Skocz do zawartości

o co tu biega - linki

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
dodaję linki do katalogów.

Na początku miałem 200 linków w google do mojej strony potem 300 a teraz cały czas spada i mam 130.

CO się dzieje ?

Dodajesz tylko do katalogów?

Ależ wybrał zaplacze...

Google nie przepada za katalogami (wręcz ostatnio ich nie lubi).

Dodaj linki trochę do normalnych stronek oraz do Presseli.

Jeśli uzywałeś katalogów to standard. Poprostu kilka zostało wyindeksowanych i tyle, a to że google ich nie lubi bo są katalogami to bzdura.

Bzdura?

Wartość takich linków jest prawie zerowa. Dodatkowo, często katalogi uważa za farmę linków, a wtedy...

Zaraz odezwą się głosy, że onet.pl czy wp.pl też ma swój katalog i jest ok. Zgadza się, ale spójrzcie co jest jeszcze na onecie poza katalogiem. Sam katalog zajmuje na onecie może 1% i dlatego dla google jest ok.

Reszta katalogów (czyt. na domenie sam katalog bez merytorycznych artykułów czy treści) to farmy linków i bad pages!

Jeśli uzywałeś katalogów to standard. Poprostu kilka zostało wyindeksowanych i tyle, a to że google ich nie lubi bo są katalogami to bzdura.

Bzdura?

Wartość takich linków jest prawie zerowa. Dodatkowo, często katalogi uważa za farmę linków, a wtedy...

Czyli link z katalogu Yahoo z PR=8 i tysiące porządnych katalogów jest nic nie warty??? ;)

Zrozumcie że google nie lubi katalogów dla tego że są katalogami, google nie lubi ich z innego powodu, tak samo jak nie lubi tysiące innych stron. Nie popadajmy w skrajności.

Po drugie nagle zrobiła się moda na presele, czy są one lepsze od katalogów? Bzdura kolejna, nadejdzie czas że google zacznie banować presele za ich zawartość a nie za to że są preselami.

Po drugie nagle zrobiła się moda na presele, czy są one lepsze od katalogów? Bzdura kolejna, nadejdzie czas że google zacznie banować presele za ich zawartość a nie za to że są preselami.

Czy mam podać kolejność ważności linków?

Bo od czytania takich bzdur aż oczy bolą ;)

Oczywiście, ze presele są lepsze od katalogów. Dziwię się, że tak zaawansowany użytkownik który ma ponad 1.200 wypowiedzeń się (czyli nie jest tu nowy) opowiada takie głupoty!!!

Ni znamy tempa dodawania do katalogów, ale...

Sporo katalogów daje na pierwszą stronę "ostatnio dodane" albo coś w tym rodzaju i to sie szybko indeksuje. Potem "wylata" a wpis w kategorii zaindeksuje sie po 3 miesiącach, a czasem wcale. Nie twierdzę, że u Ciebie tak jest ,ale może jakiś wpływ ma. Obserwowałem to dzień po dniu ja testowo dodałem jednego bloga do qlwebów adderem.

Eksperyment Discover.pl

Czy mam podać kolejność ważności linków?

Bo od czytania takich bzdur aż oczy bolą ;)

Oczywiście, ze presele są lepsze od katalogów. Dziwię się, że tak zaawansowany użytkownik który ma ponad 1.200 wypowiedzeń się (czyli nie jest tu nowy) opowiada takie głupoty!!!

Dobra więc konkretnie bo widzę że nic nie dociera.

Precele które robią taką furorę to nic innego jak linki w treści wzbogacone o dopalacz Jeża.

Więc, powiedz mi czym się będzie różnił mój katalog w którym opis będzie miał 1000 znaków, każdy wpis będzie miał wplecione linki i do tego będzie miała osobną podstronę od presela??

No dawaj.

Dobra więc konkretnie bo widzę że nic nie dociera.

Precele które robią taką furorę to nic innego jak linki w treści wzbogacone o dopalacz Jeża.

Zgadza się.

Więc, powiedz mi czym się będzie różnił mój katalog w którym opis będzie miał 1000 znaków, każdy wpis będzie miał wplecione linki i do tego będzie miała osobną podstronę od presela??

No dawaj.

Ech. Czy naprawdę sądzisz, że chodzi tu o takie katalogi?

Pokaż mi takie katalogi (opis 1000 znaków z wplecionymi linkami) a zwłaszcza 200 czy 300 (bo do tylu katalogów dodał). Nie próbuj udowadniać na siłę, że katalogi są lepsze od precelków, bo tak rozumując to można stwierdzić, że nawet podpisy w blogach są wartościowymi linkami...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności