Skocz do zawartości

Sandbox - objawy i zwalczanie

Vek-tor

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem że Ameryki nie otwieram ale Sandbox to czas na prace nad swoją stroną - czas na zbieranie linków pisanie uniq artykułów itp. Po tym jak ten okres przechodzi widzisz korzysci swojej pracy - a do tego czasu traffic można zdowywać dzięki Doorway'jam

Watpie czy cos da zmiana kontentu strony - (więcej minusów niż plusów)

• Odpowiedzi 170
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

w życiu nie spotkalem się z sanboxem, ponad 10 stron ładnie wyprowadziałem na szczyty googlegór

ale przypadkiem kolejna strona została przypadkiem dodana do katalogu webwwwweb (czy jakoś tak)

(plus na różne serwisu jako ogłoszenia produktu, niekoniecznie z podanym linkiem.

i co się okazało?

wystąpiło prawo jakiegoś tam gościa, mówiące, że przy stałych czynnikach, za 100-nym razem może nastąpić inny efekt niż uprzednio

strona na zapytanie typu www.nazwanazwa.costamcostam.pl jest ostatnia,

wszystkie serwisy zawierające link do niej czy wspomniane chociażby ogloszenie - są wyżej.

irytujące :placze:

sprawdza się przysłowie,

gdzie kucharek (gdzie promujących) sześć (dwóch) tam nie ma co jeść ( tam nie ma co do "10" w google wejść.)

Mysle ze to nieprawda ze filtr naklada limit czasu 3 miesiace i se czekaj czlowieku... Przynajmniej tego sam nie doswiadczylem, a kiedys 'spamowalem' ostro.

Bardzo to nierozsądne z Twojej strony. Fakt, że czegoś nie doświadczyłeś nie oznacza, że to nie istnieje. Ja nie doświadczyłem nigdy tsunami, chociaż pływałem statkiem po oceanie indyjskim ;)

Moja strona kilka dni temu wróciła na zasłużone wysokie pozycje po tym, jak wpadła do sandboxa (minęło jakieś 3 miesiące :rotfl: - przypadek ? :brawa: - być może).

moje 3 stronki (tylko pierwsze strony, podstrony byly) zniknely na jakies 2 miesiace na niektore frazy, przy czym byly normalnie indexowane.

a teraz od miesiaca jezdza po googlach od 5 do 500 miejsca, czasami znikajac nawet zupelnie:)

codziennie rano moge obstawiac aktualna pozycje:)

www.akwaswiat.net - nowe/stare forum akwarystyczne :)

• 2 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...

wkleje pewien cytat

Google Sandbox:
Many new sites or sites which have not been significantly developed have a hard
time ranking right away on Google. Many well known SEOs have stated that a
good way to get around this problem is to place a site on a subdomain of a
developed site and after the site is developed and well indexed 301 redirect the site to the new location.

respect.gifgoogle.gif

• 1 miesiąc temu...

Witam

Chyba jednak istanieje coś takiego jak ten mityczny sandbox. Katalog ma PR5 a wyświetla sie na 2700 którejś pozycji po frazch z <title>. Nie za fajnie i stan permanentnie trwa od 5 miesięcy. Ciekawe jak długo jeszcze ?

Dodam iż specjalnie nie kombinowałem - dość sporo ludzi sie dodało do katalogu i podlinkowało mnie zwrotnie jak widać nie zawsze to wychodzi na zdrowie.

Pozdr

• 2 tygodnie później...

A ja dzis sie załamałem - najbardziej dochodowa stronka moja + podserwis tez dochodowy znikly pod swoje frazy. Tzn. jak wpisze site:www.strona.pl czy link:www.(...) to wszystko jest jak bylo... tylko ze stronki pod zadnym zapytaniem poza adresem nie jest sie w stanie znalezc w google... Ale mam taka cicha nadzieje ze to jakies chwilowe zawirowanie bo to sie w glownie nie miesci ze juz moj 2 gi serwis wyleci - a ten 2gi to i tak ma nawet nawet dochody z MSN a wiadomo ze to bylo z 1% wejsc... teraz to w ogole trace sens tworzenia stronek - ja siedze po pare tygodni czy nawet miesiecy wklepuje do katalogow dbam itp. A tu cyk nagle strona znika... porazka... chyba bede wedkarzem ;)

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

tylko ze stronki pod zadnym zapytaniem poza adresem nie jest sie w stanie znalezc w google...

Piaskownica......Mam parę stronek które właśnie tam wypoczywają - jakieś 2 /ce.

Utwórz subdomena wskazującą na domene główną czy konkretną stronę i wykorzystaj systemy wymiany. [Linkor+LV]. Wrócisz przynajmniej na wysokie pozycje.

Po wyjściu z piaskownicy robisz przekierowanie z utworzonej subdomeny i wszystko wraca do normy.

Stosuje tę technike dla ...........

TOP SECRET

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

Hmm... sprobuje... moge dodac ze po powrocie z sylwestra ta moja stronka co byla pare miesiecy temu zbanowana to powrocila :P jupi :) jak pomysle ze ta bedzie kilka miesiecy sie tam kisic to sie zalamuje :)

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...

Czytałam ostatnio sporo o sandboxie, chociaż w kilku przypadkach spotkałam się z różnymi opiniami i mam mały mętlik w głowie. Chciałam tylko spytać, czy trafiając do sandboxa mam nadal "naturalnie" dodawać linki, ale ze słowami, na które wpadłam w sandbox* czy właśnie ze wszystkimi oprócz nich? Na forum wyczytałam, że głównie pomaga dalsze dodawanie linków, ale właśnie nie wiem z jakim anchorem.

Mam jeszcze jedno pytanie. Czy w sandboxie* może znajdować się tylko główna strona, ale bez podstron? Mam taką sytuację i główna strona była wysoko w wynikach, ale po zaindeksowaniu naraz sporej ilości linków albo teraz można ją znaleźć bardzo daleko, albo w ogóle. Jednak podstrony znajdują się nadal na wysokich pozycjach. Jeśli sandbox* dotyczy tylko głównej strony, to czy pomoże jeśli skopiuję index.html do innego pliku, powiedzmy o nazwie index2.html i czy w takim przypadku po zaindeksowaniu tej nowej podstrony powróci ona na swoją dobrą pozycję?

*mam na myśli jakiekolwiek filtry bo podobno na wszystko mówi się sandbox :(

A tak w ogóle problem pojawił się po tym jak dodałam stronę do katalogu gery i zamiast 4 linków (albo 3, nie pamiętam ile było kategorii) zaindeksował mi kilkadziesiąt linków z niego, a z linków wygląda na to, że zaindeksował sortowania po dacie dodania, pr, alfabetycznie itp.

PS. Czytałam na forum wszystkie tematy związane z tym zagadnieniem ale zwykle pisano o linkach albo jakichś przekierowaniach.

//edit:

Już nieaktualne... po niecałych dwóch dniach strona powróciła na trochę wyższe pozycje i nadal się wspina ;)

jezeli np znalazłem sie w sanboxie to czy poszła na dane słowo cała moja domena czy tylko np strona główna

jesli na dany anchor zaczne linkować ktorąś z podstron czy jest szansa aby wypłyneła czy sobie lepiej odpuscic

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

jezeli np znalazłem sie w sanboxie to czy poszła na dane słowo cała moja domena czy tylko np strona główna

jesli na dany anchor zaczne linkować ktorąś z podstron czy jest szansa aby wypłyneła czy sobie lepiej odpuscic

U mnie poszla cala domena razem z subdomenami :/

Chciałbym nadmienić że pewnie połowa postów tu przedstawionych nie jest sandboxem!!

Tłumaczenie "strasznego spadku" bywa rózne.

Każdy przypadek należy traktować indywidualnie i nie popadać odrazu w Sandbox.

Wyszukiwarka to żywy organizm który ulega zmianom i przemianom.

Opisując cała historię witryny od samego jej poczatku można się zorientować co jest przyczyną problemów.

Lakoniczne posty typu " Miałem witrynkę i nagle spadła w otchłań" nie pozwolą na żadną rzetelną analizę przedtawionego problemu.

Proszę pamiętać że pozycjonowanie to układanka 100 cegiełek i przyczyn spadku może być wiele.

Stąd nie popadajcie w rozpacz i skrajności:)

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności