Skocz do zawartości

[prywata] najlepsza klawiatura

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio myślałem o kupnie klawiatury od Apple (ale bez myszy), korzysta ktoś z niej może i napisze czy warto ? :)

Jedno co w niej może odstraszać do zamiana "ż" z "ź" i odwrotnie :) .

Pracowalem na takiej macowskiej przez dwa lata w pewnej firmie...fajna, przyjemna w dotyku :jezyk1:, nie wiem jak z zamiana ź i ż, bo sie meczylem na OSie. Taka klawa...klawiaturka!

Też ostatnio przymierzam się do kupna klawiatury i zastanawiam się między dwoma logitecha: MX 3200 i LX710. Różnica w cenie to 50 zł(tańsza druga). Druga ma chyba gorszą myszke w zestawie. Pierwsza ma inny nacisk klawiszy i jest cichsza, klawisze dodatkowe bardzo cięzko w niej chodzą, ma także jakąś warstwe przeciw bakterią(pewnie jakiś pic na wode). Chyba wybiorę MX3200.

Jeżeli nie wiesz czemu mój post jest taki, a nie inny to zajrzyj tutaj

zamianę "ż" z "ź" masz tylko jeśli korzystasz z Mac OS X (co tak czy tak da się zmienić), w windows'ie nie ma różnicy.

Dał bym głowę, że też się zmienia (oczywiście z tego co wyczytałem, bo sam nie miałem przyjemności korzystać) :) , ale to w sumie zależy od oprogramowania raczej :jezyk1: . Trzeba będzie spróbować kiedyś :) .

Dobra i naprawdę sprawdzona klawiatura
Ciężko się przestawić ze zwykłej. Po przyzwyczajeniu źle się pisze na zwykłych (na innym komputerze).
jeśli mówimy o myszce to tylko MX 1000
Ciężka, żle wyprofilowana (przynajmniej do mojej ręki :jezyk1: ) i strasznie twarde przyciski, zwłaszcza ten w kółku przewijania. Po tym jak zaczął mnie od przycisku rolki boleć palec, rozebrałem i podrasowałem na własną rękę :)

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

A ja polecam pierwszą serię Logitech UltraX (używam już ponad dwa lata bez żadnych problemów) + Logitech LX7 (używam rok i dopiero raz baterie wymieniałem) i jestem zadowolony :jezyk1:

Jak tylko ultraXowi coś się stanie to będę szukał czegoś bez kabelka i na 99% będzie to Logitech diNovo Edge - bardzo się przyzwyczaiłem do "laptopowych" przycisków. Przy drugim komputerze (a właściwie to stacji dokującej do laptopa) mam Logitech Cordless Desktop MX 5000 i jestem szczerze mówiąc średnio zadowolony - spodziewałem się czegoś lepszego. :D

Pozdrawiam,

Hubert

A ja dla odmiany polecę takie cosik : https://1klik.pl/sklep/Akcesoria_czyszczace...79174/?s=idealo

Mam dokładnie tę samą klawiaturę co intruder, tak samo palę, klawisz 'g' lekko spalony od żaru, ale klawiatura daje radę już ok roku ;) Trzeba ją tylko raz na jakiś czas dmuchnąć.

Mocny link za złotówę!

Dodaj wpis do Katalogu Frets.pl PR3

Dziwny topic ale bardzo istotny ;)

Kulem klawiature Logitech Ultra-x

I coz - jestem mocno rozczarowany... Caly czas nie wchodzi mi spacja - stąd jak ktos czyta moje posty, napewno widzal, ze jest masa posklejanych wyrazow. Na dodatek co chwile blokuje sie jakis przycisk i gubiliterki.

Mozecie polecic cos na czym naprawde przyjemnie sie pisze ?

Piszę bardzo dużo i klawiatura to u mnie najważniejsze narzędzie pracy. Dlatego trudno mi kupić coś co odpowiada moim wymaganiom. Jednak w chwili gdy kupiłem Logitecha Ultra-X znalazłem klawiaturę idealną. Po prostu nie ma nic lepszego na rynku. Nie mam najmniejszych problemów z zacinaniem klawiszy lub ich wypadaniem.

Oczywiście klawiaturę już wymieniałem. Dlatego, że wylała się na nią Cola a podczas mycia ułamałem klawisz ESC.

Ultra-X jest klawiaturą dość delikatną. Okruszki jedzenia czy płyny mogą utrudnić pisanie lub uszkodzić klawiaturę. Jednak to nie jest wada klawiatury.

Do najważniejszych zalet można zaliczyć:

1. niski profil - nie męczą się nadgarski

2. niski skok klawisza

3. odpowiednie twardość klawisza - nie trzeba używać dużej siły aby wcisnąć klawisz

4. długi kabel

5. dodatkowe klawisze multimedialne

6. klasyczny układ bez udziwnień

Do minusów można zaliczyć:

1. przy mojej intensywności pracy po 2-3 miesiącach wyciera się srebrny lakier w okolicy lewego Ctrl i spacji

2. wycierają się niektóre klawisze (znikają całe literki bądź ich fragmenty)

Mimo minusów nie mam zamiaru szukać nic innego.

A co do myszek to zdecydowanie polecam MX Revolution.

Najczęściej siedzę na notebooku więc Logitech Ultra-x był dla mnie oczywistym wyborem. Zero problemów i 1000 razy lepsza od wszystkich "nie płaskich". Jeśli nie wchodzą Ci literki, a czyszczenie nie pomaga to oddaj na gwarancje, u mnie nie było problemu - dali nową.

WebHostingTalk.pl - wszystko o webhostingu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności