Skocz do zawartości

Generator zaplecza :>

Brad

Rekomendowane odpowiedzi

Eh Brad czy ty uważasz że algorytmy wyszukiwarek są tak głupie.

Skąd twierdzenie że to co teraz zrobiłeś to dla wyszukiwarki poprawnie zbudowane zdanie ?

tu masz tego linka.

https://www.lextek.com/langid/li/onlineidentifier.html

Może dla Ciebie to nie pojętne ale wyszukiwarki mają takie algorytmy że bardzo szybko rozpoznają że to co zrobiłeś to jakaś kiszka.

W sieci za free znajdziesz dużo więcej i dużo bardziej zaawansowanych generatorów tekstu.

Zrób test - zaindeksuj 100 tys tego w miesiąc bez wiekszego trudu to mozna bedzie uznac ze jest to dobre i wyszukiwarki nie rozpoznają.

Zobacz to co dałeś zawiera jakieś słowa znane słownikowi a to co teraz zaprezentowałeś takimi nie są.

Choć jak dla mnie 1000 podstron to można zrobić stawiając gołe PHPBB.

I oczywiscie jak ktoś chce takie coś wpiąć to tylko na domenie info a w żadnym wypadku na domenie na której ma jakieś sensowne zaplecze zaindeksowane nie mowiac juz o subdomenie normalnej strony.

Ja lubie zabawki BRAD i nie mowie czy cos jest spamem a co nie jest. Ja mowie że tego nie mozna okreslic mianem generatora tresci z poprawnie zbudowanymi zdaniami. Jak zrobisz probke indeksacji i bedzie robilo szybko duze sity bez wiekszego linkowania to :P uznam ze google jest glupie a Twoj generator super.

Tylko nie nazywaj tego generatorem poprawnie zbudowanych zdań bo kurde sie załamie że skoro to jest poprawnie zbudowanym generatorem zdań to jak zbudowany jest webmachine.

BRAD co do stron że PL piszą źle. Są algorytmy i baza google która uczy się jaki procent jest napisany źle!. Mało tego jeżeli na 1 mln stron zrobisz napis to jest guwno a na 0,5 mln gó**o to google się nauczy pisać w pod. guwno ;).

Więc idąc tym krokiem mają tak wielką próbke stron i ich algorytmy potrafią rozpoznać nawet czy jest to norma.

Mozna powiedziec uczy się gramatyki nawet tej z błedami i stara się rozbijac to zdanie poprawnie mimo że autor napisał to nie poprawnie.

Lecz jest różnica to są miliony witryn kontra generator.

• Odpowiedzi 288
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No ulzylo MI :P bo wiem ze teraz skupisz sie na napisaniu generatora z prawdziwego zdarzenia ;).

Dałem LINK żebys sobie ściągnął soft ;) do rozpoznawania - kliknij na download.

Masz racje ze ludzie pisza zle, ale musisz wlasnie wiedziec ze algorytmy sie tego ucza i wiedza kiedy jest zle albo kiedy cos nie moze istnieć.

Masz racje ze ludzie pisza zle, ale musisz wlasnie wiedziec ze algorytmy sie tego ucza i wiedza kiedy jest zle albo kiedy cos nie moze istnieć.

Może za kilka/kilkanaście lat kiedy to będą serwery z kilku TB prockami to Google wprowadzi takie rozpoznawanie, aktualnie mam jeszcze stare stronki, które zrobiłem 2 lata temu generując je właśnie taką medodą jak opisałeś wyżej - losowa fraza z słownika, przecinek, kropka itp. Mam kilka takich stronek, trzymają się długo, na jednej nawet skasowałem te podstrony bo metoda jest przestarzała ale nie miałem czasu załadować nowego spama i przez 2 miesiące na tej domenie trzyma się 10k site których już nie ma :P. Po prostu za dużo tekstu produkujemy w skali globalnej żeby googlowi opłacało się to tak dokładnie sprawdzać.

Generator kontentu to kompromis wielu rzeczy:

- szybkości generacji

- tematyczności tekstu

- oryginalności

Czy jesteś pewny co do 2 pozycji?

Link umieszczony na tematycznej stronie ale w języku chińskim bedzie o wiele więcej wartościowy.

Ta obecna wersja to jest tylko generator site i nic po za tym.

.

Brad skup się na tego typu rozwiązaniach:

https://www.pckurier.pl/archiwum/artykuly/p...quasi_p.ari.asp

poczytaj o prologu i programowaniu logicznym. W tym linku wyżej masz jako przykład kilka słów.

Ja oparłem swój o całą mase słowników - i też tutaj dam ci kilka byś pownioskował troszke i bardziej pokombinował. A skoro rozwiązanie robisz płatne to też nie dam ci rozwiązań na tacy. Skłonny jestem :P się dzielić jak ktoś chce się dzielić a nie kasiore na tym robić.

https://83.19.186.28/slowniki/

A już lepszym rozwiązaniem niż generowaniem przypadkowych ciągów jest

https://gnu.univ.gda.pl/~grzes/mowca.htm

co może zrobić co 2 nastolatek interesujący się tego typu sprawami.

Ogólnie ;) kurde nie mówie tylko o Twoim generatorze ale i o tym drugim płatnym ;).

Jak mozna za to kase brać. Ja rozumiem w fazie rozwoju puścić wersje free i rozwijać.

Brad skup się na tego typu rozwiązaniach
Obadam.
Ogólnie smile.gif kurde nie mówie tylko o Twoim generatorze ale i o tym drugim płatnym smile.gif.

Jak mozna za to kase brać. Ja rozumiem w fazie rozwoju puścić wersje free i rozwijać.

Ale mój program to nie tylko generator kontentu to generator zaplecza, już ktoś tu pisał, że jest wart swojej ceny. Ja wiem, że ten kontent można zrobić dużo lepszy, tylko mi by na niego szkoda było grzać procka w lato jeśli google i tak łyknie dużo prostszy kontent. Ja jestem zdania, że najprostsze rozwiązania są najlepsze.

też jestem tego samego zdania że ma być proste i wydajne.

Procek się nie grzeje wcale przy tym co podałem :P.

Dlatego jak możesz zrobić test;

Indeksacji bo generator zaplecza ma cechować się:

szybkością indeksacji, automatyczną obsługą i jak najmniejszą koniecznością ingerowania linków zewn.

Więc ważnym jest by to się szybko indeksowało. Powolna indeksacja może sugerować że generator nie jest idealny.

Czy osoby które kupiły już coś poindeksowały - jako Twórca jaki zrobiłeś site na domenie jak i łącznie ?.

Chodzi mi o to że wiki i dmoza też zaindeksujesz i generator ma być poprostu lepszą alternatywą na szybszą indeksacje.

szook: ja właśnie czekam na jakieś pomysły rozwoju programu i chętnie dodam jeszcze inne opcje generowania kontentu do tych 5, które już są, tak żeby każdy był zadowolony.

Czy osoby które kupiły już coś poindeksowały - jako Twórca jaki zrobiłeś site na domenie jak i łącznie ?.

Czy osoby, które kupiły już coś poindeksowały to nie wiem, nikt nie pokazywał mi swoich stron, ale to chyba normalne.

Natomiast ja się nigdy nie bawiłem w jakieś mega indeksacje, nie powiem, podłanczałem stronki ze spamem kilkadziesiąt k każda [generowałem 50k podstron na domenę, więc więcej nie mogło się zaindeksować]. Ale generalnie ten generator służy mi do tworzenia zaplecze tematycznego z kilkoma podstronami tematycznymi - z myślą o tym został stworzony. A że pozwala tworzyć spamy z dużą liczbą podstron to tylko taki dodatek. Oczywiście interesuje mnie szybkość indeksacji kontentu bo to mówi o jego jakości. Chociaż nie zawsze takie testy są wiarygodne bo pewnie większość z nas indeksuje systemami wymiany linków a tu się raz takie a raz inne linki dostanie.

Tzn myslalem ze takie do linkowania tematycznego.

No do linkowania tematycznego :P

Możesz wstawiać tematyczny kontent taki jak sobie wybierzesz i ustawisz lub np. tylko pojedyncze zdanie a nawet wyraz [fraze]. Program automatycznie wstawia w tematycznej treści link do pozycjonowanej strony.

tzn wytłumacz mi bo ja jednak nie rozumiem.

https://www.spamik.eu/strony/77/wozki_widlowe.htm

W czym ta strona jest tematyczna do hasła wózki widłowe.

Bo albo ja nie wiem co to jest tematyczne zaplecze albo dziś już jestem przemeczony.

Badz ta podstrona ma tyle wspólnego z tematyką wóżków widłowych co generator do poprawnych zdan.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności