Skocz do zawartości

Konkurencja atakuje - maja 3 domeny, duplicated content :( i leca w gore..

Krzysztof_

Rekomendowane odpowiedzi

To co kupujemy wszyscy druga domene, ctr+c, ctrl+v tego co juz mamy i jazda? Gdzie to zaprowadzi?

Nie wiem i nie chce wiedziec, wazne ze w Google przynosi efekta

Zabieranie trzech miesjc na google tym samym gownem to jest w porzadku? Mniej konkurencji widac na 1 stronie i zwykly internauta mysli ze innej nie ma, jest to nieucziciwe, wolalbys by 50% linkow na twoje szukane frazy to byla ta jedna i ta sama firma? Chyba ze lubisz przeplacac. Ludzie powinni, jak juz, widziec jak najwiecej pozycji do wyboru (osobne, nie powiazen ze soba firmy).

Krzysztof

Pojdz do hipermarketu na dzial z proszkami.

Ile widzisz rodzajow proszkow? 20-30?

Teraz wez pudelka odwroc je na dol i zobacz jaka tam firme widnieje. Policz te firmy. Ile ci wyjdzie? 3-4 ?

Jest to normalny chwyt reklamowy

Krzysztof napisal

ciekawe czy wszyscy mowiacy ze panikuje chcieliby by ich wyszukiwanie zwracalo pierwsze 5 linkow do tej samej firmy, nie wystarczy jeden a 4 pozostale do konkurencji? Chyba lepiej sie rozeznac po rynku w latwiejszy sposob niz brnac po tym samym tylko inaczej "pomalowanym" sajcie. I oto chodzi, koncowy urzytkownik niech nie jest zarzucany takimi stronami.

Tak chcialbym aby w top 5 byly 4 moje serwisy

:]

Używaj Cuilla i Hakii

zajmij się lepiej poprawą pozycji własnej strony miast szukać dziury u kogoś

a ja mysle tak: jesli ktos ma dziure (np. nie chcialo mu sie stworzyc unikalnego contentu) to mozna to zglosic, zna zasady G. i pewnie wie, ze kopie moga mu poleciec w wynikach... za to nie rozumiem narzekania pod tytulem 'on jest bee bo ma strone wyzej niz ja i wiecej zarabia'... samo zycie Krzysztofie - jesli znasz sie troche na seo to wiesz co robic :)

Ja rozumie rozgoryczenie Krzysztofa, ale drogi Krzysztofie nie tędy droga. Po prostu źle trafiłeś, na tym forum prawie każdy robi jakieś zaplecze, śmietniki, katalogi lub inne, ma po kilka stron podobnych lub takich samych, bo nigdy nie wiadomo, która wpadnie w jakiś filtr, ban itp. Nie znajdziesz tutaj zrozumienia.

Wiesz mi się raz zdarzyło, że dodałem stronę do webweb i okazało się że podstrona katalogu była wyżej niż domena którą tam linkowałem :) i co mam płakać? Na szczęście nie trwało to długo ;).

Widzisz tu każdy chce być nr. 1 różnymi metodami, także takimi jak przedstawiłeś. Podejmij to wyzwanie i podnieść rzuconą przez konkurencję rękawicę.

i weź pod uwagę taka sytuację: wykupuję 3 domeny - stawiam różne serwisy tematyczne i zajmuję pozycje 1-3 - dalej nieetyczne i nielegalne?

dla Twoich okien najlepsze markizy - dla wszystkich adwokat - lub książka telefoniczna - oferty różnego typu, taniej nie będzie

i weź pod uwagę taka sytuację: wykupuję 3 domeny - stawiam różne serwisy tematyczne i zajmuję pozycje 1-3 - dalej nieetyczne i nielegalne?

to ja kupuje 10 domen i zajmuje pierwszych 9 miejsc... ha... i tak tworzymy miliardy linkow, smiecimy po sieci by google byl laskaw nas zauwazyc, do czego to dojdzie za kilka lat?

Nie etyczne owszem ale kogo to na tym forum, za to nie legalne wg google i o to chodzi, zostane TW google :)

Akurat google to shit, niektore sklepy on-line nie maja https i sa wyzej od sklepow z pelnym bezpieczenstwem dla klienta, taki czynnik powinien byc brany pod uwage imho a nie jest. Na niektore hasla wywala jakas strone napisana przez gnojka z gimnazjum - tekst w zdjeciach, strona paskudna i totalnie nie do uzycia jako platforma handlowa - jest nad sklepem w ktorym dokonalem zakupu (prawdziwy sklep) i przykladow mozna mnozyc.

No i jesli to forum znawcow to kto mi odpowie dlaczego google.pl / .com nadal ma moje pozycje "mocno" sie trzymajace natomiast szukanie przez API programem free google monitor pokazuje ze strona duplikat mnie przeskoczyla? Co to oznacza? Czy dane z google API sa bardziej "na czasie" i na stronach google.pl te nie dobre dla mnie wyniki beda mialy odwzorowanie za jakis czas?

@Krzysztof, rozumiem Ciebie, też mi się śmiecenie nie podoba, itd.. ale trochę inaczej to działa, google ma taki algorytm i już...

można by powiedzieć, jak się komuś nie podoba to: nie korzystaj z google, ale wtedy trzeba by powiedzieć też, to niech google odczepi się od mojej strony, ja zgody na indeksowanie im nie dałem...

co do https, to też nie zbyt dobry argument, czekam na książkę z księgarni, ma dojść w 3 dni, jak nie dojdzie przez 10 to też mogę chcieć aby ten sklep nie był wyżej w wynikach niż lepsze sklepy....

Na niektore hasla wywala jakas strone napisana przez gnojka z gimnazjum

Wielu ludzi powiedzialo Ci juz, ze narzekaniem nic nie zalatwisz. Rusz glowa i popracuj a byc moze bedziesz wyzej od 'gnojka z gimnazjum'. Poki co uznaj jego wyzszosc, a pretensje kieruj w strone G.

Jeśli chodzi o sprawdzanie pozycji - polecam Google Dance. Tam masz przekrój.

Na niektore hasla wywala jakas strone napisana przez gnojka z gimnazjum

Wielu ludzi powiedzialo Ci juz, ze narzekaniem nic nie zalatwisz. Rusz glowa i popracuj a byc moze bedziesz wyzej od 'gnojka z gimnazjum'. Poki co uznaj jego wyzszosc, a pretensje kieruj w strone G.

Jeśli chodzi o sprawdzanie pozycji - polecam Google Dance. Tam masz przekrój.

Ruszyłem głowa wiele razy, wskazowki na google mowia "rob to dla ludzi" a bedzie dobrze, wiec zrobilem SSL (drogi certyfikat), nic nie dalo...

Dla ludzi zrobilem nowe funkcje, xhtml przerobilem cala strone (validuje sie ladnie), dodalem wersje mobilna na PDA (handheld) i tez nic. Duzo tresci , dokladnie opisane procedury zakupu, skladania zlecen itp itd. Nie robie wiec dla googlebota ale dla koncowego urzytkownika tak by mial lepiej. Moja strona sie rozwija, dorasta, ewolucja itd.

Co do gnojka to przyklad, zadna z takich stron z frontpage zywca rodem mnie nie wyprzedza i byla to watek poboczny, wyszedl przy szukaniu oferty dla mnie (prywatny zakup) a nie mojej witryny.

Na google dance (wpisalem w google i odszukalem kilka serwisow tego typu) nie ruszona jest moja pozycja, natomiast na API ewidentnie mnie przeskakuja swoim badziewiem, tego slowa kluczowego na ktore mnie atakuja nie maja nawet w tytule strony a jest taka duza zamiana w pozycji, maja to slowo w samej stopce czysty tekst bez linku. Dodali troche sie w katalogach i robili SEO przed umieszczeniem "pofarbowanego" klona sowjej obecnej strony, rozny nie czysty SEO umieszczajac pod adresem domeny - sam spam typu tekst i nie istniejace rzeczy ktorych nie oferuja w sklepie. Monitrowalem ich posuniecia od poczatku i zglosilem nawet to kiedys do google. Na koniec dodam ze siedza na tym samym ip te trzy domeny (moze i cztery...)

Pretensje to ja mam owszem ale do google.

Loki, można tą wiadomość różnorako rozumień, bo tak dziwnie została napisana.

Podejrzewam, że od autora tematu nikt nie kopiował strony, ale sami najpierw stworzyli własną, a dopiero od własnej zrobili "kopie".

Też to różnie zrozumiałem i tak że ktoś mu skopiował zawartość.

Sorry gizmo

To jam dla Ciebie Krzysztofie rozwiązanie.

Stwórz program partnerski dla swojego sklepu i nie będziesz musiał się już tak bardzo przejmować pozycją swojej strony w googlu. Mozna powiedzieć że będziesz miał setki stron, ktore to konkurencja wtedy uzna jako duplikate content Twojej strony.

A przykład konkurencji powinien Ci już dawno uświadomić jak funkcjonują obecnie sklepy internetowe i gadaniem niczego tu nie zmienisz.

I mam pytanie, bo tego nie rozumiem. W jakim celu wykupiłeś domeny ktore nie używasz?

.

I mam pytanie, bo tego nie rozumiem. W jakim celu wykupiłeś domeny ktore nie używasz?

Bo takie jest zycie, bys mi nie podkupil! :)

co do programu partnerskiego - to nie sa duplikaty 1:1 praktycznie. Ok kupuje nowe domeny (bo takei zycie) i robie klony i to znacznie lepsze (tzn klony to juz bedzie zle slowo).

dwie strony pretensji do garbatego, że ma proste dzieci :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności