Skocz do zawartości

domena www.twójsamochód.pl

ramzi

Rekomendowane odpowiedzi

Chcialbym sie dowiedziec co myslicie o moim nowym nabytku:) www.twójsamochód.pl

Warto było płacić 60 zł za zarejestrowanie tego? główny cel:> sprzedaż, czyli prosilbym o zdanie różnych osób, wiem że sa serwisy do wyceny, ale nie prosze o wycene tylko luźne zdanie....

Pod https://www.twojsamochod.pl/ już jest serwis, trudno będzie, tym bardziej, że o ile polskie znaki będą dobrze obsługiwane o tyle trudniej będzie się ludziom przyzwyczaić.

Dla mnie domeny z polskimi zankami wartosci nie maja zadnej..wiem, ze pare osob zbije na nich jednak kokosy, ale wyjatki...IMO nie warto rejesttrowac tych domen (w niektorych przypadkach jest lepiej niz domeny bez znakow diakrytycznych bo lepiej wygladaja estetycznie) a ludzie sie raczej nie przyzwyczaja, skoro od kilkunastu lat pisza smsy bez polskich znakow i maile tez

czy wy nigdy sie nie domsyslicie ze każdą doamena jest warta tyle co jej rejestracja?

no nie do konca sie z tym zgodze... pomijajac nawet kwestie przeszlosci domeny, wiadomo, ze jedne sa lepsze a inne gorsze (np. pod wzgledem latwosci zapamietania, skojarzenia z tematyka serwisu)

tak wiec bywa, ze domena w kontekscie tego co chcemy z nia z zrobic ma wartosc sama w sobie

co do tej powyzszej - wg mnie to nienajlepszy zakup na obecna chwile (niestety na przyszlosc rokowania tez nie sa rewelacyjne)... ale lepszy niz www.sjandajsnduiniuasnduiansdui.pl ;)

Chcialbym sie dowiedziec co myslicie o moim nowym nabytku:) www.twójsamochód.pl

Warto było płacić 60 zł za zarejestrowanie tego? główny cel:> sprzedaż, czyli prosilbym o zdanie różnych osób, wiem że sa serwisy do wyceny, ale nie prosze o wycene tylko luźne zdanie....

Moze i warto , ale pod warunkiem ze stac cie aby przytrzymac ja kolejne 5+ lat bez gwarancji na sukces..niestety

seo tools reverse IP, duplicate class C IP range, IP to domain, IP to country,whois IP

Ja na przykład nie będę miał zaufania do domen z ą, ę :) jakoś po prostu nie wzbudzają we mnie zaufania hehe ;)

jakob: AQQry ma racje, domena sama w sobie zawsze jest warta tyle ile rejestracja. No ale w ekonomi wartość oznacza sumę w tym przypadku pieniędzy jaką ktoś jest w stanie za nią wyłożyć by ją mieć na własność. Jeżeli ktoś nie ma ochoty robienia serwisu dot. samochodów to dla niego ta domena nie ma żadnej większej wartości niż rejestracja. Ktoś kto ma aspiracje na zrobienie wielkiego portalu na temat samochodów i ubzdurał sobie, że domena z ogonkami www.twójsamochód.pl to idealna domena to będzie o nią walczył :)

G.Krawczyk

domena sama w sobie zawsze jest warta tyle ile rejestracja. No ale w ekonomi wartość oznacza sumę w tym przypadku pieniędzy jaką ktoś jest w stanie za nią wyłożyć by ją mieć

Drugie zdanie jest zaprzeczeniem pierwszego. Na szczescie to drugie wlasnie jest prawdziwe, bo domena nie zawsze jest warta tyle co cena rejestracji. Gdyby tak bylo ludzie nie rejestrowali by domen na handel. Tyle w kwestii logiki. :(

A co do relatywnosci ceny - oczywiscie jest tak jak piszesz - zalezy ona od tego ile ktos jest gotow za domene zaplacic. Ja wyszczegolnilem tylko kilka warunkow dookreslajacych taka sytuacje. :)

btw w gospodarce rynkowej nie ma czegos takiego jak wartosc sama w sobie - wartosc jest regulowana przez mechanizmy rynkowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności