Skocz do zawartości

Sandbox - objawy i zwalczanie

Vek-tor

Rekomendowane odpowiedzi

No i tu mam dylemat.

Sprawdzajac w googleach:

allinanchor:moja fraza_1

allinanchor:moja_fraza_2

jestem na pierwszej stronie w wynikach.

Natomiast wpisuja: moja_fraza_* nie ma mnie wogole. Sprawdzalem w roznych DC i w dwoch jestem na pozycji na ktorej bylem zanim mnie wywalilo wogole.

Dalem w krotkim czasie sporo linkow (nie korzystalem z zadnych systemow dostepnych w sieci). Narzedzia pokazuja mi ze mam ich ponad 3K. (w +- miesiac).

I teraz mam pytanie, czy dalej dodawac linki, zeby google myslalo ze to naturalne, czy odpuscic dodawanie i grzecznie poczekac ?. Dodam jeszcze, ze google odwiedza ta strone codziennie. Jak dlugo moge byc w filtrach, jak dlugo byly Wasze strony w filtrach (jesli mieliscie taki przypadek).

Marketing w sieci - da się ?

• Odpowiedzi 170
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wie ktoś czy możliwe jest aby subdomeny ltd.pl dostawały jakieś karne punkty za ewentualny span w innych subdomenach? Strona została zaindeksowana ale jest poza 1000 a weedług szacunków powinna już dawno być dość wysoko (analizując konkurencję).

SensorStudio & Co.

Czytałem to wcześniej - ale chodzi mi o coś więcej.

ltd.pl daje możliwość zakjładania darmowych subdomen. Z tego powodu jest tam pełno lasek itp - z natury rzeczy spamerskich. Jeżeli dostały bana to oczywiście na inne keywordsy - pytanie czy znacie mechanizmy które tak działają.

Mechanizm musi być raczej bardziej rozubowany ponieważ jak dawały w .pl komus bana to wszyscy w pl by wyskakiwali z tego hasła.

SensorStudio & Co.

Mam dokładnie taki sam przypadek jak:

...Sprawdzajac w googleach:

allinanchor:moja fraza_1

jestem na pierwszej stronie w wynikach.

Natomiast wpisuja: moja_fraza_* nie ma mnie wogole...

Dalem w krotkim czasie sporo linkow

ok.70 (i na tym poprzestałem)

(nie korzystalem z zadnych systemow dostepnych w sieci).  

Moje pytanie jest takie (bo nie wyczytałem na forum) czy jak taka strona ma reklamę AdWords i wchodzi na nią ok. 100 osób dziennie (z samej tylko reklamy) nie licząc linków z innych stron, to czy jest szansa, że szybciej wyjdzie z sandbox-a?

A może napisać do googla i udać niewiniątko, że nie wiem co się stało? :?

Pozdrawiam

rpnet

odpowiedź prosta jest - 1. domena za nowa na taka ilość linków i padło przypuuszczenie ze strony G o niedozwolone techniki - to wg mnie

70 linków w 2 tygodnie to niedozwolone techniki? Widocznie google tak to uznał - dziwi mnie to, ale tak jak w tym temacie można przeczytać google ma różne widzimisie.

Nie wiem tylko czy pisać do googla, czy czekać i czy AdWords pomoże wyjść z tej sytuacji?

Właśnie sprawdziłem swoją sytuację narzędziem z https://www.seomoz.org i okazuje się, że mam taki wynik: 40.1-50% - Light Sandbox Factors. Co w takiej sytuacji radzicie?

rpnet

Witam

Myslalem ze sandbox mnie nie spotka.... Myslalem:(

Spotkal i to strone z duzym stazem. Strona ma pr4, nie wiem za co...

Dodalem okolo 50 identyczych linkow w katalogach w tym czasie.

Mialem jeden ukryty tekst, ale to byl link w stopce do calkiem innej strony, wiec to raczej nie przez niego.

Ale pociesze was, sandbox nie objal subdomen. A nawet mam wrazenie ze podskoczyly na te slowa na ktore glowna domena poleciala.

A ja nie będe miał sygnaturki

• 2 tygodnie później...

Ech, ja jestem w sandboxie od końca kwietnia...

na początku kwietnia wystartowałem z https://www.robbiewilliams.pl a wyrażeniem na jakie pozycjonuje stronę to przede wszystkim 'robbie williams'. Bywało różnie jeszcze w maju byłem czasami na 180 pozycji. Teraz na 8-11 pozycji. Czekam aż skończy się sanbox dla mojej stronki i będę na pierwszym miejscu.

mam nadzieje, że wyjdę "z tego" do końca wakacji. Jeśli nie będę czekał cierpliwie :roll:

tymczasem czekam na update pageranku. ale pewnie mi się nie zmieni i bede miał ciągle trójkę :spam:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności