Skocz do zawartości

Reguły obowiązujące w Google AdSense

xgalux

Rekomendowane odpowiedzi

bo jeśli ktoś często wchodzi na daną stronke to prawdopodobne jest ze kliknie w reklamy więcej niz 2 razy na dzien.

a jesli google zliczaloby tylko 2 kliki np na tydzien to spora cześc klików przepadnie

Jest dokładnie odwrotnie. Im częściej ktoś wchodzi na stronę, tym rzadziej klika, bo mu się reklamy opatrzą.

przecież reklamy się zmieniają, nie są cały czas takie same. Zalezy od frazy ale z reguły paru reklamodawców na daną frazę jest więc jak jest konkurencja to i reklamy się przeplatają.

To zakładając że reklamy sa już bardzo dobrze dopasowane do treści.

A na stronach gdzie jeszcze takiego dopasowania dokładnego nie ma ilość różnych reklam jest większa więc jest szansa że jeden użytkownik kliknie więcej razy

co wtedy?

2 kliki na 1 IP na 24 godziny jest w końcu czy na dłuższy czas?

SEKRETY POZYCJONERÓW

pozycjonowanie2.gif

Chodzi o samą "reklamę", a nie jej treść. Użytkownicy najchętniej omijają słowo "reklama" szerokim łukiem, z przekonania, że ktoś chce na nim zarobić, nie dając niczego wartościowego...

A jeśli chodzi o kliknięcia - niestety może wystąpić więcej niż 2 i nie zostaną naliczone. Niektórzy użytkownicy wyklikują cały scyscrapper z przytzrymanym ctrl'em, często w celu samego naklikania, rzadko z ciekawości co tam znajdą...

Portal komputerowy

-
webmastering, biznes

Forum IT - informatyka, komputery, technologie

A swoją drogą jeżeli zliczane są tylko 2 kliknięcia jako płatne a reszta warta "mniej niż zero ;P" $ to po co google banuje konta za nad klikania :>? Przecież i tak jeżeli naklikam powiedzmy 1000 razy w reklamę to i tak zostaną zliczone tylko te 2 pierwsze kliknięcia.

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Paweł Dzedzej, ale ja to wiem :rolleyes: Ale nie rozumiem dlaczego Google ma takie zasady, przecież w reklamy może mi kazdy na klikać ;P Rozumiem banowac jakiegoś dzieciaka który codziennie klika sam po 100 razy w swoje reklamy no ale niewinne osoby ;P Szkodliwość czynu i tak jest znikoma z uwagi na zliczanie tylko tych dwóch klików ;P

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności