Skocz do zawartości

w indeksie Google ...

dipl

Rekomendowane odpowiedzi

hej

dodałem sobie stronkę do www.google.com/webmasters/tools/siteoverview?hl=pl

zweryfikowałem ją i dostałem komunikat

"W indeksie Google nie są aktualnie uwzględnione żadne strony tej witryny.

Zaindeksowanie może zająć trochę czasu. Warto zapoznać się z naszymi

informacjami dla webmasterów oraz Wskazówkami dla webmasterów. [?]"

Komunikat ten jest jasny, oczywisty, nie mam tu żadnych pytań.

Umieściłem jednak też na stronie ogólnodostępny skrypt do zliczania odwiedzin

robotów robots_counter.php i dzięki niemu wiem, że na chwilę obecną

stronę główną katalogu odwiedziło Google 2 razy i Yahoo 3.

no i pytanie zasadnicze, co robi na przykład Google odwiedzając stronkę, skoro jej

nie indeksuje?? czy zachowuje się tak jak z kobietą na pierwszej randce,

spotkamy się tylko, wypijemy kawę, ale nic więcej; dopiero na kolejnych poznajemy

się dokładniej ..... :D tylko co w przypadku Google może oznaczać wypijemy kawę

i nic więcej; a co poznamy się dokładniej ..... przy kolejnych odwiedzinach?

ps) nie wiem jak to jest teraz na randkach, chodziłem N lat temu :(

pozdrawiam serdecznie dipl: najlepsze lokaty | ranking chwilówek | promocje bankowe

Proste. Dodawaj linki i za jakiś czas google zaindeksuje Twoją stronę. Jeśli dodasz trochę linków z miarę często odiwdzanych stron to za jakiś czas google będzie wyświetlać Twoją stronę. Ostatnio google sporo zwolniło i mi też indeksuje nowe strony dopiero po ok 2 tygodniach.

Proste. Dodawaj linki i za jakiś czas google zaindeksuje Twoją stronę. Jeśli dodasz trochę linków z miarę często odiwdzanych stron to za jakiś czas google będzie wyświetlać Twoją stronę. Ostatnio google sporo zwolniło i mi też indeksuje nowe strony dopiero po ok 2 tygodniach.

z linkami to akurat wiem, ale dzięki za info. chodziło mi bardziej czy ktoś wie, co robi Google,

gdy odwiedza stronę? no bo w swoim narzędziu Google pokazuje, że jeszcze żadnej

mojej strony nie zaindeksowało, ale robots_couter.php zarejestrował jednak wizytę

Google na mojej stronie.

podejrzewam, że odwiedzając moją stronę i każdą inną jednak ją indeksuje, tylko nie

od razu pokazuje te informacje w swoich zestawieniach, no bo po co by w takim razie

były te odwiedziny? myślałem, że może ktoś to jakoś doświadczalnie sprawdził, no ale

pewie za bardzo się nie da.

pozdrawiam serdecznie dipl: najlepsze lokaty | ranking chwilówek | promocje bankowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności