Skocz do zawartości

Sandbox - objawy i zwalczanie

Vek-tor

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 170
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ale wez pod uwage ze samo uzycie slowa w kodzie strony tez moze spowodowac nalozenie "kary" w postaci wyfiltrownia - przy braku linkow z takim anchorem. Dzieje sie tak przewaznie w wypadku mocno konkurencyjnych, najczesciej angielskich slow.

Szlachetne Google

nikt sie nie dowie

jak anty-seo'ujesz

az zajaggerujesz.

a co powiecie na to że strona wyleciała w kosmos również na fraze zupełnie nieużywaną przy pozycjonowaniu ?

klasyka - duzo czytalem i testowalem efekt piskownicy bo sam tam bylem przez ponad rok !! wszystkie frazy i pozycjonowane i nie rowno polecialy.

tak młode strony są teraz traktowane przez google PODLE ! - 3 linki z anchortekstem potrafią wyrzucić ją z 3 strony na 10-ta. 10 linków wywalić z indeksu ! - wiem bo sam z tym walczę :-)

sprubuj pozycjonowac np "katalog stron" - google glownie z polskich slow czepia sie slowa "stron" - wdg. mnie 1 link wystarczy zeby na starcie trafila do sandboxa na dobre pol roku :) i tu masz racje - to juz lekka przesada z ich strony

Ale wez pod uwage ze samo uzycie slowa w kodzie strony tez moze spowodowac nalozenie "kary" w postaci wyfiltrownia - przy braku linkow z takim anchorem. Dzieje sie tak przewaznie w wypadku mocno konkurencyjnych, najczesciej angielskich slow.

raczej kara jest nakladana tylko za linki - nie wykrylem zwiazku z contentem strony - trzebaby potestowac. A co do indeksacji - tego nie spotkalem - masz jakies dowody ? to by oznaczalo zaostrzenie karania filtrem - sandbox nigdy nie powodowal wywalenia stron z indexu

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

sprubuj pozycjonowac np "katalog stron" - google glownie z polskich slow czepia sie slowa "stron" - wdg. mnie 1 link wystarczy zeby na starcie trafila do sandboxa na dobre pol roku

no to ja miałem szczęście ;) nawalałem chyba dziennie po 3-6 linków hehehe ale potem troche sobie odpuściłem

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

no to ja miałem szczęście Wink nawalałem chyba dziennie po 3-6 linków hehehe ale potem troche sobie odpuściłem

No ja też. Dodawałem równomiernie linki i do sandboxa nie trafiłem ;)

pzdr.

Bardzo wygodne materace hotelowe - śpij wygodnie i spokojnie.

Źle śpisz? Pomoże Ci psychiatra warszawa.

Na udany wypoczynek odwiedź piknik firmowy

a teraz dałem 2 linki z nowym anchorem do stronki co ma z miesiąc i pod tym anchorem jestem numero uno ;) i mam stracha co to będzie co to będzie reasumując na jednej stronce dostałem PR4 i piaskownice hehehe

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

a teraz dałem 2 linki z nowym anchorem do stronki co ma z miesiąc i pod tym anchorem jestem numero uno

A wcześniej byłeś numero ile ? ;) Ile linków miałeś ?

pzdr.

Bardzo wygodne materace hotelowe - śpij wygodnie i spokojnie.

Źle śpisz? Pomoże Ci psychiatra warszawa.

Na udany wypoczynek odwiedź piknik firmowy

subdomenki (pozycjonowane na inne frazy) pozostaly na swoich miejscach.

no wlasnie - na inne frazy - na inne mozesz nawet pozycjonowac ta sama domene, za to subdomeny tez nie beda w wynikach na to samo slowo na ktore zagrzebana w piachu jest domena ;)

a subdomena innej domeny ale na tym samym serwerze ?

(pozycjonowana na tę sama frazę)

IP serwera też może być "sandboxowany" ?

A wcześniej byłeś numero ile ?

wcześniej na ten keywords gdzieś koło 200 miejsca bez linków na ten anchor a na inny na 3 - 4 miejscu

zresztą ten kewords to "kuchnia forum"

a ten mocniej obstawiony linkami to "forum kulinarne"

najgorzej że boje sie obstawiać mocniej linkami te subdomene ze względu na piaskownice a kłuci mi sie to z potrzeba szybszego zindeksowania forum ;)

IP serwera też może być "sandboxowany" ?

No jasne, google przy wrzucaniu do piaskownicy patrzy tez na zamontowane w serwerze dyski twarde (scsi rzadko sandboxuje) oraz na system operacyjny i daemona httpd (gorzej traktuje serwery pod kontrola produktow z redmond - wiadomo, konkurencja) :mrgreen:

Ludzie przestancie na sile kolorowac rzeczywistosc - uwaga dotyczy takze innych "boskich przymiotow" nadawanych czesto algorytmowi Google

Szlachetne Google

nikt sie nie dowie

jak anty-seo'ujesz

az zajaggerujesz.

wiesz, człowiek zaczyna wpadać w paranoję i myśli o wszystkim :)

dlatego najlepiej robić odwyki

bo już nawet dowcipy zaczynam wymyślać:

rozmawiają dwie młode matki przy wózkach z dziećmi

- "jak będziesz pozycjonować swoje dzieci ?"

- "chłopak "lekarz" , córka "stewardesa"

:/

jednej stronce dostałem PR4 i piaskownice

to chyba nie był sandbox :shock: strona majtneła mi sie z pozycji 5-7 na 67 i z pozycji 2-4 na 160 ale teraz sprawdzam i po 5 dnich wszysztko wróciło na miejsce :shock: normalnie pierwszy raz przerabiałem taka huśtawkę, maxymalnie zawsze miałem wahania 5-10 miejsc, ciekawe czy powrót na stałe czy chwilowy ........

no i D***** zimna stały spadek do 8 dziesiątki wyników z top5 :) a najdziwniejsze że "allinanchor:" nic nie pokazuje i na dodatek teraz z ponad 800 zaindeksowanych podstron pokazuje 140 :) jakaś nietypowa ta piaskownica

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności