Skocz do zawartości

Czy google widzi że tekst losowy to tekst losowy ?

marcin_dance

Rekomendowane odpowiedzi

jakie macie doświadczenie z losowym tekstem.

Czy gugl widzi że nie jest on naturalnym a wygenerowanym losowo przy każdym odswiezeniu strony?

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

W temacie dodałeś "java script" - więc jeżeli o to chodzi to przecież widziane są wszystkie teksty (w samym kodzie), a to który widoczny jest w danym momencie to już zależy od działania JS.

Sam stosuje losowe teksty na głównej stronie (losuje z bazy więc w kodzie jest zawsze 1) i w cache google również jest to zróżnicowanie.

tak chodzi mi o takie np: losowe cytaty. Rozumiem ze gugl widzi to co ja po "pokaż żródło strony" ?

bo jesli wie ze to pochodzi z losowanki to kicha ;-)

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Rozumiem ze gugl widzi to co ja po "pokaż żródło strony" ?

bo jesli wie ze to pochodzi z losowanki to kicha ;-)

Widzi dokładnie źródło, nie mówiąc już o separowaniu tagów od treści.

"losowanka" to już warstwa prezentacji więc nie ma nic wspólnego z widocznością strony dla robota.

Pewnie, żeby robot Google częściej na stronę wpadał widząc często zmieniającą się treść.

Ja robie inaczej.

Strona z niezmienianą treścią (w tym AS) a pod spodem widoczne, jednak odseparowane od głównej treści wiadomości RSS.

I się zmienia. Nie za często ale jest OK. :)

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

kombinujesz jak koń pod górę,

jak nie chce Ci się dodawać treści codziennie, to możesz napisać prosty skrypt, który co dziennie, na podstawie funkcji php np. date(z); która wyświetla kolejny dzień roku, będzie pobierać z bazy/pliku określone rekordy/cytaty, np. 10 ostatnich, czyli kolejne od id 169 (dzisiaj taki wynika da date(z); ) do 169-10...

ps. nie rób śmietnika...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności