Skocz do zawartości

Sandbox - objawy i zwalczanie

Vek-tor

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz na 8-11 pozycji. Czekam aż skończy się sanbox dla mojej stronki i będę na pierwszym miejscu.

Skoro jestes na 8-10 tzn., ze juz wyszedles z sandobxa ;)

A teraz to sa juz niuanse jak zwiekszyc ilosc linkow i zoptymalizacowac kod i tresc strony.

• Odpowiedzi 170
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Teraz na 8-11 pozycji. Czekam aż skończy się sanbox dla mojej stronki i będę na pierwszym miejscu.

Na jakiej podstawie stwierdziłeś, że założono na domene filtr ?

Kurcze 8-11 pozycja to napewno nie efekt założonego filtra, wkońcu to nie 500 pozycja ;)

Popracuj nad optymalizacją+delikatnie linki i "popędzisz" do góry ;)

Na jakiej podstawie stwierdziłeś, że założono na domene filtr ?
Sorry ale jesli bylbys w sandboxie to nie mialbys 8-11 pozycji tylko 8000-11000 pozycje ;-)

W takim razie mam jakiś filtr jeśli to nie sandbox. Z dnia na dzień spadłem z 1-3 pozycji na 180-200. I tak to trwało od 20-któregoś kwietnia. https://www.robbiewilliams.pl ma podobną ilość i jakość (PR) linków zwrotnych jak strony z pierwszej dziesiątki wyników światowych google. Jest w DMOZie i w wielu wersjach językowych wikipedii. A jej wynik w google jest o wiele niższy. Wiem, że dochodzi jeszcze "staż" strony. Teraz tylko czekam i pracuje na "zaufanie" google. No i ściągnięcie filtra czy czegoś tam. :neutral: Właśnie zauważyłem, że na MSN-ie spadłem z 13 na 23 pozycję :evil:

Mam takie pytanie wpisałem w google allinanchor: i moja strona wyświetliła się na 3 miejscu. Niestety po wpisaniusamej frazy strona jest bardzo daleko.

Czy to oznasza ze moja strona znajduje sie w Sandoxie? Tak wynika z zamieszczonych tutaj postów.

Masz stronę WWW? Chcesz zwiększyć na niej ruch? Chcesz być pierwszy w Google? Chcesz zwiększyć swój PR?

Zarejestruj się w systemie wymiany linków!

Darmowa wymiana linków!

Wymiana linków

System wymiany linkow

Piszecie o allianchor dla stron. Mi strona spadla z dnia na dzien z I miejsca na hen daleko...

Czyli cos w rodzaju sandboxu, allianchor przed spadkiem pokazywal ja na I miejscu, a teraz tak samo daleko, dodam ze nie stracilem zadnego porzadnego linku.

A ja nie będe miał sygnaturki

Moglbym prosic żeby ktoś odpowiedział na moje pytanie!

Mam takie pytanie wpisałem w google allinanchor: i moja strona wyświetliła się na 3 miejscu. Niestety po wpisaniusamej frazy strona jest bardzo daleko.

W wynikach tylko polskich po wpistaniu allinanchor: moja strona jest rowniez na 3 miejscu. Po wpisaniu samej frazy znajduje sie na 26 miejscu.

Czy to oznasza ze moja strona znajduje sie w Sandoxie? Tak wynika z zamieszczonych tutaj postów.

Jezeli tak to dlaczego w wynikach polskich jest a w wynikach z calego swiata jej nie ma albo jest bardzo daleko???

Jest jakas mozliwosc sprawdzenia czy moja strona jest w sandobxie. Oprocz tej strony https://www.seomoz.org/? Bo nie moge sie zarejestowac tam :/.

Prosze o pomoc.

Dziekuje.

Masz stronę WWW? Chcesz zwiększyć na niej ruch? Chcesz być pierwszy w Google? Chcesz zwiększyć swój PR?

Zarejestruj się w systemie wymiany linków!

Darmowa wymiana linków!

Wymiana linków

System wymiany linkow

Ja już sama nie wiem jak to jest. Dajmy na to moja strona główna xxx .pl jest na 10 pozycji na frazę xxx xxx. Przez jakiś czas pod nią była także jedna z podstron xxx .pl/x.php?=newsy . Jednak w pewnym momencie przegięłam z frazą wyszukiwaną w treści podstrony i poleciała ona na 148 pozycję, ale strona główna nadal jest na 10. Co z tego wynika? Że sandbox nie łapie całej domeny.

Takie są moje obserwacje.

Pozdrawiam, amicek
=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*
[ budowa maszyn ] [ strzyżenie psów poznań ]

No ja rowniez zauwazylem, ze nie lapie subdomen :)

Jakis czas temu przegialem z linkami i polecialem do sandboxa, jednak subdomenki (pozycjonowane na inne frazy) pozostaly na swoich miejscach.

..:: Janosik ::..

Bogatych banuje,

biednym linkuje.

Masy naprawcze Sklep modelarski Torowiska

subdomenki (pozycjonowane na inne frazy) pozostaly na swoich miejscach.

no wlasnie - na inne frazy - na inne mozesz nawet pozycjonowac ta sama domene, za to subdomeny tez nie beda w wynikach na to samo slowo na ktore zagrzebana w piachu jest domena :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

dobra a co powiecie na to że strona wyleciała w kosmos również na fraze zupełnie nieużywaną przy pozycjonowaniu ? czyli wniosek że strona w piaskownicy leci w wynikach na wszelkiego rodzaju zapytania nawt te nie związane z anchorem.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności