Skocz do zawartości

Domeny .info

Buncol

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Z tego co sie rozejrzałem najlepiej wziąć w namecheap.com . Mam jeszcze pytanie odnosnie tego rejestratora, bo może ktoś z użytkowników kupował. Chodzi mi o to czy oni przesyłają jakieś faktury, bo trochę tych domen będę kupował i chciałbym wrzucić w koszty

Fotografia ślubna: www.marcindrechna.com

Głowy nie dam (choc tak mi sie wydaje), ale jesli bedziesz chcial to wrzucic w koszta, to wpedzisz sie w dodatkowy wydatek - przeciez to jest import wiec musisz odprowadzic od tego podatek VAT!

Nabycie usług od podmiotu nie rozliczającego podatku VAT w Polsce powoduje obowiązek podatkowy u nabywcy. Nie ma znaczenia, czy importujemy usługe z państw UE czy tez spoza terytorium wspólnoty. Zasada rozliczania jest zawsze taka sama.

Odzyskasz 19% dochodowego, a zaplacisz 22% VATu. Chyba ze zle rozumuje, to mnie poprawcie (oj cieszylbym sie z tego!).

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Szukalem w twoich wypowiedziach ale nic podobnego nie znalazlem, pewnie zle szukalem. Daj jakas podpowiedz gdzie i jak szukac.

Swego czasu zadalem to pytanie ksiegowej i tak mi wlasnie odpowiedziala. Moze zle mnie zrozumiala, albo cos sie zmienilo (albo ja zle zrozumialem).

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

po prostu trzeba poszukać...

tylko, że wiesz to co było aktualne wczoraj może już nie być dzisiaj. Tak jak sie sugerowałem opisami, że aby otworzyć firmę potrzebny jest miesiąc. A jak poszedłem załatwiać to wszystko miałem w ciągu 4 dni.

Sorry, za OF

Może ktoś inny napisze czy namecheap przesyła jakieś papiery dzięki, którym będę mógł odliczyć sobie zakup domen w tej właśnie firmie

Fotografia ślubna: www.marcindrechna.com

Ogolnie chodzi o to, że obowiązek VAT dla usługi powastaje w miejscu/kraju w którym usługodawca ma siedzieby (albo wykonuje usłudze) - więc nie dotycze was.

Pozatym dla VAT-owców VAT zawsze jest neutralne (co najmniej powinno być - ale to inny temat :D)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności