Skocz do zawartości

Sandbox - objawy i zwalczanie

Vek-tor

Rekomendowane odpowiedzi

na razie zmiana content nie pomaga, zmieniłem stronke totalnie i wygląd i zawartość, to samo zrobił chyba CAN (jesli dobrze pamietam) i też skutku nie uzyskał żadnego.

A google zdazyl zaindeksowac?

PS.To zmieniac content czy czekac?

Pozdrawiam

Absurd, nonsens i hipokryzja.

Mój blog o SEO / SEM

• Odpowiedzi 170
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
A google zdazyl zaindeksowac?

moją zmianę zdażył zaindeksować, dokonałem jej jakiś tydzień temu.

PS.To zmieniac content czy czekac?

jedno i drugie - ja zmieniłem i czekam, poprzez zmianę na pewno nic więcej już nie stracisz a nóż, widelec będziesz pierwszym któremu udało się wyjść z tego obłednego fitra :D

ja dodam dzisiaj jeszcze kilka nowych podstron i podlinkuje strony które stoja wysoko w google na hasła, dla których moja strona dostała się pod filtr.

pozdr. i życze udanej wymiany contentu

allinanchor: dzwonki polifoniczne", byłem na miejscu 20

to pokazuje na której ile stron się pozycjonuje z anchorem dzwonki polifoniczne i nie oznacza to że na słowo takie musisz byc na tej samej pozycji

Wino - to co lubimy najbardziej, a tu opakowania na butelkę 0.75l

allinanchor: dzwonki polifoniczne", byłem na miejscu 20

to pokazuje na której ile stron się pozycjonuje z anchorem dzwonki polifoniczne i nie oznacza to że na słowo takie musisz byc na tej samej pozycji

Troche nie kapuje. Przeciec jak wpisze normalnieto tez mi pisze ile sie stron pozycjonuje.

Wg. jakich kryteriów tworzony jest ranking z "allinanchor" przed fraza?

Jeżeli nie wiesz czemu mój post jest taki, a nie inny to zajrzyj tutaj

• 2 miesiące temu...

Wpadłem chyba do sandboxa. https://arbiter.pl/ - dorobiłem w piatek (22go) taka opcję

"Po obejrzeniu zdjęć, warto zobaczyć inne galerie powiązane tematycznie z aktualnie oglądaną"

i tu pojawiła się lista 10 innych podstron z keywordami w anchor. Wprawdzie dokładnie identycznie byly zorganizowane linki na stronie głównej. Pomyslalem ze dorobie wewnetrzne linkowanie to moze PR wzrosnie. I teraz zamiast 4 mam 0. linkow do mojej strony. Ale dziwne, bo update PR byl wlasnie w piatek 22go a ja w piatek okolo 15 naszego czasu wprowadziłem te zmiany. Czyzby google tak szybko się połapał? A moze dostałem sandboxa za cos innego.

Na razie w wyniku wyszukiwań moja strona znajduje sie na dobrych miejscach - takich jak była - mimo zerowego PR. Zobaczymy jak sprawa potoczy się dalej

A moze to kwestia tego, ze ten sam serwis mógł byc wyswietlany pod inna domena np

https://arbiter.pl/galeria/samolotem

i

https://zawiszy.waw.pl/galeria/samolotem

NIe bylo to celowe, ale zauwazyłęm ze google niechcacy indexuje te druga strone. Wiec dałem jej w robots.txt dissallow. Bo moim celem nie bylo duplikowanie kontentu, tylko to tak wszyło technicznie, ze z jednej bazy działaja 2 serwisy

• 1 miesiąc temu...

Moja strona www.thailand-huahin.com byla w sandox przez 10 miesiecy.

Moim zdaniem nowe strony sa w sandoxie niezaleznie czy linki sa dodawane w sposob naturalny czy w inny sposob.

Moim zdaniem nowe strony sa w sandoxie niezaleznie czy linki sa dodawane w sposob naturalny czy w inny sposob.

Zabrzmiało jakby każda strona do sandboxa wpadała...

Tak bylo w przypadku moich stron....

odgrzeję temat: S jest filtrem na słowo jednak w filtr wpada cała domena. Jak wytłumaczyć fakt, że strony nie ma w wynikach na żadne pozycjonowane wcześniej słowo - a na nazwe domeny jest !!

Wino - to co lubimy najbardziej, a tu opakowania na butelkę 0.75l

nie umiesz dać innej odpowiedzi niz ta i inna typu "poszukaj na forum"? - sam robię tę stronkę o której mowa i nie płacę sobie nawet tej "dychy" - szkoda

A jaką tu więcej odpowiedź dać. Sandbox to efekt 'przepozycjonowania',

złego użycia potencjału linków. Wielokrotnie o tym była mowa na forum.

Dokładnie o tym mówisz: strona jest w indeksie, więc nie ma mowy

o banie. Ale w wyszukiwaniu po danym słowie jej brak. A pod to właśnie

słowo była pozycjonowana, prawda? Tysiącami linków z Linkora?

Szy.

dodalem jeszcze fragment rozmowy z dzialu dla poczatkujacych bo mysle jest tego pewnego rodzaju "news" w temacie sandboxa:

hmmm a filtr sie dostaje na slowa? czy na domeny?

na jedno i na drugie - tzn na slowa - inne nie beda karane + na domeny bo jak bedziesz pozycjonowal te slowana subdomenach to to tez nie przyniesie skutku,

Jak sprawdzic czy sie wpadlo w filtr ?

teoretycznie mozesz sprawdzic tutaj

poza tym gdzies na forumczytalem jak sprawdzic czy sie nie ma filtru... allinanchor... jestem pod tymi samymi pozycjami....

o ile sie nie myle to to juz jest nieaktualne - chyba zobaczyli ze w ten sposób duzo sugeruja pozycjonerom i teraz juz to tak nie dziala a w kazdym razie wprowadza w blad :-k

melassa

o ile sie nie myle to to juz jest nieaktualne - chyba zobaczyli ze w ten sposób duzo sugeruja pozycjonerom i teraz juz to tak nie dziala a w kazdym razie wprowadza w blad

Mi sie wydaje ze allinanchor pokazuje nadal strony ktore maja najwiecej linkow z dana fraz ale to nie determinuje pozycji strony. I tutaj masz racje ze to zapytanie przestalo sugerowac pozycje na ktorej powino sie byc ale pokazuje konkurencje i potencjalnych przyszlych przeciwnikow.

Ja mialem tak ze kupe czasu mialem pierwsze miejsce w allinanchor na interesujaca mnie fraze. Mialo sie to nijak do pozycji. Trwalo to mnie wiejcej 6 mc. I teraz wyglada na to ze

a) linki sie uwiarygodnily - mimo ze jest ich duzo z nie powiazanych tematycznie stron, niektore z jednego ip w duzej ilosci to wisza juz dlugo

;) Filtr za nadmierna ilosc linkow w krotkim odstepie czasu zostal zdjety

c) Linki z powiazanych tematycznie witryn, ktore zaczalem zdobywac po wpadnieciu w filtr w "naturalnym" czasie wywazyly proporcje innych juz posiadanych linkow

Wszystkie 3 tezy wzajemnie sie uzupelniaja ale moze tylko jeden z czynnikow mial decydujace znaczenie podczas ustalania obecnej "wysokiej" pozycji

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności