Skocz do zawartości

[spam] Nie rozumiem, jak to działa.

Rafal

Rekomendowane odpowiedzi

No to ja też zacznę kolejny wątek o spamie. Analizując konkurencję trafiłem na pewną stronę... Na pierwszy rzut oka jest w porządku. Dopiero poźniej znalazłem coś dla mnie dziwnego.

pk.security.waw.pl - 19. miejsce w Google pod naprawa komputerów. (Nawet ładnie zrobiona). Kod strony normalny, brak spamu.

Na dole link do strony security.waw.pl. Wejdźcie sobie, poczekajcie, aż się załaduje do końca. Jak ja wcisnąłem CTRL+A, to zawiesił mi się FF (a komputera nie mam złego). Zajrzyjcie do kodu. Na początku "normalka", ale niżej...

<a href="https://www.osloskop.net/?cmd=show&id=_X_" style="display:none">emule edonkey 

overnet pogotowie 

naprawa serwis komputer komputery komputera komputerów warszawa warszawie pomoc informatyczna webdesign 

hosting outsourcing warszawa _X_</a>  

gdzie _X_ to liczby od 1 do 12000 - tak, jest tam tyle prawie identycznych linków. :shock:

Najbardziej mnie zastanawia taka rzecz:

Po wpisani w Google adresu strony security.waw.pl pojawia się kopia strony pk.security.waw.pl :-k

Tylko, że security.waw.pl nie ma przekierowania na pk.security.waw.pl, tylko wielki link.

Czy to coś w ogóle daje? #-o

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności