Skocz do zawartości

Sandbox - objawy i zwalczanie

Vek-tor

Rekomendowane odpowiedzi

Czekać.... Aż sytuacja wróci do normy.

Na 70% wrócisz z powrotem na miejsce z którego spadłeś przy tej samej liczbie pkt. np: w linkorze.

Dużą rolę odgrywają linki statyczne: LP czy LV.

To one odgrywają główną rolę pod zwględem pozycji.

Linkora można stosować jako element dopalający linki statyczne :P.

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

• Odpowiedzi 170
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie zaobserwowałem żadnych spadków, wręcz przeciwnie. W linkujpro jestem od początku i nie narzekam. Chociaż ich system oceniający jest do Bani.

Większość ludzi wypowiadających sie na tamtejszym forum nie ma bladego pojęcia o pozycjonowaniu :) - Taka prawda.

Gośc dla nowej domeny - dodaje po 15-linków dziennie i zadaje pózniej pytania - dlaczego moja strona krąży koło plutona ?

Przecież mam ponad 1000 linków ? O co chodzi? Co ? Gdzie? Jak ?.

Podobnych wątków są dziesiątki - starta czasu na wyjaśnienia.

Lepiej zacząć studiować tematy z tego forum.......

- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Ale zobacz - ludzie w tym temacie, od 6 maja narzekaja ze ich strony spadly - moja tez spadla w tym okresie.

Mozliwe ze ludzie z forum linkujpro nie maja pojecia, ale ich temat o spadku pozycji zostal zalozony 7 maja, tresc pierwszego postu ("wczoraj w nocy sprawdzalem pozycje swojej strony [...]") wiec wychodzi na to ze 'cos sie stalo' jednak bardziej powazniejszego.

Poczytaj kilka postow wstecz, oraz posty z tamtego forum (temat 2039) a zobaczysz ze wiele ludzi ma takie problemy, ale sa takze jednostki ktorym nic sie nie stalo. Wiec nie jestes jedyny ktory tego nie odczul.

Poza tym, tylko jedna strona mi zleciala na leb na szyje, bo mam tez kilka innych - i tam jest wszystko ok, a rowniez z linkupro.pl korzystam...

https://www.trophystation.pl/ - trofea playstation

Nie korzystałem z linkujpro więc nie wiem do końca jak działa sytem.

Ale wiem jedno ma go firma która zajmuje się pozycjonowaniem, więc ona zgarnia wszystko użytkownicy dostają ochłap taki żeby tylko kolejni wpisywali stronki do systemu.

Może więc tego sławetnego 6 maja firma postanowiła z systemu wycisnąć max. i linki userów poszły w jeszcze gorszą otchłań niż dotychczas.

Tu bym się winy dopatrywał nie w zmianach algorytmu G.

Oczywiście ja nie wrzucam na linkujpro - to są tylko przypuszczenia na pdstawie tego czego nauczyło mnie życie.

Owa firma rezerwuje swoje linki na stronach głównych portali - przypadek ?

Raczej nie.

Co do spadku do raczej kolejne zawirowania w G:.

Poczekaj 2-3 tygodnie na rezultaty.

Moje niektóre strony również przypominają "Zebre"

Potwierdzam przypuszczenia. Także mam linkujpro i w przeciągu dnia strona spadła z 2 miejsca na 4 stronę. Pojawił się na głównej stronie nowy dziwny link: www.efedryna.com z anchorem odchudzanie. Podejrzewam, iż linkujpro wykorzystuje portale z pr>3 do pozycjonowania stron swoich klientów - a zaczęli brać nawet badziewie, które zabija serwisy. Prawdopodobnie zrezygnuję z usług linkujpro.

Odnosnie linkujpro - mowimy tutaj o tym, ze strony ktore maja go zainstalowanego na serwerze wypadly, czy strony ktore sa przez ten system reklamowane ? (ustawione linki)

Bo w moim przypadku chodzi tutaj o opcje numer jeden.

Zastanawiam sie takze nad wyjsciem z tej dziwnej sytuacji.

Czy zakup nowej domeny i przekierowanie 301 poprawilo by stan rzeczy ?

https://www.trophystation.pl/ - trofea playstation

Ja odinstalowałem system już na drugi dzień po spadku. Na razie 0 efektów.

Zastanawiam się jednak, jak google wykrył fakt zainstalowania LP i przychodzą mi do głowy tylko 2 możliwości:

1. Dziura w systemie - robot odczytał listę witryn podpiętych pod system

2. Ręczne sterowanie??

Co o tym myślicie?

Gość scorpion

Nie mam i nie mialem linkujpro na swojej stronie, a spadek odtnotowałem znaczny. I to nie w maju, tylko w marcu okolo 15 jak już wcześniej pisałem. Powodem bezpośrednim było usunięcie linków z mojej strony, które przestały wyświetlać mój link. Efekt? Spadek stron z 3 pozycji na 4 strone wyników. Do dzisiaj strona nie drgneła, mimo, że dodałem ją do wielu katalogów i wymieniłem się linkiem z wartościowymi stronami. To jest dopiero dolina...

Tos czesio zrobiles błąd

Tutaj na forum jest wszystko opisane. Dodawaj linki powoli na spokojnie. Nawet do stron o wysokim PR. jak ddodałes do jednej strony z PR 5 to co to jest.

A tam mozesz wpasc jak ktos powiedzial po dodaniu kilku linków jak i mozesz nie wpasc po dodaniu kilkuset.

ponadto ale to tez jest na forum nie kazde polecenie w wynikach jest sanboxem.

zresztą wpisz w szukaj SANBOX i znajdziesz sporo treści na ten temat.

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności