Skocz do zawartości

Aborcja? Przemyśl to...

qgito

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 102
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
20% dzieci chodzi głodna do szkoły, tego nie widzicie??

a w afryce ile jest głodnych dorosłych?? czy to znaczy ze z "litości" mamy ich zabijać??

ja osobiście wole być głodnym dzieckiem niż martwym dzieckiem...

a poza tym z tymi 20% bym nie przesadzał

telewizja kłamie

kiedyś 1 dnia widziałem badania:

TVN 60% polaków jest za (już nie ppamiętam za czym)

TVP 65% polaków jest przeciw (dotyczyło to tego samoego co badanie z tvn-u)

wiec jak ktoś poda że 20% dzieci jest głodnych to ja mu nie wierze

To mu nie wierz i miej czyste sumienie.

Po drugie nikt nie mówi o zabijaniu osób bo są głodne.

Chodzi o to aby pozostawić tą sprawę matkom tak samo jak matki będą wychowywać te dzieci. Fałszem jest to że przeciwnicy aborcji są za tym aby dzieci rodzono ale już ich nie interesuje to co się z tymi dziećmi dzieje po urodzeniu, a wiadomo że te dzieci trafiają na ulicę czy do domów dziecka, i co myślisz że będą noblistami??

Nie, pewnie wcześniej czy później okradną ci samochód albo pobiją twoje dziecko.

To kobiety i tylko w określonym wieku powinny mieć prawo głosować w tej kwestii, nie mamy żadnego prawa decydować o ich losie, ile do cholery było przypadków że kobieta może stracić zdrowie przy porodzie? i co tu jakoś nikt się jej losem nie przejmuje?

Jednak najbardziej irytują mnie wypowiedzi księży (nie posiadających rodziny na utrzymaniu), starych bab, i popier... gówniarzy z lpr jacy to oni nie są za ochronem rodzin a gó**o o rodzinie wiedzą...

tą kwestie zostawmy kobietą,

i do jasnej cholery dla żadnej z nich nie jest to przyjemność dokonać aborcji, czasami to jest konieczność...

niech ktoś zakończy temat...

Tru

brak sygnatury

a wiadomo że te dzieci trafiają na ulicę czy do domów dziecka, i co myślisz że będą noblistami??

ja sam osobiście jestem przeciwnikiem mówienia że "ludzi są równi" (bo uważam po prostu ze sa lepsi i gorsi) ale nie ma co przesadzać. ja raczej myśle ze takie "niechciane dziecko" może być bardziej zaniedbane ale to nie znaczy ze np. będzie złym piekarzem w przyszłości...

problem jest generalnie ciężki do rozwiązania, ja jestem przeciwko ale jestem za zezwoleniem na aborcje:)

paradoks?? nie...

ja osobiście jestem przeciw ale dobrze wiem, ze jak ktoś będzie chciał dokonać aborcji to ją dokona, nie tu legalność nie ma dla tych kobiet większego znaczenia.

a jak by to było legalne to może lekarzom udało by sie wiecej kobiet przekonac że warto jednak urodzić...

tak samo jestem za legalizacją narkotyków, jak ktos chce to i tak będzie ich używał, a legalizacja odetne kase gangom, a handlowac będa normalni ludzie:)

a w afryce ile jest głodnych dorosłych?? czy to znaczy ze z "litości" mamy ich zabijać??

Bardzo pasuje bycie 'za' do tonu poprzedniej wypowiedzi.

Tak trudno pojąć, że jeżeli już ktoś się na to decyduje, to ma jakieś powody? Tak trudno pozwolić ludziom samodzielnie dokonać wyboru?

Maniakalnym prawnikom wszystko wsadzającym w normy, pedantom lubiącym kiedy w glanach błyszczą białe sznurówki i tego pokroju ma********m chcecie pozwalać na decydowanie za kogokolwiek? Nic mi do tego kto co zamierza zrobić tak długo, jak długo nie wchodzi na moje podwórko, a decydowanie za kogokolwiek w jakiejkolwiek sprawie przez polityków i społeczne przyzwolenie na to zaowocować może w niedługim czasie przepisem regulującym długość kawałka papieru, którym się zamierzam podetrzeć - a to, sami przyznacie, normalne nie jest.

Bardzo pasuje bycie 'za' do tonu poprzedniej wypowiedzi.

Tak trudno pojąć, że jeżeli już ktoś się na to decyduje, to ma jakieś powody? Tak trudno pozwolić ludziom samodzielnie dokonać wyboru?

Maniakalnym prawnikom wszystko wsadzającym w normy, pedantom lubiącym kiedy w glanach błyszczą białe sznurówki i tego pokroju ma********m chcecie pozwalać na decydowanie za kogokolwiek? Nic mi do tego kto co zamierza zrobić tak długo, jak długo nie wchodzi na moje podwórko, a decydowanie za kogokolwiek w jakiejkolwiek sprawie przez polityków i społeczne przyzwolenie na to zaowocować może w niedługim czasie przepisem regulującym długość kawałka papieru, którym się zamierzam podetrzeć - a to, sami przyznacie, normalne nie jest.

całkowicie sie z Tobą zgadzam:)

dlaczego mam płacić ubezpieczenie w ZUSie?? dlaczego mam mieć zapięte w moim aucie pasy i mam świecić światłami?? dlaczego mam płacić abonament telewizyjny jak nie oglądam TVP?? itp itd.

ale koronnym argumentem jest fakt że ten ludzki zarodek za kilka miesięcy może być człowiekiem, a to już jest wchodzenie w "podwórko" temu przyszłemu obywatelowi. jak by było możliwe zapytanie i uzyskanie odpowiedzi od takiego zlepka komórek to wątpię czy odpowiedź brzmiała by tak :"tak zabijcie mnie, moja mam jest biedna będe dla niej tylko zbędnym balastem".

a co do mojej opinii : JA osobiście jestem przeciwko aborcji, ale jako ze nie mozliwe jest żeby wszyscy podzielali moją opinie i mimo zakazu dokonają aborcji (a dokonują mimo zakazu) to nie ma sensu zakazywać czegoć czego i tak nikt nie przestrzega.

tak jak już napisałem jest to problem nie do rozwiązania, bo Ty nigdy nie przekonasz mnie do tego żebym miał pozwolić zabić takie dziecko, dlatego że ja zawsze staram sie postawić w innej sytuacji. i stawiając sie jako takie "nienarodzone" dziecko moja opinia była by tylko jedna "chce żyć". ale nie musisz podzielać mojej opinii :)

aborcja jest takim problem bo porusza kwestie wolności z dwóch stron: wolność matki kontra wolność dziecka. za eutanazją już jestem na tak:)

dlaczego mam mieć zapięte w moim aucie pasy i mam świecić światłami??

sorry ale to zły przykład...

na ograniczanie wolności doskonały!! prawo nie pozwala mi wypaść przez szybę i sie zabić, dlaczego?? jako pełnoletnia osoba chce móc podjąć nieodpowiedzialną decyzje której skutek dosięgnie tylko mnie. a nie mogę:/

Ostatnio fajnie to ujęła ta babka z SLD, że skoro za koniec życia / śmierć uznaję się stan braku aktywności pnia mózgu to logicznym wnioskiem jest przyjęcie, że świadomość budzi się właśnie w momencie początku aktywności ww pnia mózgu co wyklucza teorie LPR i pochodnych :)

404.tf

bez pasów masz mniejsza kontrola nad autem, podczas hamowania latasz jak kulka w pudełku tracąc kontrole nad kierownicą robiąc zooma do szyby... rozpier.... się o drzewo ok, zabijesz kogoś innego to juz nie jest ok

tutaj skutki takiego myślenia mogą sięgnąć kogoś innego...

brak sygnatury

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności