Skocz do zawartości

MySQL - Left przy złączeniu dwóch tabel.

Sanchez Spinoza

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanie, prostę jak przypuszczam ale sprawia mi problemy.

otóż zapytanie:

$result = @mysql_query("SELECT * FROM podkategorie INNER JOIN strony ON strony.idpodkategorii=podkategorie.id WHERE status = \"Tak\" ORDER BY data DESC LIMIT 1,3");

Pobiera mi tam różne dane ale mi chodzi oto żeby przy tym samym zapytaniu pobrało mi z tabeli STRONY rekord opis i wyświetliło tylko pierwsze 200 znaków.

Normalnie stosuje takie coś:

left(opis, 200) as opis_skrucony

Ale tu nie mogę tego zastosować.

Jak więc to połączyć?

Proszę o jakieś sugestie Panowie?

Profesjonalne publikacje Content Marketingowe - zamów online na BlackHood.pl 

Szeroki wybór Łożysk samochodowych

Polecam również Praca Bielsko

"Nazwy zmiennych powinny rozpoczynać się od litery (a-z, A-Z) lub od znaku podkreślenia (_). Nazwy zmiennych mogą zawierać litery, znak podkreślenia lub cyfry. Dokumentacja PHP podaje, że nazwy zmiennych mogą też zawierać litery o kodach ascii od 127 do 255, np. polskie litery z ogonkami .

"

Nadałem zmiennej taką nazwę jaką chciałem. Pokaż mi zapis gdzie należy przestrzegać polskiej ortografii w nadawaniu nazw zmiennym.

Profesjonalne publikacje Content Marketingowe - zamów online na BlackHood.pl 

Szeroki wybór Łożysk samochodowych

Polecam również Praca Bielsko

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności