Skocz do zawartości

Kubica sie rozbił

gizmoo3

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Na kolejnej analizie powtórki można było zobaczyć, że z samochodu Kubicy posypały się części zanim wyleciał, a wozu Speeda nawet nie tknął, tylko uderzył w coś pomarańczowego stojącego przed autem.

krótko mówiąc bmw zwyczajnie rozsypało się w trakcie jazdy

Jestem w szoku, powiecie, ze jestem dziwny. Zawsze miewalem jakies takie przeczucie, ktore mowilo mi, ze np dzisiaj, gdzies w mojej okolicy bedzie wypadek. Zawsze sie sprawdzalo.

Zobaczylem zdjecie Kubicy pierwszy raz, nie wiem czemu zaraz naszlo mnie uczucie - on bedzie mial wypadek i albo zginie albo skonczy kariere, w kazdym razie bedzie mial grozny wypadek. Nie wiem czemu czasami mam takie mysli ale znowu sie sprawdzilo :/

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Co to za tor, ktory ma betonowe bandy?

Miał dużo szczęścia, bo wyglądało to tragicznie.

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Co to za tor, ktory ma betonowe bandy?

Miał dużo szczęścia, bo wyglądało to tragicznie.

No a jakie ma mieć? Przecież nie może mieć przez 4km ustawionych wszędzie opon, po drugie to tam gdzie udeżył były opony. Nawet gdyby ściana była oddalona o 50 metrów to i tak prędkość była tak duża żeby się rozbił mocno.

Ale maskara jak się ogląda te zdjecia z jego stopami na wierzchu.

Bolid jest tak skonstuowany, ze ma sie rozleciec wszystko oprocz glownego kadlubu, wiec to, że rozlecialy sie kola i cala reszta zawieszenia jest prawidlowa reakcja bolidu na starcie z betonem i koziolkowanie, mimo, ze wyglada groznie. Mimo wszystko naprawde konstruktorom naleza sie brawa, ze tworza bolidy tak, ze przy tak ogromnych predkociach wychodzi sie calo, mimo, ze z pozoru wyglada to tragicznie, auto osobowe przy takim wypadku nie mialoby szans.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

No a jakie ma mieć? Przecież nie może mieć przez 4km ustawionych wszędzie opon, po drugie to tam gdzie udeżył były opony. Nawet gdyby ściana była oddalona o 50 metrów to i tak prędkość była tak duża żeby się rozbił mocno.

Można wysypać taką substancję, która skutecznie spowalnia prędkość, można poszerzyć granicę bezpieczeństwa itp. Zdaję sobie sprawę z tego, że bolid przy takiej prędkości rozbije wszystko na swojej drodze, ale brakowało jescze tylko, by ktoś się zabił na tej ścianie mistrzów. Wystarczy spojrzeć na speedway - tam wprowadzono dmuchane bandy i nie ma już tak wielu kontuzji. Wystarczy także spojrzeć na nowe tory - tam nie ma takich band jak w Kanadzie.

Pisze to dlatego, że cholernie byloby mi przykro gdyby po uderzeniu w taką ścianę zapakowali kogoś do foliowego worka...

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Wystarczy także spojrzeć na nowe tory - tam nie ma takich band jak w Kanadzie.
Tor w Montrealu jest starym torem i w dodatku umiejscowiony jest na wyspie gdzie nie ma miejsca aby stworzyć szerokie powierzchnie wyhamowujące. Lepszym rozwiązaniem już by było postawienie muru przy samym torze tak jak w nascar. Ale wtedy były by wypadki zbiorowe.

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności