Skocz do zawartości

Ksiazka admina Linkorna

netelektryk

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

zapowiada się ciekawie, również gratuluję. Przekaz przychodu z ksiązki na cele charytatywne -- ewenement (chyba) w Polsce.

Się ciekawie zrobiło -- dwie książki na ten sam temat w jednym czasie wyszły. To będzie dobry sprawdzian dla autorów (którzy lepiej będą swoją książkę promować) i Wydawnictw (Helion vs PWN). Obstawiamy, kto sprzeda więcej?

pozdrawiam:

Tomek Frontczak

MaxROY.com sp. z o.o. - Search Marketing Consulting

Szkolenia - Marketing: AdWords (certyfikowane przez Google), SEO (certyfikowane przez MaxROY.com) i Analityka Webowa

marketing_okladka_poziom.gif

Myślę że nie będzie tutaj żadnej rywalizacji bo niema takiej potrzeby. Ja ze swojej strony na pewno nie będę rywalizował z Michałem. Tak samo wydawnictwa są tak różne że też nie można mówić tutaj o żadnej rywalizacji.

Myślę że Michał będzie miał lepszą sprzedaż niż Ja i mogę mu tylko tego szczerze pogratulować wydawania książki w Helionie (co zresztą już uczyniłem).

Mam nadzieję że książka się wam spodoba jednak odrazu informuję wszystkich że jest to mój pierwszy i zarazem ostatni post w tym temacie. Nie chcę wdawać się w dyskusje na forum choć zapewne będę czytał od czasu do czasu co piszecie. Aby nikt tego źle nie odebrał że olewam kogoś lub czytelników to forum jest Michała włożył w to kawał dobrej roboty oraz poświęcił temu ogrom czasu i nie będę w tym momencie wciskał mu się na jego teren. Jeżeli ktoś będzie miał ochotę porozmawiać na temat książki zemną bardzo chętnie wysłucham każdej opinii osoby która przeczyta książkę na naszym forum czy też w inny sposób jak się zemną skontaktuje.

Dziękuje wszystkim za zainteresowanie nawet tym co szukają jak zwykle "afery" i mam nadzieję że będzie to lektura którą miło będzie się czytało wszystkim.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

A ja dopiero będę mógł obie książki przeczytać w sierpniu i zobaczymy z której dowiem się więcej, która będzie mnie dłużej trzymała w wannie (czytam tylko w wannie).

Z poprzedniej pozycji nie jestem zadowolonym, ale z marketing internetowych w wyszukiwarkach bardzo wiec wychodzi, ze jedna z nowych książek powinna przypaść mi do gustu.

Gratuluje Paweł i mam nadzieje, że pieski będą zadane i nakarmione :)

Może szook gdzieś dopatrzy ze schronisko należy do firmy Atibit ...:)

Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych.

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

Przejrzałem "nieopublikowany nigdzie rozdział książki, który został przygotowany specjalnie z myślą" o mnie. Powiem szczerze że mocno zawiodłem się na autorze.

Chciałem kupić te książkę już od końca kwietnia, kiedy tu o niej pisałem https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?s...mp;#entry275676

Ale po przeczytaniu, a raczej przeglądnięciu tego "specjalnego rozdziału" odechciało mi sie. Tak perfidnego plagiatu i próby wmówienia innym że jest się autorem tego opracowania to już dawno nie widziałem. Samo tłumaczenie z angielskiego jest fatalne, natomiast karygodne jest podkradanie autorom ich własnych komentarzy na temat czynników. Pan Paweł pisze o 3 grupach (w oryginale tekst mówi o 4 ale jest ich w rzeczywistości 5, ostatnia to negatywne czynniki), jednak grupa 4 nie została przetłumaczona, ale w tabelce podsumowującej 10+ na czwartym miejscu jest czynnik z grupy która wcale w tłumaczeniu sie nie znalazła. Nic dziwnego że PWN nie chciał tego opublikować.

Karygodne jest także nazywanie tego autorskim opracowaniem oraz sugerowanie że "dane przedstawione w tym rozdziale są oparte na podstawie moich (autora) własnych doświadczeń".

Wstyd a nie książka.

Dzięki Paweł ;)

Tobie oczywiście również gratuluję wydania książki, którą na pewno przeczytam. ;)

Co do wypowiadania się na forum, to chyba zdążyłeś zauważyć, że jest to miejsce na różne poglądy i opinie i zawsze się można tutaj wypowiedzieć. ;)

Wątpię aby ktoś na forum się tutaj wypowiedział na temat książki aby nie podpaść innym :rolleyes:

https://ebiznesmeni.pl/forum/opinie-na-temat-ksiki-t677.html

Tu masz wątek z kilkoma opiniami. Książki zamówione w czwartek w PWN zostały dopiero dostarczone wczoraj - dziś więc raczej mało kto był w stanie przeczytać całość.

Pozdrawiam

Pawle (imienniku) nie omieszkam napisac pare zdań - nawet gdyby miały być złe :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• 2 tygodnie później...

Jestem ciekawa jak czują się osoby, które gratulowały (nie wiem czego, być może oszukania tak szanowanego do tej pory wydawnictwa jak PWN), po przeczytaniu książki.

Kupiłam, by nieco utrzeć nosa Bartoszowi i Michałowi, których książka szczególnie mnie nie zainteresowała. Byłoby ciekawe, gdyby książka Anioła, którego tak często krytykowałam okazała się lepsza od Ich twórczości. Gó...!

Z czymś tak lamerskim, z tak nachalną promocją swojej osoby i stron powiązanych z autorem, z takim bełkotem jeszcze się nie spotkałam. Książka wprost roi się od błędów, niesprawdzonych tez, czy wręcz kłamstw. Momentami, np. podczas "obiektywnego" porównywania systemów i powołania się na stronę anty-linkme, robi się żałośnie. Wstyd, panie "autorze". Nie mam nawet ochoty na głębszą recenzję, musiałabym tą srajtaśmę wziąć znów do ręki.

ps. mam tylko nadzieję, że całość zarobionych pieniążków, zgodnie z deklaracją, otrzymają organizacje charytatywne - miło byłoby zobaczyć tę listę darbiorców.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności