Skocz do zawartości

Łapanie katalogu za domeną do zmiennej

CrashXT

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciałem się dowiedzieć czy znacie sposób i podzielicie się nim na wsadzenie do zmiennej tego co user wpisze za domeną i sleshem.

Np. https://www.optymalizacja.pl/szook

Na stronie szukałeś usera o tajemniczym nicku $zmienna ale on czmychł sobie

wyświetli:

Na stronie szukałeś usera o tajemniczym nicku szook ale on czmychł sobie

Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych.

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

Witam.

Chciałem się dowiedzieć czy znacie sposób i podzielicie się nim na wsadzenie do zmiennej tego co user wpisze za domeną i sleshem.

RewriteEngine On
RewriteRule ^/?([^/]*\.html?|[^\./]*)[:;,\.]*$ /index.php?q=$1 [L,NS]

echo "Na stronie szukałeś usera o tajemniczym nicku".htmlspecialchars($_GET['q'])."ale on czmychł sobie";

Z palca pisałem, sprawdź. Usuń ewentualne tagi html i inne śmieci z "q".

"Dopiero gdy wolna wola znowu zaskoczyła, przerwali bieg po torze przeszkód ich własnej konstrukcji."

echo $_SERVER[REQUEST_URI];

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Teraz otwierają się wielkie możliwości...:D
Fajnie, ale to są podstawy PHP :D

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności