Skocz do zawartości

o co tu biega - linki

Rekomendowane odpowiedzi

To ja na temat odpowiem.

Część katalogów, wyświetla ostatnio dodane wpisy na stronie głównej i wszystkich podstronach. Być może zaindeksowało wtedy taki katalog, w którym dodałeś wpis i był on wyświetlany na wszystkich podstronach. Następnie robocik przebiegł raz jeszcze i Twoich linków już tam nie ma.

Aby to sprawdzić musiałbyś podać nie tylko liczbę linków ale i ilość domen jakie do Ciebie linkują.

Pozdrawiam

Paweł

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Pokaż mi takie katalogi (opis 1000 znaków z wplecionymi linkami) a zwłaszcza 200 czy 300 (bo do tylu katalogów dodał). Nie próbuj udowadniać na siłę, że katalogi są lepsze od precelków, bo tak rozumując to można stwierdzić, że nawet podpisy w blogach są wartościowymi linkami...

Takich katalogów jest wiele ale nie działają na nich adery inne bzdety.

Ja nic nie udowadniam na siłę, odniosłem się do tego co napisałeś czyli:

dodaję linki do katalogów.

Na początku miałem 200 linków w google do mojej strony potem 300 a teraz cały czas spada i mam 130.

CO się dzieje ?

Dodajesz tylko do katalogów?

Ależ wybrał zaplacze...

Google nie przepada za katalogami (wręcz ostatnio ich nie lubi).

Dodaj linki trochę do normalnych stronek oraz do Presseli.

Po raz kolejny powtarzam, to nie katalogi są winne czy google tylko ich właściciele i to samo będzie z preselami, nie gloryfikuj preseli bo na to nie zasługują. Czy jeśli google zbanuje strone postawioną na joomli za jej treść powiesz że google nie lubi joomli?

Nie dziwię się że powielasz tą opinię o katalogach bo taka krąży po forum.

Podpisy w blogach (tych co mają follow) - sa super wartościowymi linkami... imho

:D:P:puknijsie::puknijsie::puknijsie::puknijsie:

Proponuję najpierw zapoznać się z:

- działem dla początkujących (10 razy),

- przeczytać: "Marketing internetowy w wyszukiwarkach" Frontczaka,

- przeczytać: "Pozycjonowanie i optymalizacja stron www" Danowskiego,

- przeczytać: "Google story" - David Vase

- zapoznać się z innymi tekstami na tym forum

a dopiero później wygłaszać herezje typu: "podpisy w blogach są super wartościowymi linkami."

Mi się kojarzy cytat z poranku kojota:

- W swoim życiu przeczytałem dwie książki...

- Co to było? 'Poczytaj mi mamo'?

- Jedna z nich to 'Ojciec Chrzestny', gdybyś ją przeczytał to wiedziałbyś, że pieniądze to nie wszystko, że nie zdradza się przyjaciół i nie dmucha ich żon, ale niestety ty zapchałeś sobie głowę jakimiś pierdołami o żabach i teraz na siłę próbujesz zainteresować tym innych, nie Krzysiu?"

Takich katalogów jest wiele ale nie działają na nich adery inne bzdety.

a możesz podać chociaż kilka? Bo chyba nie łapie o jaki Ci chodzi katalogi.

Po raz kolejny powtarzam, to nie katalogi są winne czy google tylko ich właściciele

Tutaj się z Tobą zgodzę w 1000% :-)

i to samo będzie z preselami, nie gloryfikuj preseli bo na to nie zasługują. Czy jeśli google zbanuje strone postawioną na joomli za jej treść powiesz że google nie lubi joomli?

Będzie, będzie tak samo w momencie jak presele staną się jednym wilekim śmietnikiem. Jeśli jednak właściciele preselów będą o nie dbać, dopieszczać, moderować arty, to jeszcze kilka lat pociągniemy na precelkach :D

Nie dziwię się że powielasz tą opinię o katalogach bo taka krąży po forum.

Powielam, gdyż taka jest prawda - zwykłe katalogi out! Dlaczego? Z powodu jaki sam podałeś - winni są właściciele tych katalogów :P

Mi się kojarzy cytat z poranku kojota:

- W swoim życiu przeczytałem dwie książki...

- Co to było? 'Poczytaj mi mamo'?

- Jedna z nich to 'Ojciec Chrzestny', gdybyś ją przeczytał to wiedziałbyś, że pieniądze to nie wszystko, że nie zdradza się przyjaciół i nie dmucha ich żon, ale niestety ty zapchałeś sobie głowę jakimiś pierdołami o żabach i teraz na siłę próbujesz zainteresować tym innych, nie Krzysiu?"

Super film - jeden z lepszych w historii polskich komedii.

Tak więc, nie czytajcie e-booków o pozycjonowaniu i innych smieci, ale poważne książki i PiO!

:-)

Ja przytoczę starą zasadę która ciągle się sprawdza "link to link"

A z tymi preslami i katalogami to jest sprzeczka podobna to tematu w stylu "czy ładniejsze są brunetki czy blondynki"

Osobiście uważam że presle to tylko moda, pozycjonować katalogami ciągle można z sukcesem a presle to dodatkowe miejsce do zdobycia linku i trzeba z tego się cieszyć.

Kiedyś na forum była teoria że strony spadają tym którzy mają zainstalowany linkor - sprawa po paru miechach ucichła a większość i tak dalej korzysta z systemów wymiany linków, myślę że mit o preslach skończy tak samo

Nie masz gdzie stawiać zaplecza? - Darmowe serwery dla webmasterów ?

@sebus79: sam zapoznaj sie lepiej z działem dla początkujących, ja mogę ci udowodnić że nawet te co mają nofollow działają... a ruch na twoją stronę może też sprowadzić rozmowa z bloggerami... więc powiesz mi że taki link nie jest wartościowy?....

idz lepiej i kup sobie nastepna ksiazke... generalnie w calym tym wątku piszesz bzdury.

Do sebus79

Widzę że jesteś nie przekonany mimo że przyznajesz mi rację :P

Nie ma katalogów zwykłych i nie zwykłych.

Skończmy bić tą pianę. :D

A katalogów dobrych jest trochę, choć nie tak dużo patrząc na skalę stawiania katalogów.

Osobiście uważam, że wszystko jest ważne. Jeśli będziesz dodawać tylko do Precelków, Google zorietnuje się że to sztuczne linki (dlatego, gdyż pokaż mi www, której nie ma w jakimkolwiek katalogu). Dlatego trzeba korzystać z wszystkiego: katalogów, preseli, stopek, podpisów itp, itd.

Różnica polega tylko na tym, co ma największą moc, a obecnie największą moc dają linki które:

- znajdują się w treści powyżej 1.000 znaków,

- na stronach wartościowych (pow PR6)

- tematycznie takich samych,

- otoczone słowami kluczowymi.

Czy katalogi spełniają ten warunek?

@sebus79: sam zapoznaj sie lepiej z działem dla początkujących, ja mogę ci udowodnić że nawet te co mają nofollow działają... a ruch na twoją stronę może też sprowadzić rozmowa z bloggerami... więc powiesz mi że taki link nie jest wartościowy?....

Nie mówiłem, że jest niewartościowy! Mówiłem, abyś nie rzucał haseł "super power" za takie linki. :-)

idz lepiej i kup sobie nastepna ksiazke... generalnie w calym tym wątku piszesz bzdury.

Może skończmy rzeczywiście.

Rozumiem, że napotkałem tutaj na silny opór przeciwników precelków, dla których łatwiej jest dodać wpis do jakiegoś katalogu, czy spamować na blogach z sygnaturką, niżeli stworzyć porządny artykuł z linkami pod precelka :D

no tak - ja :D przeciwnikiem precelków... :P

a teraz na poważnie... największy power ma ynteligencja userów 2.0... wystarczy popatrzeć na wykop... spreparować posta i wio...

edit:

i jeszcze jedno... spamowanie typu "fajny bl00gasek, jestes 1337" oczywiście nic nie daje... ale podjęcie rozmowy blgowej z innymi czytelnikami daje bardzo dużo... odwiedzin i często gości zostających na dłużej... oczywiście warunkiem jest dobra treść Twojej strony.

a dopiero później wygłaszać herezje typu: "podpisy w blogach są super wartościowymi linkami."

sebus79, dobrze ze sie pukasz... choc nie wiem czu ci to pomo.. bo widze ze sprawy z blogami woglole nie kumasz...ale moze to i dobrze, wiecej takich :shout:

kataBLOG i lolki maja racje

seo tools reverse IP, duplicate class C IP range, IP to domain, IP to country,whois IP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności