Skocz do zawartości

Spadek dochodow...

Berez

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

konto w adsense mam od ponad roku, srednio zarabialem za klikniecie okolo 10 centow, w polowie maja gwaltownie (ponad 3 krotnie) wzrosl ruch na mojej stronie zaczalem zarabiac naprawde konkretna kase, niestety dziwnym zbiegiem okolicznosci od 1 czerwca srednia stawka za klikniecie spadla 3-krotnie, wyszlo na to ze mam 3 krotnie wiekszy ruch, 3x wiecej klikniec a zarabiam tak jak kiedys. Spotkaliscie sie z czyms takim?

pozdrawiam

Marek

Może smart pricing Ci się włączyło?

smart pricing? Rozumiem ze to nie jest opcja tylko 'zjawisko' :)

Czy jesli zaloze drugie konto w adsense, na inna osobe - zupelnie inny adres zamieszkania i bede umieszczal reklamy dalej na tej samej stronie to czy mam szanse na wzrost dochodow? Czy moge dostac za to bana jesli na jednej stronie bede mial reklamy z nowego konta, a starego konta wogole nie bede uzywal?

z gory dzieki

pozdrawiam

Marek

Mi sie cos wydaje, ze oni sobie reguluja coby ktos przypadkiem nie zarobil za duzo :]

Jak mi strona zaczyna zarabiac za duzo todziwnym przypadkiem leci w kosmos w Google i wszystko wraca do "normy" - stawki raczej ida w gore :]

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Mam jeszcze jedna teorie, jesli dla mfa google ma nizsze stawki.

Jak zrobic automatyczne rozpoznawanie mfa?

Bardzo prosto, ja bym to zrealizowal tak:

Sprawdzalbym czy zawartosc storny sie zmienia, jesli zawartosc strony sie nie zmienia przez 2-3 miesiace to zakladamy ze to mfa.

Co o tym myslicie?

Ja po swoich statystkach widze ze google dosc czesto sciaga CALA zawartosc mojej strony.

pozdrawiam

Marek

Mam jeszcze jedna teorie, jesli dla mfa google ma nizsze stawki.

Jak zrobic automatyczne rozpoznawanie mfa?

Bardzo prosto, ja bym to zrealizowal tak:

Sprawdzalbym czy zawartosc storny sie zmienia, jesli zawartosc strony sie nie zmienia przez 2-3 miesiace to zakladamy ze to mfa.

Co o tym myslicie?

Byle jaki programista zrobiłby skrypt zmieniający zawartość więc słaby masz plan.

Czy mógłby ktoś wyjaśnić czym jest to mfa?

"MFA (Made For AdSense), czyli strony stworzne wyłącznie w celu wyłudzania kliknięć z pochodzących z reklamy kontekstowej. Strony takie zawierają praktycznie same reklamy! Próbą walki z tym procederem było m.in. wprowadzenie nowego czynnika wpływającego na cenę kliknięć: Quality Score..[...]"

z https://www.sprawnymarketing.pl/artykuly/paragraf-31/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności