Skocz do zawartości

nie ma reklam :(

juice99

Rekomendowane odpowiedzi

Od wczoraj zauważyłem nagły, stasznie mocny spadek w przychodach... spadł CPR, EPC a CPM jest 20 razy mniejszy niż był (liczba 20 nie jest wymyślona)

co może być przyczyną? kod mam prawidłowy, wiem że moja strona może nie być najlepsza dla reklam, ale do tej pory wszystko było ok... I co zrobić żeby reklamy znowu sie pojawiały - dodać trochę słów kluczowych na samej stronie, typu serwery, hosting albo coś w tym stylu?

może znacie jakies narzędzie do sprawdzania ilości reklam na wybrane słowo (wiem ze sa narzedzia do sprawdzania danej strony i ile reklam sie pojawi, ale mi chodiz raczej o słowa kluczowe na które się pojawiają reklamy)

pozdrawiam

Od wczoraj zauważyłem nagły, stasznie mocny spadek w przychodach... 

co może być przyczyną? ...

może znacie jakies narzędzie do sprawdzania ilości reklam...

Poczytaj forum, tu są odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania. Poczytaj forum, tu są odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania. Poczytaj forum, tu są odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania. Poczytaj forum, tu są odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania. Poczytaj forum, tu są odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania. Poczytaj forum, tu są odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania. Poczytaj forum, tu są odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania. Poczytaj forum, tu są odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania. Poczytaj forum, tu są odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania. Poczytaj forum, tu są odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania. Poczytaj forum, tu są odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania. Poczytaj forum, tu są odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania. Poczytaj forum, tu są odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania. Poczytaj forum, tu są odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania. Poczytaj forum, tu są odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania. Poczytaj forum, tu są odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania. Poczytaj forum, tu są odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania. Poczytaj forum, tu są odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania. Poczytaj forum, tu są odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania.

Szy.

jakąś manię tutaj macie... bo na tym forum to są WSZYSTKIE możliwe mądrości tego świata zgromadzone i NIE MA MOŻLIWOŚCI abym po przeczytaniu forum nie wyszedł oświecony. no po prostu nie ma.

Szy, zamknij to forum i zrób je read-only bo więcej rzeczy dodawać nie trzeba.

Forum czytałem (Zanim zadałem pytanie), nic z rad podanych na forum nie pomogło. (zmiana descr, title, keywords) , dodałem sporo textu ze słowkami serwer, domena itd. (ma to jakiś sens na stronie) i też się nic nie zmieniło, czekałem aż google adsensebot to odswieży i to już długo i nic.

Opcja że nikt się nie reklamuje na zawartośc mojej strony odpada, bo dnia poprzedniego miałem 5 reklam a dnia następnego 0 - mimo iż nic nie zmieniłem. - oczywiście w google preview tool albo innych narzędzi na stronach www do sprawdzania jakie reklamy mogą się pojawić - nie wyświetlają mi się również żadne reklamy.

Co sugerowałoby złą treść strony, ale dzień wcześniej była dobra.

Sprawdzałem z różnych adresów IP, z róznego kompa, prosiłem kolegę - wyświetla się zero, _CZASEM_ jedna reklama, z resztą czasem niemiecka (chociaż nie mam ani jednego słowa po niemiecku)

Sumarycznie widać to najwyraźniej po moich wynikach finansowych, obniżyły się drastycznie mimo podobnej ilości odwiedzin co wczoraj i braku zmiany treści strony.

Pisząc 'czytaj forum' mam na myśli również 'czytaj miedzy wierszami' i 'nabieraj samodzielności'.

Mam na myśli to, że jeśli uważasz się za wyjątkowy przypadek, to my Ci nic nie poradzimy. Bo jedynie Google może.

Mam na myśli także konieczność zaangażowania własnych szarych komórek w pomoc samemu sobie.

Nie chcę być nieuprzejmym, broń Boże.

A do rzeczy: co mamy powiedzieć, skoro nie byłeś łaskaw zamieścić nawet adresu serwisu o którym mowa?

A bez adresu mogę jedynie strzelać, że być może Google ograniczyło Tobie emisję reklam gdyż próbujesz to robić zbyt nachalnie, być może próbujesz wyświetlić reklamy, których nie ma, gdyż najnormalniej w świecie nie ma chętnych na promowanie danej branży przez AdSense.

Jesteś szczęśliwy? Pomoglem? Wątpię :)

Ktoś pisał, iż support AdSense bardzo ładnie odpowiedział na pytanie o poprawność współprac z którymś z serwisów. Czy Ty to zrobiłeś, zadałeś najpierw pytanie właściwym ludziom?

Weź sobie do serca szczególnie trzeci akapit. Bo pisząc że chcesz wyświetlać jakąś tam tematykę nic nie wskórasz, gdy będzie ona inna od prawdziwej tematyki strony.

I tak dalej. To właśnie dlatego tak reaguję na takie posty, bo dla wszystkich tu są one stratą czasu, po prostu. I wyobraź sobie, że dla Ciebie także.

Szy.

o widzisz Szy, ktoś napisał że też tak ma - jest to informacja której bym nie uzyskał wysilając swoje szare komórki. Moim zdaniem się czepiasz i przesadzasz z "poszukaj na forum", bo czasem niepozorna dyskusją może wnieść coś nowego.

adresu wolę nie umieszczać bo nie chcę dostawać maili z pogróżkami... wiem że to ogranicza możliwość pomocy, ale podzielenie się podobnymi zdarzeniami daje mi to czego chcę - np. że to nie wina mojego konta, tylko po prostu google coś zmienia. Co do promowania w danej branży to ja już odpowiedziałem na tą możliwość wyżej przecież. napisałem że przez tydzien bylo sporo reklam a to sie zdarzyło nagle, bez moich zmian na stronie (przynajmniej dużych zmian). Nie byłem również nachalny, jeden banner 120x600.

A tym kimś kto pisał że Google ładnie odpowiadał byłem wyobraź sobie ja ;) Chyba że masz na myśli jakiś inny wątek.

A ponieważ odpowiedź trwa conajmniej tydzień, a ja nie chcę codziennie im wysyłać maila bo się mogą wkurzyć, to wole spytać innych. (a już sporo się spytałem, myślę, że wystarczy na razie)

Jeśli ten post jest dla ciebie stratą czasu, to jest na to sposób - nie klikaj na niego. Ja ze swojej strony staram się mimo wszystko dzielić wiedzą (skromną), a jak widzę niektóre twoje pytania z wczesnych dni adsense, to naprawdę zastanawia mnie Twoje aktualne nastawienie (tzn. miałeś normalne zwyczajne pytania, na które z resztą były odpowiedzi dostępne w sieci a jednak je zadawałeś - na szczęście nie miałeś nikogo kto by cię uciszał ;)

Wracając do tematu, to myślę, że google dokładniej bada temat danej strony, bo wcześniej wyświetlały mi się reklamy mimo wszystko nie związane z moją stroną, i widocznie 2 dni temu wprowadzili jakąś zmianę zawężającą... sam nie wiem... ale tak bym strzelał. (albo zmieniłem coś drobnego co zaważyło na tym)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności