Skocz do zawartości

zmiana algorytmu google

Vek-tor

Rekomendowane odpowiedzi

A ja nie widze narazie zadnych zmian w wartosci linkow. Widze duzo wieksze zroznicowanie ze wzgledu na to skad pochodza linki (region, nie tematyka). Moze poprostu konkurencja jest coraz wieksza i dlatego strony pospadaly. Ja jak narazie widze glownie wzrost a nie spadek i to stron pozycjonowanych wylacznie linkami, i mi to odpowiada. :lol:

• Odpowiedzi 82
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Jeż... zyjesz? :)

Ostatni egzamin zaliczyłem z wynikiem negatywnym:

- W czym się transportuje żurawie??

- (nie wytrzymałem) W skupieniu, panie doktorze.

- Dziękuję.

- Dziękuję.

:)))

Przez tydzień nie miałem komputera, teraz odzyskuję dane z backupów i wszystko instaluję, blah, beznadziejna robota.

(a pisząc na temat)

Połączenie copywritingu i linkowania, analiza semantyczna... Cód-miód, już mi się to podoba. Troszkę bez sensu było, gdy pozycjonowanie polegało na tworzeniu zakładki w Co-op i przekazywaniu na nią określonych % linkpowera... ;)

Pozdrawiam, J.

Ostatni egzamin zaliczyłem z wynikiem negatywnym:

- W czym się transportuje żurawie??

Ty studiujesz zoologię? Jak dla mnie dziwne pytanie :

Ja uwaliłem 3 egzaminy, ale tak na prawde to tylko jeden, i szukam kogos kto umie odpowiedziec na takie pytania jakie mialem... (szykuje sie juz do poprawki) - pytania przepisane są tu - co za kosmos..., ktos umie odpowiedziec na 1, 2 lub 3? help...

Sorry, za zejscie z tematu ;)

Moze poprostu konkurencja jest coraz wieksza i dlatego strony pospadaly

Najmardzejsze zdanie na temat linkow jakie ostatnio przeczytalem

na tym forum.... bez obrazy ale czy Wy widzicie jak wyglada

rynek pozycjonowania w Polsce... a jak wygladal w listopadzie???

Poprostu duzo wiecej ludzi wie jak pozycjonowac, (suktecznie,

albo mniej skutecznie) pojawil sie tez Linkor...

A co do wylatywania stron z indeksu to mysle, ze to efekt zastosowania

filtra a nie sandboxow, czy jakis wielkich zmian w algorytmie.

Bo mnie jakos te zmiany w algorytmie nie dotycza...

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

Linki nada sie licza.

Jedyne co google zmienil przez ostatnie 6 miesiecy to geo-targeting linkow. Linki z polski do polskiej www daja 200% lepszy efekt niz z zagranicy.

Pozycjonujac w Europie linkami z PL i DE mozna wyciagnac spoko pozycje w google.co.uk, ale juz w google.com z IP USA strona bedzie duzo nizej w wynikach.

Centent tez sie liczy. Samymi linaki ciezko wprowadzic strone na dobre pozycje. Looknijcie na test Linkor.Labs - Wakacje https://www.google.pl/search?hl=pl&q=wakacje&lr= Linki do tych www odciolem 3 dni temu, a trzymaja sie mocno i ida do gory !!. Testowa strona bez contentu tak dobrego jest bardzo daleko w wynikach momo wiekszej ilosci linkow.

Dobry Content + Sprytne linkowanie = Sukces

Nowy LINKOR - Darmowy i otwarty projekt skutecznej promocji serwisów internetowych

Pozycjonuje dla wlasnego uzytku dwie strony:

1) Agroturystyka, noclegi, turystyka, wczay

2) Sferia, telekomunikacja, telefonia

Obie strony pozycjonuje w/g tych samych zasad: H1, Tekst z keywords, linki wewnetrzne i zewnetrzne.

Strona druga trzyma sie dobrze (pozycje odpowiednio: 2, 6 i 6).

Strona pierwsza wypadla na wszystkie pozycjonowane slowa.

Do glowy przychodzi mi tylko tzw. spiskowa teoria dziejow, czyli ostre dzialanie konkurencji... (na drugiej stronie, ktora zostala nie mam wielkiej konkurencji, poniewaz wszystko toczy sie w tym samym srodowisku)

https://www.webmasterworld.com/forum30/28170.htm

// crobb305 napisał: "My site still suffering from this problem. Using the site:mysite.com search shows several urls that are not mine. [...] At one point, there were over 100 redirects to my site, some deliberate hijacking efforts.  

In Google's defense, it does appear that the tracker2s that many have said were the root of their hijacking problems, are disappearing from the Google index. In November, over 400,000 were indexed, today, only 35,000. So, MAYBE they are slowly addressing the redirect problems. "

Srednio kumam, ze niby ktos podstawił jakies 'nibypodstrony' pod jego domene? Nie mowie, ze super znam angielski, przeczytalem ten watek tam, ale nie kumam zbytnio : Moglby mi ktos wyjasnic? Sorry, za moze glupie pytanie...

EDIT: hmm... poczytałem jeszcze gdzie indziej i skumałem, ze to wszystko przez przekierowanie 301 i 302, tylko nie rozumiem tego jako zastosowanie 'dla kogos', a nie dla swoich potrzeb czysto, znaczy sie w sumie jak, na jakiej zasadzie Google ma tego buga. :?:

ja sobie poczytalem wiecej tu:

https://www.cre8asiteforums.com/viewtopic.php?t=18015

https://www.kuro5hin.org/story/2005/2/5/183516/0997 (jaki ładny numer - 997 hehe)

Ale przeraza mnie to mimo, ze nie za bardzo rozumiem, wogole jak na moje pojecie to ostatnio w Google dzieje sie zbyt wiele niezrozumialych dla mnie rzeczy i nawet nie osmielam sie pytac :

Linki nada sie licza.  

Jedyne co google zmienil przez ostatnie 6 miesiecy to geo-targeting linkow. Linki z polski do polskiej www daja 200% lepszy efekt niz z zagranicy.  

Nie wydaje mi się , zeby lokalizacja miala znaczenie. Raczej to, ze linkują do ciebie strony tematycznie podobne. Większość linków w linkorze to dzwonki, tapety i inne dzwonkopodobne, no i pozycjonowanie, wymiana linków itp.

W DP tez są dzwonki, ale nie w takiej przewadze. A co do 'wakacji', to testy byly robione tylko w linkorze, trzeba by zrobic podobny test w DP i wtedy bylo by wiadomo czy cos w tym jest.

Pozdr

Agnieszka

A co do tresci, to chyba jest ostatnio przeceniana. Moim zdaniem tresc ma marginalne znaczenie a wazna jest wtedy, gdy na slowo-klucz nikt albo prawie nikt nie pozycjonuje sie linkami.

Zmiana algorytmu na pewno byla, ale jaka tego chyba na razie nikt nie odkrył, a jezeli tak, to na pewno sie nie pzyzna :D

Pozdr

Agnieszka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności