieć na pytanie normalnie?

Widzę, że nie masz zielonego pojęcia na co patrzysz, więc odesłałem Cię na stronę, gdzie opisane jest korzystanie z PHP.

To co podał Piotr to zaledwie szablon skryptu, nawet bez zdefiniowanej właściwej czynności jaką ma on wykonać, więc wklejenie tego w kod strony nic nie da.

przecież to jest chyba forum o wyszukiwarkach nie?

O, właśnie! O wyszukiwarkach. A nie o tworzeniu stron w PHP. A jesli już o PHP się mówi, to przy okazji, w sposób jaki zrobił to Piotr. Tu nie będzie nkt uczył Cię podstaw PHP.

myślałem forum czyli pomaganie innym widać że chyba sie pomyliłem

Ależ ja pomogłem, naprawdę. Jednak Ty pomoc rozumiesz przez zrobienie wszystkiego za Ciebie.

Szy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności