Skocz do zawartości

czyszczenie bazy danych

PawelC

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanko kto zna jakiś skrypt
:)

DELETE, TRUNCATE: usuwanie rekordów i funkcja mysql_query("");

<?

// Tutaj Łączysz sie z bazą danych

// https://pl2.php.net/mysql_connect

mysql_query("TRUNCATE TABLE nazwa_tabeli");

?>

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Mam coś takiego i kombinuje jak powinno wyglądać polecenie które odrazu usunie całą zawartość bazy danych, czyli rekordy tabele itp

<?

$pozdro=$_POST['pozdro'];

if($dbc=mysql_connect('host,'login','haslo')) {//;

} else { print "niepowodzenie";

}

if(mysql_select_db("nazwabazy")) {//;

} else { print "niepodłaczono";

}

$zapytanie="TRUNCATE TABLE *";

if(mysql_query($zapytanie)){print "usunieto";

}else { print "nieusunieto";

}

?>

Mion mógłbyś mi napisać takie coś nieznam się na php i mysql za dobrze a to jest mi pilnie potrzebne, bo musze usunąć calutką baze żeby była pusta. Bo był tam zainstalowany katalog i zostało po nim wszystko w bazie danych i niemoge nic zainstalować :)

Do usuwania tabel służy polecenie SQL "DROP TABLE", ale jak nie możesz sobie poradzić to zainstaluj phpmyAdmin ...

Uważam, że nie należy zajmować się zagadnieniami na których się nie zna...

EOF

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności