Skocz do zawartości

Generator zaplecza :>

Brad

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 288
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Za pęset złotych to mamy kilka domen + Hosting na rok + reszta na reklamę! Wiec 100 * lepsze jest postawienie niszowego forum gdzie userzy będą sami generować wartościowe strony NIŻ strony z generatorów stanowiące bezwartościowy SPAM... Żywy przykład to qwelb.

OT, ale w szoku byłem widząc to w google - ktoś reklamuje swojego precla w boxie google:

b63d778eea.jpg

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Mion: nie obraź się ale coś widzę, że liczba Twoich postów nie przekłada sie na wiedzę i osiągnięcia w SEO. Faktycznie, program dla Ciebie jest bezwartościowy bo nie będziesz potrafił wykorzystać jego potencjału.

Za pęset złotych to mamy kilka domen + Hosting na rok + reszta na reklamę!
Pozycjonowanie też mamy za 9.90 :)

Już wiele razy była poruszana kwestia ceny, moim skromnym zdaniem 99zł brutto [wersja basic] to uczciwa niska kwota. Dla przykładu podam, że dzięki zapleczu wygenerowanemu przez ten program utrzymuje klientowi 14 fraz za miesięczną kwotę przekraczającą wielokrotnie cenę programu. Oczywiście trzeba było kupić domeny, poświęcić trochę czasu na podlinkowanie ich i samo stworzenie zaplecza za pomocą programu, ale teraz kosza utrzymania fraz są dużo mniejsze.

Nie będę chwalił programu bo każdy inaczej wykorzysta jego możliwości. Są tacy którzy tanim kosztem utrzymają wiele fraz na wysokich pozycjach, stworzą rozbudowane duże zaplecze i kupno programu okaże się bardzo dobrą inwestycją. Ale pewnie znajdą się też tacy, którzy nie będą potrafić nawet właściwie podlinkować zaplecza czy stworzyć dobry szablon seo-frendly, zrezygnują z pracy na programie i zaczną stawiać fora niszowe :) Jak to mawiają, pozycjonowanie nie jest dla wszystkich. Napisałem, że nie będę chwalił programu ponieważ mogą to w tej chwili już zrobić jego posiadacze, przytoczę 3 opinie z tego tematu:

No to muszę przyznać rewelacja. Wreszcie coś co działa i tworzy porządne strony pod zaplecze. Pod porządne zaplecze jak znalazł
Cena w porównaniu do możliwości nie jest wygórowana smile.gif
Z uwagi na to, że kupiłem produkt mogę napisać teżŁ jestem zadowolony.

Czekam na dalsze opinie a chętnych do kupna zapraszam na PW.

Mion: nie obraź się ale coś widzę, że liczba Twoich postów nie przekłada sie na wiedzę i osiągnięcia w SEO. Faktycznie, program dla Ciebie jest bezwartościowy bo nie będziesz potrafił wykorzystać jego potencjału.

Brad Moja wiedza jest wystarczająca, żeby takie metody jak TY stosujesz nazwać po imieniu SPAM co zresztą już kieduś napisałem w Twoim innym poście gdzie pytałeś czego brakuje w programie do generowania spamu. Napiszę to jeszcze raz -> dla mnie i pewnie dużej liczby osób z tego forum takie generatory to nie są generatory zaplecza, ale SPAMU.

Pozycjonowanie != Spamowanie wyszukiwarek...

:)

To wszystko co mam w tej kwestii do powiedzenia.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Pozycjonowanie != Spamowanie wyszukiwarek

Pozycjonowanie to zdobywanie wysokich pozycji w rankingu wyników wyszukiwarek na dane frazy kluczowe.

Spamowanie to "wciskanie" niechcianych informacji. Jak użytkownik sam klika na adres strony w wyszukiwarce robi to dobrowolnie. Teoretycznie ja nie karze wyszukiwarkom indeksować mojej strony ani użytkownikowi w nią klikać. Ale przyjęło się, że jest to nazywane spamem i ok, niech tak zostanie.

Mój program potrafi generować w 100% normalnie strony na których można bez obaw zamieścić reklamy AdSense. To jest program do tworzenia zaplecza, który daje również możliwość generowania kontentu, tak jak daje możliwość generowania mapy strony, można korzystać z tej funkcji ale nie trzeba. Każdy pozycjonuje wg. swojej kuchni. To nie jest tak, że użytkownik mojego programu jest pod "złej stronie mocy", bo tak jak pisałem, na programie można generować normalne zaplecze z normalnym kontentem. A jeśli ktoś jest otwarty na inne techniki lub poprostu leniwy to wykorzystuje funkcje programu pozwalającą generować automatycznie kontent. Ja pozycjonuje sporo trudnych fraz nie używając do tego bezpośrednio systemów wymiany linków, gdybym tworzył zaplecze ręcznie bez pomocy tego programu napewno nie osiągnąłbym takich wyników.

Spamowanie to "wciskanie" niechcianych informacji. Jak użytkownik sam klika na adres strony w wyszukiwarce robi to dobrowolnie.
Jeżeli anchor w ktory kliknie jest tak samo bezsensowny jak treść strony ktorą zobaczy, to można by się zgodzić z tą tezą. W przeciwnym wypadku jeżeli anchor nie odzwierciedla zawartości strony, to jest to wprowadzanie użytkownika w błąd.

Miałem takie zabawki już 2004 i mam do dzisiaj ale już zupełnie nie przypominają pierwotnej wersji. Daje to oczywiści jakieś efekty, ale nie na dłużą metę. Można tym oszukać tylko boty, ale nie człowieka i nie ma się co czarować :)

Brad ja widze jeden duzy minus tego generatora: powstałe strony są statyczne, googiel w jeden dzień od razu ma dostęp do wszystkich podstron, a potem taka strona tylko wisi i wegetuje.

.

Brad ja widze jeden duzy minus tego generatora: powstałe strony są statyczne, googiel w jeden dzień od razu ma dostęp do wszystkich podstron, a potem taka strona tylko wisi i wegetuje.

Tak, oczywiście masz racje, ale jeśli ktoś zna chociaż podstawy html'a/php może sobie napisać taki szablon, który będzie dynamiczny. Program to tylko narzędzie do tworzenia zaplecza, coś jak wersja notatnika stworzona specjalnie dla osób tworzących zaplecze. Na notatniku można napisać każdą stronę, na to samo pozwala mój program, tyle że szybciej i wygodniej. Planuje wprowadzić komendy do języka programu, które pomogą tworzyć dynamiczne strony osobą słabo znającym php i bazy danych.

• 2 tygodnie później...

Jestem w trakcie wdrażania nowej opcji generowania kontentu [aktualnie są 4].

Program ma normalny tekst parsować w ten sposób, że zostawia pierwszą i ostatnią literę w wyrazie a środek losowo przestawia.

Wynik działania programu na zdaniu, które padło w tym temacie prezentuje się tak:

No to msuzę przzynać rleajcwea. Wsirzcee coś co działa i trowzy pdoąnrze snrtoy pod zpclaeze. Pod poąnrzde zepzacle jak zzlanał

No to muzsę przaynzć rlewcaeaj. Wrczseie coś co diazła i towzry pnodąrze stonry pod zplceeaz. Pod pndzrąoe zazcelpe jak zanlazł

No to mzsuę pzrzynać raeajcwle. Wezrcsie coś co dałiza i torwzy pznroąde snroty pod zczelpae. Pod pądzorne zlzaecpe jak zazlnał

No to mzusę pzznryać rjwacleea. Wcrezise coś co diłaza i trwzoy pąznrode sortny pod zlaeezpc. Pod pdznąore zzlcpaee jak znzaalł

No to muzsę pzzaynrć rcajwlaee. Wzeisrce coś co diałza i twzory podnząre snrtoy pod zelcpzae. Pod porądzne zepalzce jak zlaaznł

Taki kontent ma poprawną budowę zdania, szybko się indeksuje i jeszcze szybciej generuje [20-30 podstron/sekunda].

Jeśli ktoś ma jeszcze jakiś pomysł związany z kolejną metodą generacji to zapraszam do podzielenia się nim.

Osoby które kupiły program będą mogli się spodziewać nowej wersji oprogramowania na swoich skrzynkach pocztowych po zakończeniu prac i testów.

Brad w jakiej formie to ma poprawną budowe zdania. Co ty rozumujesz przez poprawną budowe zdania ?.

Zobacz jest język polski i język angielski oba mają inną poprawną budowe zdania. To co zapodałeś nie jest językiem rozpoznawanym tzn żadnym językiem a tym bardziej jak mówić o poprawnej budowie.

Co dla Ciebie jest poprawną budową :P bo chyba coś jest nie tak. To że jest kropka i przecinek to nie oznacza poprawnej budowy. Objasnij bo ja moze czegos nie zrozumialem w podanych przykładach ale dla mnie poprawne zbudowane zdanie to coś zupełnie innego a to coś jest gorsze od zlepka przypadkowych słów zrobionych randomsem.

A żebyś zrozumial czym jest poprawnie zbudowane zdanie to zacytuje:

Do opisu obiektów matematycznych (np. algorytmów) mogą służyć języki formalne. Język formalny to system pozwalający tworzyć napisy o budowie uznawanej za prawidłową.

Podstawą każdego języka jest alfabet (słownik), będący dowolnym skończonym zbiorem symboli. Elementy słownika są zazwyczaj nazywane słowami, w świecie języków formalnych nazywa się je symbolami. Cechą charakterystyczną języków jest to, że pewne ciągi słów (symboli) są rozpoznawane jako poprawne dobrze zbudowane zdania języka, o innych ciągach słów mówi się, że są niepoprawne lub źle zbudowane.

Decyduje o tym gramatyka języka, mówiąc inaczej - składnia lub struktura języka, tzn.: skończony zbiór reguł pozwalających odróżnić w tym języku słowa poprawne od niepoprawnych. Gramatyki formalne generują wszystkie możliwe poprawne formalnie ciągi symboli w danym języku.

Przykład:

Gramatyka sloganów:

Zdanie à podmiot orzeczenie

Podmiot à cukier

Podmiot à chemia

Orzeczenie à krzepi, pogrubia

Orzeczenie à wzmacnia

Orzeczenie à ubiera

Zdanie à podmiot orzeczenie à cukier krzepi (1)

Zdanie à podmiot orzeczenie à chemia ubiera (2)

Zdanie à podmiot orzeczenie à cukier ubiera (3)

Zdanie à podmiot orzeczenie à cukier wzmacnia (4)

Nie wszystkie zdania poprawnie formalnie mają sens. Aby w pełnie badać poprawność napisów trzeba zdefiniować:

alfabet – czyli zbiór możliwych symboli,

syntaktykę – składnię języka, zbiór reguł określających dozwolone sposoby zestawiania symboli;

semantykę – zbiór reguł mówiący, które - poprawne syntaktycznie zestawienia symboli mają sens;

pragmatykę - zbiór reguł określających zakresy zastosowań zdań o zbliżonym (określonym) znaczeniu (co lepiej mówić „cukier krzepi” czy „cukier wzmacnia”).

-------------------------------------------------------------------------------

I jak chcesz stworzyć w miare sensowny generator zdań poczytaj o dość starym języku programowania PROLOG zaopatrz się w słowniki które już posiadają określenia algorytmiczne itp bajery a będzie ci łatwiej.

Pozdrawiam

Mariusz

Nie piszę przecież o poprawnej budowie zdania pod względem logicznym ponieważ maszyna Ci tego nie przeczyta. Nie wywnioskuje, że piszesz prawdę czy bzdury. Tak wygenerowany tekst jest jak najbardziej naturalny, ponieważ zachowuje wszystkie właściwości normalnego tekstu które maszyna może wykryć. Dla Google zdanie:

Tak wygenerowany tekst jest jak najbardziej naturalny, ponieważ zachowuje wszystkie właściwości normalnego tekstu które maszyna może wykryć

i

Tak wnwaeryoengy tsekt jset jak nizabarjedj naralutny, poweniaż zcwahouje wtkysisze wciośśacwłi nmoenalgro tksetu króte myznasa mżoe wkyryć

Ma taką samą wartość :P

Dodam opcje ustawienia fraz, które ma nie zmieniać i tym sposobem z raz napisanego tematycznego tekstu [który możemy też skopiować z wiki] możemy generować bardzo szybko miliony oryginalnych podstron.

edit:

Przykład:

Gramatyka sloganów:

...

Szooku: pewnie masz racje z tą gramatyką ;) ale pomyśl ile mocy obliczeniowej jest potrzebne i jakie ilości danych [w każdym języku], żeby wyszukiwarka mogła odróżnić części zdań itp. Sprawdzenie nawet krótkiego tekstu wiąże się z tysiącami różnych operacji. A co jeśli ktoś nie pisze w 100% gramatycznie? tekst takiej osoby nie będzie indeksowany? ;) Jeśli tak to 90% stron internetowych wypadnie z indeksu :)

Ty dalej nie rozumiesz co ja napisałem. JA nie mowie o LOGICE tylko o budowie zdania.

To co podałeś jako przykład nie zachowuje się tak samo bo do określenia zdania i jego poprawności służy słownik i słoba jako prawda czy falsz które mogą lub nie mogą występować w zdaniu i słowo po słowie.

I nie ma to nic wspolengo z tym czy zdanie wygenerowane ma jakiś SENS mowimy o poprawnej budowie.

Ja nie mówie o tym jak można to rozumiec. I dalej twierdze że to co zapodałeś nie ma nic wspólnego z poprawnością budowy zdania.

Przeczytaj co wkleiłem wyżej dokładnie a zrozumiesz że aby mówić o poprawności budowy musisz po 1 opierać się o słownik po drugie o zasady panujące w danym języku. To co wkleiłeś nie jest żadnym jezykiem i żadne zasady poprawnej budowy nie pasują.

Poczytaj o algorytmach rozpoznających język - robot wchodzący na strone w 2 sek określi że taki język nie istnieje. Sam posiadam algorytm rozpoznający język strony i wystarczy mu 1 zdanie - rozpoznaje wszystkie jezyki na bazie próbki danych - 30 zdań, analizując budow słowa i sposob wystepowania znaków.

Oj musisz zmienic myslenie o budowaniu generatorów bo jak zapytasz pierwszego lepszego programiste to Cie wysmieje jak powiesz mu ze to jest generator poprawnie zbudowanych zdań.

Generator kontentu to kompromis wielu rzeczy:

- szybkości generacji

- tematyczności tekstu

- oryginalności

Jeśli jestem w stanie stworzyć zaplecze, które google szybko zaindeksuje za pomocą takiego kontentu to co mnie obchodzi zdanie pierwszego lepszego programisty? :P Dla mnie liczy się efekt a nie zdanie Pana X.

Jeśli masz taki algo który Ci rozpoznaje język to zapodaj linka w tym temacie, chętnie to zobaczę.

zaindeksuj to co podałeś jak przezyje 4 tyg i zrobisz na tym site 100 tys. To OK.

Narazie to tylko wnioskujesz że powinno się to zaindeksować bo spoglądasz na to z punktu przecinek kropka.

Gdyby tak analizować budowe generatorów to co 3 nastolatek z neostradą zrobiłby to lepiej. Np słownik i po 4 slowie przecinek po 8 kropke.

Jak dla mnie to nazywaj to generatorem wymyslonych ciagow znakow a nie generatorem poprawnie zbudowanych zdań bo jedno z drugim nie ma nic wspólnego.

Więc jak możesz poświęć 1 domene - skoro to tak rewelacyjnie się indeksuje to przecież nie żal nawet jak pokarzesz i dostaniesz bana bo ktoś to zobaczy. Co to jest jedna domena przy cudenku które się szybko indeksuje.

Ja poprostu lebie trafne określenia - a to generatorem poprawnie zbudowanych zdań nie jest. To nie jest nawet generatorem słów - to jest równe temu jakby sume md5 co jakiś czas wstawiał i dawal kropki i przecinki.

Albo zamieniał słowa na sume md5 :P też powiesz ze to generator poprawnie zbudowanych zdań ?

To równa się twojemu przykładowi

Jestem Brad który stworzył generator poprawnie zbudowanych zdań, ale chyba nie do końca zrozumiałem co to jest poprawna budowa.

Wg zasad Twojego generatora dla google znaczyć będzie to tyle samo:

Przyklad:

Jestem Brad który stworzył generator poprawnie zbudowanych zdań, ale chyba nie do końca zrozumiałem co to jest poprawna budowa.

8e6b082b19c73d4a398f1cf7a0f5455ce 8e6b088819c73d4a398f1cf7a0f577ce 888b082b19c73d4a398f1cf7a0f577ce 8e6b056719c73d4a398f1cf7a0f577ce 8e6b082b19c73d4a398f1cf7a0f577ce 8e6b082b19c73d4a398f1cf7a0f577ce 8e6b082b19c73d4a398f1cf7a0f577ce 8e6b082b19c73d4a398f1cf7a0f577ce, 8e6b082b19c73d4a398f1cf7a0f577ce 8e6b082b19c73d4a398f1cf7a0f577ce 8e6b082b19c73d4a398f1cf7a0f577ce 8e6b082b19c73d4a398f1cf7a0f577ce 8e6b082b19c73d4a398f1cf7a0f577ce 8e6b082b19c73d4a398f1cf7a0f577ce 8e6b082b19c73d4a398f1cf7a0f577ce.

Twoj generator tworzy rownie nie sensowne ciągi znaków jak suma md5 które nie mają nic wspólnego z poprawną budową zdania.

Co do rozpoznawania języków masz troszkę w sieci

https://www.lextek.com/langid/li/onlineidentifier.html

Nie zapodam ci swojej wersji bowiem służy także innemu projektowi.

Dla wyszukiwarek to są poprawnie zbudowane zdania, które się zaindeksują.

Moim celem było opracowanie generatora, który spełni 3 podstawowe założenia wyżej, jeśli masz inne zdanie na tą kwestię to spoko, masz do tego prawo. Jak dla mnie możesz zrobić generator który będzie pisał jakieś sensowne tematyczne teksty, tylko po co? Ja dodałem już 5 możliwość generacji kontentu, tak aby każdy znalazł coś dla siebie. A jeśli Google przestanie to indeksować w opracuje nowy sposób generowania.

zaindeksuj to co podałeś jak przezyje 4 tyg i zrobisz na tym site 100 tys. To OK.

Już były moderator twierdził, że ten spam nie przetrwa 2 tygodni, już minęło 6 a strona jest cały czas się trzyma ze stałą liczbą podstron. Nie ma ich dużo bo nie generowałem ich tyle a do tej strony prowadzi link tylko z tematu na forum.

https://www.google.pl/search?client=firefox...Szukaj+w+Google

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności