Skocz do zawartości

Sandbox - objawy i zwalczanie

Vek-tor

Rekomendowane odpowiedzi

To kiepsko.

Wlasnie zastanawiałem sie ak z tego wyjsć gdyż na jedno słówko i to wazne chyba mnie tam wywaliło.

Pewnie zostnie tylko płatny BOX.

KILL BIL tez tak myslełem ale jak tu przeczytałem nalezy w ggogle wcisną alianchor: i moje słowo i jestem na z przodu a w wynikach okolo 60. (poczekaj 51 dni od dziś a potem sie przypomnij K>B)link: w Google pewnie =0 ;)

Abyś miał racje że to tylko problem tych problemów co teraz są i które niestety sa zaraźliwe (wp)

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

• Odpowiedzi 170
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Chciałbym nadmienić że pewnie połowa postów tu przedstawionych nie jest sandboxem!!

Wiem i podejrzewam, że moje też, ale z tego co widzę to zwykle używa się właśnie określenia "sandbox" na wszelkie "kary". No ale najważniejsze, że w tej chwili (już od jakiegoś czasu) stronka, o której pisałam, znowu jest wysoko a mam kilka stronek, na których mogę zdobywać doświadczenie... oczywiście opierając się na wiedzy zdobytej tutaj ;)

Results 1 - 10 of about 522 for allinanchor:projektowanie stron internetowych. oznacza ze haslo jest mal konkurencyjne, jednak zeby wejsc do czolowki to potrzebujesz znacznie wiecej linkow niz 40 :) Watpie, zeby na to haslo pojawialy sie filty.

i dalej przy tym obstaje.

No to się pewnie zdziwisz ale właśnie na tę frazę chwyciłem sandboxa na kilka miesięcy, teraz jestem na 1 stronie w środku gdzieś. Oprócz tej frazy poleciałme też na "projektowanie stron", tylko "projektowanie witryn" zostało.

pozdro

Za co konkretnie google skazuje strony do sandboxa? Czy chodzi tylko o nadmierną ilość linków z jednakowych anchorem? Raczej innych przykładow nie znalazłem w tym watku.

Czy do sandboxa mozna rowiez trafic za nadmierne spamowanie (flooding) na stronie słowa kluczowego? Albo za ukrywanie słów kluczowych (kolory, warstwy itp) przed klientem. Albo za cloaking? Czy moze za te "techniki" istnieje inna wersja kary?

.

Istnieje inna wersja kary - ban :)

Filtry, z tego co ja czytałam, dostaje się za zbyt szybki wzrost liczby linków z tym samym anchorem, a nie za ich ilość.

A co powiecie na to, bo przeczytalem ten wątek i jakoś nic o tym nie znalazłem. A więc miałem podlinkowane pod swoja strone okolo 1300 linkow. Wszystko polegalo na wymianie link za link. Strona byla wysoko bo w pierwszej 5 na dobre 3 hasla. Pewnego dnia zrobilem przeglad stron ktory linkuja do mojej. I zobaczylem ze okolo 1/3 z nich nie wyswietla mojego linku. A wiec po wyslaniu maila do admina kazdej ze stron i nie otrzymaniu odpowiedzi, pousuwalem linki ktore przestaly linkowac do mnie!!!

Zabieg wydawal sie logiczny, ale jakie bylo moje zdumienie kiedy po 2 dniach od wyrzucenia linkow stron ktore wczesniej usunely moj link, strona moja spadla na 4 strone wynikow!:)! Probowalem nawet wrocic do poprzedniej wersji zaraz w ten sam dzien i niestety nic to nie pomoglo. Strona od 3 tygodniu dogorywa na tylach 4 strony wynikow i nie ma nawet checi aby awansowac choc o 1 pozycje!!!

Czy mial ktos taki przypadek? W Sanboxie nie jest, bo sprawdzalem.

Czy strona odzyska dawna pozycje? Co mam zrobic teraz w tej sytuacji? Jakie przedsiewziac kroki?

Czy ktos mial tez taki problem?

Pozdrawiam i witam wszystkich, jako nowy uzytkownik...:)

SCorpion

Czekaj i czekaj co sie stanie

a zwłasza iż teraz odbył update PR i ja sie ciesze ale nagle sie moze okazaC IZ STRACE

Nikt tego nie wie coi sie stanie

dodawaj spokojnie dalej tak tu radza i ja tak robie a co sie stanie to sie okaze za jakis czas.

BANERY REKLAMOWE

• 2 tygodnie później...

NO ale jak temu zaradzic? Co mam teraz zrobic?

Kurcze, ale ile można czekać. Czekam już 1,5 miesiąca i nic. Nawe poleciała jeszcze dalej na 1 z haseł. Już nie mam siły na to google parszywe...:)

NO ale jak temu zaradzic? Co mam teraz zrobic?

Kurcze, ale ile można czekać. Czekam już 1,5 miesiąca i nic. Nawe poleciała jeszcze dalej na 1 z haseł. Już nie mam siły na to google parszywe...:szampan:

Dodawalem nowe linki. Dodaje caly czas. KOnkurencja nic nie robic. Z tego co widze to redukuja liczbe linkow na swoich stronach. To google robi co chce. Wogole nie odswieza strony i nie indeksuje jej na nowo.

strony sa indeksowane i odświezane tylko jak ktos tu na forum ktos powiedział ostatnio dzieje sie to wolniej.

Stwierdzam to tez u siebie gdy na jedną fraze z 12 miejsca wywaliło mnie na 50. Stoi tam strona i stoi ale mam nadzieje ze sie ruszy bo jak nie to kilka miesięcy roboty pojdzie do piachu.

BANERY REKLAMOWE

tak na szybko, kategorii nie sprawdzałem, strony też (mysle o tej ze stopki) ale ogólne postępowanie w przypadku dostania filtrów itp.

to jest postepowanie jak juz strona dostała filtra i dośc długo nic się z nią nie dzieje pozytywnego mimo usilnych starań.

nie ma co się bawić w starą stonę, jak to jest rzeczywiście filtr to możesz zrobić:

1. zdjąć linki rotacyjne ( na tą frazę)

2. mieć czystą stronę (cloaking i ne ukryte bajery, zdjać)

3. budować nowa stronę i zacząć "zabawę" z pozycjonowaniem jej od początku.

Nie ma sensu IMHO czekać zanim filtr będzie zdjęty, szybciej możesz wypozycjonować nową stronę.

P.S. to jest tylko moje zdanie... j

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności