Skocz do zawartości

Generator zaplecza :>

Brad

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 288
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Udostępniam prosty generator szablonów stron, narazie tylko pliki PHP, które niedługo zostaną zintegrowane z Seo Site Creatorem.

Tutaj można zobaczyć jak to działa:

https://www.qwsaq.com/generator-szablonow/index2.php - tutaj odświeżając generujemy szablon.

https://www.qwsaq.com/generator-szablonow/output/plik.html - a tu mamy wygenerowany szablon.

Osoby posiadające licencje na SEOSC, które chcą mieć taki generatorem poproszę o maila na PW. Generator można dowolnie modyfikować, nie jest zaszyfrowany.

Właśnie widzę, że domena testowa spamik.eu [ https://www.google.com/search?client=firefo...Szukaj+w+Google ] nadal się trzyma w Google a pamiętam jak 3-4 miesiące wcześniej ktoś stwierdził, że po 2 tygodniach wyleci, chyba się nawet założyliśmy o browar :P no to czekam.

Rozwala sie teks pod firefoksem. dokładnie to zachodzi ten tytuł pisany wielkimi wolami na tekst

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Musiałbyś podać konkretny przykład bo każdy szablon jest inny, jak ktoś odświeży to poprzedni jest nadpisywany.

Jeśli ktoś z licencjonowanych posiadaczy SEOSC dorobi w generatorze szablonów z otwartym kodem coś ciekawego i zechce udostępnić reszcie to PW lub mail do mnie :P

• 3 miesiące temu...

Mała ciekawostka z mojej strony:

Korzystam z SSC od kilku miesięcy, ale raczej dorywczo. Od paru dni obserwuję bardzo niepokojące mnie zjawisko - strony wygenerowane przy pomocy SSC wspinają mi się wysoko w SERPach :-) Trzeba być czujnym, by spamik za bardzo nie rzucał się w oczy. Napisałem sobie dwa słowa o tym na moim blogu pozycjonera. Program jest kapitalny, choć trochę szorstki w obejściu. Jednak im dłużej z nim pracuję, tym więcej możliwości odkrywam.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Od paru dni obserwuję bardzo niepokojące mnie zjawisko - strony wygenerowane przy pomocy SSC wspinają mi się wysoko w SERPach :-) Trzeba być czujnym, by spamik za bardzo nie rzucał się w oczy.

Pamiętaj, że to generator zaplecza a nie "spamu". Zaplecze to przede wszystkim tematyczne strony z których linkuje się docelową pozycjonowaną stronę. Siłę zaplecza można ocenić właśnie na podstawie pozycji, którą zajmuje na pozycjonowaną frazę. Za pomocą SSC można tworzyć normalne strony z unikalną poprawną gramatycznie i przydatną dla użytkowników treścią. Oczywiście można wygenerować spam dla systemów wymiany linków, tak jak to ma miejsce na starej www.spamik.eu [15k podstron zaindeksowanych tylko z linków w tym temacie]. Ale programem można również szybko tworzyć wartościowe strony którymi możemy linkować docelowe pozycjonowane strony. Ja tak robie od pół roku i jak narazie to się sprawdza.

Program jest kapitalny, choć trochę szorstki w obejściu. Jednak im dłużej z nim pracuję, tym więcej możliwości odkrywam.

Ciesze się, że się podoba i dzięki za dobre słowo bo wiele osób mi gratulowało programu prywatnie ale rzadko ktoś to pisał w tym temacie.

Tak jak pisałem, program jest dla pozycjonerów, którzy znają się na rzeczy. To nie jakiś zwykły generatorek podstron pod systemy.

Ależ Brad - ja doskonale o tym wiem (że można tworzyć "normalne" strony). Wiem o tym i tak działam, a przy okazji testuję zaplecze drugiego poziomu: strona tzw "normalna", czyli czytelna dla ludzi linkuje do strony docelowej, a kilka/naście wygenerowanych na szybko spamików linkuje do tej pierwszej "normalnej". I w serpach wypływają obie wersje - a te "spamowe" muszę szybko 301 przekierowywać.

Brad, czy prace nad programem trwają jeszcze? Mam kilka sugestii a propo tego, co mi trochę przeszkadza. Nie na tyle, by się przejmować - bo program robi doskonale to, co do niego należy, ale jednak, np:

- Gdy na pierwszej zakładce dodam frazy z pliku tekstowego, to na zakładce szablon nigdy tych fraz nie widzi (dodaje "fraza1", "fraza2" itd). Muszę wracać poklikać na liście fraz, dodać znak * między wyrazami itp. Wtedy szablon czyta frazy prawidłowo.

- Świetna by była możliwość zapisywania "projektów" wraz z listą fraz i ustawieniem "kontentu" - ponowne wpisanie zdań do 18 pól formularza zajmuje dużo czasu. Tymczasem obchodzę to tak, że dla każdego klienta robie sobie oddzielną kopię programu w katalogu.

- Trochę mylący podgląd w zależności od kodowania strony i tekstu.

- Zakładka "Linki wychodzące" - to przeszkadza mi najbardziej; Na liście linków pracowicie podstawiam 40 różnych linków do podstron (by link miał powiązanie z podstroną) a finalnie generuje mi tylk olinki do strony głównej. Gdy mam mniej niż 9 fraz to wszystko jest ok, ale jak dam frazy z listy - zawsze mam obcięty link do głównej strony.

Ale - jak już wspomniałem - program jest świetny i chętnie z niego korzystam.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Brad, czy prace nad programem trwają jeszcze?

Nie, ale cały czas docierają do mnie jakieś sugestie i w wolnej chwili je wprowadzę, zresztą sam mam kilka ciekawych pomysłów.

- Świetna by była możliwość zapisywania "projektów" wraz z listą fraz i ustawieniem "kontentu"

Narazie jest tylko możliwość zapisywania szablonów. Możesz też zapisać dane na których aktualnie pracujesz a następnie zmienić nazwe tego pliczku z ustawieniami. Wiem, że to trochę pracochłonne dlatego zrobię tak jak piszesz.

Do reszty sugestii też się zastosuje, tylko muszę znaleźć na to czas.

Super. Spokojnie czekam na update. Wiadomo, że jest to oprogramowanie specjalizowane dla "wtajemniczonych" i nikt nie wymaga, by było przyjazne i banalnie proste w obsłudze - ale to z pewnością nie zaszkodzi ;-)

pozdrowienia

Uwaga

Nowa cena programu to 299zł brutto, nie sprzedaje już za 149zł. Na wszystkie pytania mogę odpowiedzieć w tym temacie, proszę nie pisać na PW.

nikt nie wymaga, by było przyjazne i banalnie proste w obsłudze - ale to z pewnością nie zaszkodzi ;-)

Ja ten program napisałem dla siebie, dlatego może nie jest prosty w obsłudze. W sumie mam nawet jego prywatną wersje, którą udostępnię prawdopodobnie dopiero za 2 lata jak pojawią się ogólnodostępne narzędzia tego typu.

• 2 tygodnie później...

Hej Brad.

Moje pytanie jest takie: przymierzalem sie do upgrate, pisalem o tym z 2 tygodni temu na pw.

Czy dla mnie cena ma byc stara czy nowa?

Jesli stara - prosze o nr konta na pw.

Wielkie dzieki Brad:)

ale przypominam ze to zdanie "musisz poczekać." juz do mnie mowiles 2 tygodnie temu

aleja nic.

czekam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności