Skocz do zawartości

fachowa literatura nt pozycjonowania

lubster

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

O ile pamietam to temat tej ksiazki byj juz gdzies poruszany, ale ze dzisiaj Helion serwuje promocje -30% to zapytam:

czy warto poswiecac czas (nie chodzi o pieniadze) na czytanie tej ksiazki?

https://helion.pl/ksiazki/pozint.htm

P.S. Ksiazke Michala takze zamierzam zakupic :rolleyes:

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

czy warto poswiecac czas (nie chodzi o pieniadze) na czytanie tej ksiazki?

https://helion.pl/ksiazki/pozint.htm

Gdybyś spytał o to kilka miesięcy temu, kiedy jeszcze nie było tak głośno o tych dwóch ostatnich książkach o pozycjonowaniu, powiedziałabym, że można kupić. Ale teraz, kiedy mamy coraz większy wybór, raczej nie dowiesz się z niej nic nowego. Poza tym, strasznie dużo w niej lania wody i można było ją napisać o połowę krótszą.

Co do dwóch wspomnianych książek, zamówiłam już tę, która wcześniej wyszła, czyli "Pozycjonowanie i optymalizacja…" a drugą zamówię za jakiś tydzień - dwa ;-) I tak mam jeszcze do dokończenia trochę literatury.

lubster a chcesz zarobić bana za takie gadanie ? :)

właściwie to książka Bartka i Michała to jest streszczenie PiO, podstawy tak że jak przeczytasz i zrozumiesz to nie bedziesz juz w dziale dla początkujących pisał chyba że odpowiadał na pytania :)

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

lubster a chcesz zarobić bana za takie gadanie ? :)

wolałbym nie..... ;)

myślicie, że możnaby odwołać sie do tych publikacji w pracy licencjackiej? bo mi w zasadzie chodzi o literature do ogólnie ujętego tematu pozycjonowania stron :)

whole time long, until I lyricly rockin Babylon

myślicie, że możnaby odwołać sie do tych publikacji w pracy licencjackiej? bo mi w zasadzie chodzi o literature do ogólnie ujętego tematu pozycjonowania stron :)

Można, zresztą na wiele z moich książek ludzie się powoływali albo kropka w kropkę przepisywali w swoich pracach. Nawet jedna taka praca biega sobie po P2P ;)

A tak poważnie to w pracy wszystko zależy od promotora. Książka to rzecz normalna i od dawana na nie się powołuje. Jeżeli jednak masz postępowego promotora i pozwoli Ci powołać się na forum to wtedy będziesz mieć wybór.

Skłoniłabym się bardziej do powoływania się na książki, bo jeśli już je ktoś wydał to znaczy, że naprawdę ma wiedzę na dany temat. Po forach krążą przeróżne teorie na temat różnych kwestii, ale nie wiesz, czy nie jest to osoba, która gdzieś coś przeczytała i nie ma co do czegoś pewności.

Książek z tej tematyki akurat nie jest zbyt wiele, ale mogę polecić "Pozycjonowanie i optymalizacja stron WWW. Jak to się robi", którą w tym tygodniu przeczytałam. Bardziej obszerną opinię na jej temat napiszę jak będę miała chwilkę :-) Powiem tylko, że jestem bardzo zadowolona z zakupu.

• 7 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności