Skocz do zawartości

Bardzo stare domeny

harbi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Myślę, że tak.

Wrzuć treść jakąś, poodnajduj linki do tej domeny (wybierz jakieś najlepsze) i podlinkuj te domenki, może z jakiegoś systemu. Może jakoś się odświeży.

rankhouse-logo-top1.png

Pozycjonowanie stron Katowice - www.rankhouse.pl
tel.: 32 307 07 03 / mob.: +48 533 336 613

Ja mam jeszcze inny problem - domena żyła w latach 2001-2005. Ma wysoki alexa rank ale z innej strony - badając AR pokazują się wyniki dla innej strony - przypuszczam, że właściciel po zdobyciu lepszej domeny porzucił tą, ale dlaczego Alexa pokazuje Rank pochodzący z nowego serwisu?

Czy jest sens kupować domenę, która swego czasu była katalogowana pod inną tematykę, skoro ja chciałbym utworzyć serwis o zupełnie innym charakterze?

⇅ Sprawdź czy nadal jest zielono u Ciebie i konkurencji poprzez nowoczesne monitorowanie pozycji

Ja mam jeszcze inny problem - domena żyła w latach 2001-2005. Ma wysoki alexa rank ale z innej strony - badając AR pokazują się wyniki dla innej strony - przypuszczam, że właściciel po zdobyciu lepszej domeny porzucił tą, ale dlaczego Alexa pokazuje Rank pochodzący z nowego serwisu?

Może była przekierowana? (patrz 301 or inne)

Czy jest sens kupować domenę, która swego czasu była katalogowana pod inną tematykę, skoro ja chciałbym utworzyć serwis o zupełnie innym charakterze?

Pewnie, bo na starcie już masz jakąś ilość BLi

rankhouse-logo-top1.png

Pozycjonowanie stron Katowice - www.rankhouse.pl
tel.: 32 307 07 03 / mob.: +48 533 336 613

Właśnie kupiłem 2 stare domeny z podobnym stażem. Oczywiście inna tematyka, poza tym trochę mniej BL, no i nie 2 lata, a rok przerwy. Nie zdążyłem jeszcze wstawić tekstu, a tu guugiel łyknął mi jedną z nich i trafik się zaczął pokazywać. :) drugą robot odwiedził, ale chyba coś mu się nie spodobało :) Zobacze co będzie po wklejeniu jakiejś treści. :rolleyes: . Na razie nie mam żadnych konkretnych planów :)

Radioactive@home - nauka dla przyszłości, kotfryc

trafik zaczął się pokazywać? W jakim sensie?

Ludzie wchodzą po linkach, no i z google coś sie tam ruszyło ( domena wskoczyła na 31 pozycje pod "swoją" frazę ). Niedużo tego póki co...

W Alexa wszystko ładnie, na wykresie strona pojawia sie i znika na przestrzeni paru lat.

PS na liście mam coś takiego www.rodzina-ojczyzna.pl może znajdzie się jakiś moher wśród pozycjonerów :rolleyes:

Radioactive@home - nauka dla przyszłości, kotfryc

Może była przekierowana? (patrz 301 or inne)

Pewnie, bo na starcie już masz jakąś ilość BLi

No nie bardzo bo teraz te wszystkie wpisy prowadzą do nowego serwisu, chociaż alexa jakby tego nie widzi. Suma sumarum PR=0, AR ok. 100.000, domena łatwa do zapamiętania w .com.pl. Tematyka zupełnie inna niż pierwotny serwis, kupiłem ostatnio sporo domen, które czekają na zagospodarowanie, dlatego mam skrupuły czy pchać się w kolejną :rolleyes:

⇅ Sprawdź czy nadal jest zielono u Ciebie i konkurencji poprzez nowoczesne monitorowanie pozycji

15175, po co sie odzywasz jak nie wiesz o co chodzi.

Domeny stare, wyexpirowane nie maja znaczenia pod wzgledem pozycji - czyli - abys zrozumial - chodzi o to, ze one nie sa w zaden sposob faworyzowane za to ze SA STARE (czyli sa traktowane jak nowe). Zupelnie inna sprawa jest to, co po nich zostalo. Zanim zapadl szal na stare domeny (czyli jakies 2 lata temu), mozna bylo takie rzeczy lepiej sprawdzac, chocby dlatego ze dzialalo polecenie link: w MSN a google pokazywalo PR i site nawet dla domen ktore nie istnialy rok (czyli byl to jakis wyznacznik tego ile / jakich bylo linkow). Jak pewnie wiesz, obydwu rzeczy juz nie ma, co wcale nie znaczy ze nie mozna tego sprawdzic (mozna, tylko zajmuje to wiecej czasu).

Skoro juz pokazujesz link, to ja tez ci cos pokaze.

To ze:

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=li...=Szukaj&lr=

BL = 0, to wcale nie znaczy ze google nie widzi linkow do tej domeny:

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=ww...=Szukaj&lr=

Ps. Jak cos mojego podsumowujesz, to uzywaj czegos bardziej skomplikowanego niz znaki interpunkcyjne. Bo w sumie to nie wiadomo, czy nie rozumiesz mojej wypowiedzi (i chcesz zebym to wyjasnil) czy sie nabijasz. Acha, napisalem "warta pare stowek" glownie ze wzgledu ma przeszlosc, linki, ale w tym przypadku wazna jest takze sama nazwa domeny - jest bardzo "marketingowa".

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

15175, po co sie odzywasz jak nie wiesz o co chodzi.

Po to żeby się czegoś dowiedzieć.

Piszesz, że taka domena nie ma żadnej wartości a za chwile okazuje się że ma i wszystkie wcześniejsze wypowiedzi są anulowane?

Chyba że inaczej rozumiemy pojęcie cachu google :

1. https://www.google.pl/search?hl=pl&q=si...=Szukaj&lr=

lub

2. https://www.google.pl/search?hl=pl&q=ww...=Szukaj&lr=

I teraz pytanie:

Domena nie ma żadnej wartości jeśli brak wyników w pkt 1 czy 2 ?

W drugim pkt z pewnością nie ma...

Widze ze dalej nie rozumiesz, bo rozumujesz tylko z jednego punktu widzenia. Musisz rozroznic dwie rzeczy:

1) to czy domena ma BONUS w postaci CIAGLEGO ISTNIENIA W SIECI, czyli po prostu faworyzowania w wynikach. Jesli domena wylatuje na miesiac, traktowana jest jak NOWA (a tylko STARE domeny maja kilku procentowy bonus).

2) To co domena - sama soba - reprezentuje. Ta domena ma: wartosciowe linki (nie tylko pod wzgledem wyszukiwarek (.edu), ale takze UZYTKOWNIKOW, ktorzy w nie klikaja (ruch na stronie)), dobra nazwe, koncowke (rozszerzenie .pl) i pewna renome uzyskana przez lata istnienia.

Co do Twojego drugiego punktu (ktory wg Ciebie nie ma znaczenia). Pamietaj, ze google chce zebysmy pewnych rzeczy nie widzieli. Tak jak pisalem, kiedys dzialal PR, site, link dla domen ktore nawet rok nie istnialy. Ludzie to wykorzystywali do wychwytywania perelek. Google szybko sie spostrzeglo i zaczelo usuwac PR domeny (nie pokazywac go) jesli jest wyexpirowana. I to ze teraz nie pokazuje linkow do tej domeny przez link:, to wcale ze ich nie widzi - bo doskonale widzi, tylko nie chce zebysmy my widzieli. Mam nadzieje ze juz wszystko jasne.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności