Skocz do zawartości

Przekierowania (301 302) na strone klienta

gothen

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam za zadanie wypozycjonowac serwis ktory jest caly we flash.

2 miesiace temu wyczytalem ze jednym z rozwiazan jest zbudowanie sobie odpowiednika danej strony w html , wstawieniu jej na inna domene i po wypozycjonowaniu jej na odpowiednie frazy zrobienie przekierowania na docelowa strone flash klienta.

Minely 2 miesiace i htmlowa kopia strony ktora pozycjonuje wskakuje na 2 strone w serpach na dosc trudne frazy , a klient chce juz by to jego domena byla na miejscu mojej.

Bylbym wdzieczny za informacje jakie przekierowanie wybrac i jak wyglada dalej pozycjonowanie tej flashowej strony do ktorej zrobie

przekierowanie (tzn czy linkowac dalej do jej htmlowej kopii z ktorej robilem przekierowanie czy kolejne linki maja juz isc na docelowa domene klienta).

Z https://www.pozycjonowanie.jrr.pl/przekierowanie-301 wnioskuje ze na kazda z moich podstron dodaje:

<?

header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");

header("Location: https://adresklienta.pl/");

header("Connection: close");

?>

badz

<?

header("HTTP/1.1 302 Moved Temporarily");

header("Location: https://adresklienta.pl/");

header("Connection: close");

?>

(i odpada tu problem z przekierowaniami osobnych podstron na nowe podstrony poniewaz nowa strona flashowa sklada sie tylko z jednej strony )

Jesli ktos ma doswiadczenie w temacie bede wdzieczny za porade i informacje: czy przed zrobieniem przekierowania podlinkowac najpierw strone klienta ; po jakim czasie moge sie spodziewac zamiany stron w serpach.

Ps1. Na dzien dzisiejszy strona klienta nie jest nawet zaindeksowana.

Ps2. Poswiecam duzo czasu na czytanie forum , odpowiedzi nie znalazlem.

IMO dobrym rozwiązaniem byłoby najpierw zapewnienie unikalnych URL'i dla flashowych "podstron", typu kontakt.html, oferta.html etc., potem title, description i text alternatywny flasha adekwatny do odpowiednika wypozycjonowanego, potem redirect 301 i stopniowe przechodzenie nowopowstających odnośników ze starego adresu na nowy.

Drugą godną rozważenia koncepcją jest przekeirowanie w javascript do podstrony, przekeirowujące usera na odpowiednik flashowy, a nie brane pod uwagę przez roboty.

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

2 rozwiazanie raczej odpada.

Co do pierwszego , faktycznie jest to fajny pomysl , biorac pod uwage ze jestem autorem tej flashowej stronki i moge ja edytowac jak mi sie podoba.

Z tego co zrozumialem , zrobie odpowiedniki podstron z mojej strony html , do kazdego dam tego samego flasha z tym ze ustawie by przy odpaleniu np. flasha w kontakt.php otwierala sie na starcie 'animacja' z wybranym menu kontakt itd.

Mam rozumiec ze kod ktory cytowalem dla 301 jest poprawny i moge go zastosowac w podstronach strony do przekierowania ?

Ok wszystko przygotowane. Pozycjonowana strona ma

index.html

onas.html

oferta.html

kontakt.html

Na stronie klienta identycznie te same pliki (w sesie nazwy) tyle ze z odpowiednio przygotowanym flashem otwierajacym dane menu.

Wczesniej zaproponowalem kod php do redirecta ale wtedy musialbym zmienic rozszezenia na php a to mi nie na reke bo linkowalem np pod adres/oferta.html.

Czy:

RewriteEngine On

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^pozycjonowana_domena.pl

RewriteRule ^(.*)$ https://www.domena_klienta.pl/$1 [R=permanent,L]

w .htaccess przekieruje mi strone glowna wraz z wszystkimi podstronami , na ich odpowiedniki na drugiej domenie ?

Dawno nie uzywalem wyrazen regularnych wiec wole sie upewnic.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności