Skocz do zawartości

TV lcd 3k

radca78

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Stanąłem przed zakupem małego tv do małego mieszkania (do 32'') stąd też wybór na jakiś model na ścianę.

Kwota najlepiej do 3k więc i wybór okrojony, przymierzam się do SONY KDL-32P2530

https://allegro.pl/item205419744_lcd_sony_k...at_olsztyn.html

... no i tu prośba do bardziej zaznajomionych w temacie sprzętu - co o nim sądzicie i czy lepiej wybrać inny model / markę w rym przedziale cenowym. TV do zastosowań typowo domowych - kino do niego harman/cardon (avr235).

Moze lepiej jakis wiekszy ... ale to zajezy od tego jaka bedzie odleglosc pomiedzy tsciana a miejsce z ktorego bedziesz ogladal. Jesli mial bym doradzacto wolal bym wpakowac troche wiecej kasy w monitor lcd o tej wielkosci... jest wieksza rozdzialka, jest wiecej mozliwosci ...

Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci

ja osobiscie moge polecic plazme 42 cale (ale te tylko z rozdzielczoscia 1024x768) ceny juz sie ksztaltuja okolo 4000

ot chociazby to

https://www.allegro.pl/show_item.php?item=204769954

zalecam zawsze sprawdzanie na "oko" kazdej plazmy

jest roznica pomiedzy 32 a 42 calami i mysle ze warto sie zdecydowac

no ale kazdy ma swoj gust i to jego sprawa co kupuje

Używaj Cuilla i Hakii

Nie kupuj LCD w takim przedziale cenowym no chyba, że Ci naprawdę nie zależy na jakości obrazu...

Znajomy kupił niedawno takie badziewie, oglądałem mecz na tym telewizorze i obraz był tragicznej jakości, mecz wyglądał jak starszego typu gra komputerowa.

Zrób tak jak radzi netelektryk, dodaj 1k i kup plazmę z serii PANASONIC 42PV - 42 lub 45 cali. Sam niedawno wybierałem telewizor, widziałem wiele modeli i Panasonic w tym przedziale cenowym wypada najlepiej nawet jeśli nie dasz mu sygnału HD.

Jedyną zaletą LCD jest to, że telewizor może stać naprzeciwko okna przez które świeci bezpośrednio słońce i będziesz bezproblemowo oglądał TV i to jest chyba jedyna zaleta LCD w takim przedziale cenowym.

lcd nie maja takiej jasnosci i kontrastu jak plazmy

rozwiazania powyzej 32,42 cali to moim zdaniem tylko plazmy

ceny okolo 4000 takze nie jest to zbyt wygorowana cena

Używaj Cuilla i Hakii

... no to cały czas pod górę :)

Fakt, jak popatrzyłem dzisiaj na półkowe modele lcd to mi się odechciewa zakupu. Jakość, tak jak piszecie jest delikatnie mówiąc niezadowalająca. W tej chwili nie chodzi już zatem o dołożenie 1k ale przede wszystkim o wielkość (mam zbyt małą ścianę - jak bym powiesił 42'' to bym miał na całej ścianie tv). Podsumowując zatem (Waszym zdaniem) - czekać na obniżenie cen modeli lcd, które w tej chwili kosztują po 6-8k? Tylko ile...

W tej chwili nie chodzi już zatem o dołożenie 1k ale przede wszystkim o wielkość (mam zbyt małą ścianę - jak bym powiesił 42'' to bym miał na całej ścianie tv).

... strasznie małą ścianę masz :) (TV 42 cale ma troszkę ponad 1m szerokości)

Jeśli faktycznie nie masz miejsca na ścianie lub miejsca na wstawienie stolika to jest problem nie do przeskoczenia.

Jeżeli natomiast boisz się, że będziesz musiał siedzieć przed tak "dużym" TV w odległości 1-2 metry to obawy są bezpodstawne, przed takim telewizorem właśnie w takiej odległości się siedzi - szczególnie jeśli będziesz oglądał HD TV.

Podsumowując zatem (Waszym zdaniem) - czekać na obniżenie cen modeli lcd, które w tej chwili kosztują po 6-8k? Tylko ile...

Nie warto czekać bo zawsze pojawi się coś lepszego, nowszego i człek będzie znów musiał kupować staroć. W przypadku TV najprawdopodobniej w przyszłym roku pojawią się telewizory laserowe, które jakością będą biły jakością plazmy i LCD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności