Skocz do zawartości

mod_rewrite, duza liczba wpisow w htaccess

pandha

Rekomendowane odpowiedzi

witam. mam strone na drupalu, gdzie kazdy news i artek ma wpisany alias. zamiast node/1323 powiedzmy jest nowosci/polska/praca. kazdy nowo dodany artek ma dopisywany recznie alias. to wszystko jest pewnie skladowane w htaccess, czy w koncu nie zacznie mi to mulic? jak to wyglada? czy ten plik jest najpierw wczytywany, czy za kazdym razem jak strona jest odswiezona? czy martwic sie w ogole o to?

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

nie wydaje mi się, aby to wszystko było dodawane do .htaccess... Pewnie są tam elementy które przekazują wartość tak jak get czyli np.

www.strona.pl/news,tytul,12.html jest dla php rownoznaczne z index.php?dzial=news&tytul=tytul&id=12

tak jak pisalem, aliasy ustalane sa recznie, nie ma zadnej regulki. przykladowy node/1221 to juz zmieniony url z podziedzmy index.php?p=12323&news=232 na friendly, a ja dodatkowo to jeszcze zmieniam recznie na bardziej ludzkie.

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

witam. mam strone na drupalu
Niestety nie znam się osobisty na drupal, ale z tego co czytałem do tej porze (i to dość dużo), drupal po prostu jest dobre i myślę, że o tym nie muszisz się martwić.

Osobiście nie mam drupala z powodu brak czasu i małych gotowych szablonach (i to dla mnie najwięciej problem).

Serwisy na drupala z ktorych wykorzystuję (dość duże serwisy) oceniam bardzo wysoki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności