Skocz do zawartości

Czym kierować się kupując linki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chcę pozycjonować jedną stronę dla siebie i mam na to niewielki budżet powiedzmy 200 zł / mc.

Przeglądam masę ofert na allegro z linkami, ale nie wiem na jakie sie decydować.

Jak sprawdzić czy strona na której umieszcze linki jest wartościowa?

Wymyśliłem sobie że będę robił tak:

Mam powiedzmy 20 serwisów do sprawdzenia, z czego chce wykupić na 5 linki i opłacić na rok.

I za miesiąc to samo ale już z nową pulą linków.

Przy pomocy linkvendor.com sprawdzam PR, później patrze na link value a następnie na domain popularity

W ten sposób widzę które mają najlepsze parametry, ale czy to miarodajna metoda?

1. content na stronie powiązany z twoją stroną

2. content wartościowy (czyt. unikalny) nie skopiowany z żadnej strony

3. twój link będzie opisowy a nie w stopce

4. strona długo w google

5. sprawdź ilość wyników uzupełniających dla strony

6. mało linków wychodzących

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Mam powiedzmy 20 serwisów do sprawdzenia, z czego chce wykupić na 5 linki i opłacić na rok.

I za miesiąc to samo ale już z nową pulą linków.

Pamiętaj, że rok to kupa czasu jeśli mówimy o internecie. Raczej proponowałbym kwartalne przelewy na konto po uprzednim sprawdzeniu czy strona, z której kupiłeś linki "trzyma fason". To tylko 15 minut roboty. Często zdarza się, że nagle z fajnej strony robi się farma linków albo strona wypada dziwnym zbiegiem okoliczności z indeksu :)

Pozdrawiam

[edit] A sama taktyka linkowania jest OK ;)

Tak na szybko to patrzę na.

Ilość linków przychodzących.

Ilość llinków wychodzących.

Oczywiście jakość i treść strony.

Przeszłość strony.

Site.

PR.

Wiek strony.

Szczegóły odnośnie linków.

Na koniec opieram się o dodoatkowe narzędzia typu Linvedor- nigdy nie są dla mnie głownym wykładnikiem jakości strony.

I cena, jak ja widzę PR 5 na allegro za 9 zł na które się każdy rzuca to wiadomo że stronka jest po pierwszym updacie i śmietnikowa.

Możliwe że coś pominąłem, kolejność nieobowiązkowa.

I cena, jak ja widzę PR 5 na allegro za 9 zł na które się każdy rzuca to wiadomo że stronka jest po pierwszym updacie i śmietnikowa.

:(:)

a w łeb dać ? :(

Ja mam PR5 z dmozem na Allegro za 8,50 , 2 letnia.

Jasne ma sporo wychodzących ale nie da się inaczej.

Gdybym miał mieć 20 linków wychodzących to cena by była 40 zł za miech - bo musze zarobić na życie ;-)

w powstałej nieuczciwej konkurencji z linkami za 8 zł nikt nie kupi tak drogiego linka.

Jasne ze dla usera ta opcja za 30 zł będzie korzystniejsza ale tylko wtedy gdyby wszyscy wiedzieli ze wychodzące mają znaczenie. Niewiedza ludzi spowodowały ze ceny bardzo spadły i żeby sie dopasować to też trzeba zejść do 8 zł kosztem ilości wychodzących

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

w powstałej nieuczciwej konkurencji z linkami za 8 zł nikt nie kupi tak drogiego linka

ja sprzedaje linki na PR5 za 50 PLN i jest duże zainteresowanie :)

a ja dalem ogloszenie, ze kupie 5 i 6 - myslalem ze mnie zasypie ofertami, a tu ...... bryndza....

pare razy przegladalem oferty na allegro - straaaaszny smietnik

a nawiazujac do tematu - sprobuj wciskac swoje linki na prywatne strony o zblizonym kontencie, najlepiej wyszukujac je po frazach na jakie chcesz sie pozycjonowac. czasami udaje sie dobre interesy robic:)

www.akwaswiat.net - nowe/stare forum akwarystyczne :)

Niedawno na SEOmoz.org był ciekawy artykuł na ten temat. Można go znaleźć pod adresem: 525,600 Metrics - How Do You Measure; Measure a Link?. Streszczenie tego artykułu po polsku można znaleźć u mnie na Wartość linku w SEO i pozycjonowaniu.

Mam nadzieję, że się przyda. :)

Blog - marketing internetowy, reklama w wyszukiwarkach, SEO, SEM, Usability

Darmowe kursy do pobrania: Google AdWords, zaktualizowany kurs Google Analytics

Ja mam PR5 z dmozem na Allegro za 8,50 , 2 letnia.

Jasne ma sporo wychodzących ale nie da się inaczej.

Gdybym miał mieć 20 linków wychodzących to cena by była 40 zł za miech - bo musze zarobić na życie ;-)

Tzn., że masz 94 linki za 8,50zł na tej stronie (wszystkie na jednej) ??? Ja już bym wolał wykupić link za 40 zł niż mieć jeden z 94 linków zamieszczonych na tej farmie...

Portal komputerowy

-
webmastering, biznes

Forum IT - informatyka, komputery, technologie

Niedawno na SEOmoz.org był ciekawy artykuł na ten temat. Można go znaleźć pod adresem: 525,600 Metrics - How Do You Measure; Measure a Link?. Streszczenie tego artykułu po polsku można znaleźć u mnie na Wartość linku w SEO i pozycjonowaniu.

Mam nadzieję, że się przyda. :)

SeoMoz ze swoim PageStrength od dłuższego czasu się sypie.

Wiem, że w przygotowaniu jest nowy miernik PS i będzie promowany przez inny nawet silniejszy serwis.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Skąd wiesz, że on ma akurat 94 linki?

łatwo to przeliczyć, z tych danych co zostały podane :)

20 linków x 40 zł = 800

800 / 8,50 = 94 linki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności