Skocz do zawartości

Generator zaplecza :>

Brad

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze dwie uwagi o obecnej wersji - właśnie pracuję z programem i na bieżąco notuję:

Funkcjonalność:

ustawienia nie zapamiętują fraz wczytanych z pliku, adresu strony i wyboru słownik/kontent

opcja <rotatelinks f="6"> gubi zamykający tag </ul>, przez co dokument w xhtml się rozjeżdza. Zamiast:

<div id="menu">
	<ul>
	  <li><a href="index.html">bielizna</a></li>
	</ul>
  </div>

Jest:

<div id="menu">
	<ul>
  </div>

Nie można zastosować dwa razy opcji <rotatelinks f="X">. Wykonuje się tylko pierwszy tag, drugi wyświetla się jako <rotatelinks f="X">, a to przydaje się np: do budowania linkowania wewnętrznego w stopce.

Stabilność: gdy wygeneruję stronę (nawet tylko 1 katalog) a potem klikam stwórz nowe i zaczynam poprawki, w momencie gdy chcę przejść z "linki wychodzące" klikając "Dalej" pojawi mi się komunikat błędu: Img. Mogę kliknąć OK, potem Dalej i strona się generuje, ale bez zawartości <content>. Gdy teraz klikam "Zamknij", program się wiesza, pojawia się komunikat Visty o "nieoczekiwanym zamknięciu itd. Trwa to chwilkę, ale gdy robię poprawkę za poprawką, schodzi na to sporo czasu.

Powyższe błędy pojawiają się jednak tylko wtedy, gdy pracuję z listą fraz podaną z pliku (więcej niż 9, tymczasem do 50, bo więcej stron nie generuje). Gdy pracuje się w trybie podstawowym z 9 frazami - wszystko działa jak trzeba i program się nie przewraca, poprawki można robić jak się chce i ile się chce.

error-ssc.gif

I jeszcze jeden drobiazg - dotyczy wstawiania synonimów: Słowo "dobrze" przekręca mi na "paskudnie". Za każdym razem, choć odznaczyłem "losuj", "synonimy" i "używaj synonimów". Sprawdziłem w pliku "synonimy.txt" i słowo "paskudnie" jest synonimem słowa "niedobrze" - nie powinno, a jednak zamienia, bo kilka znaków się zgadza?

Kolejna rzecz jaką zauważyłem: polecenie <link anchor="X"> nie działa, jeśli ustawimy X=0. Wydaje mi się, że wcześniej to działało - ale mogę się mylić. Opcja ta przydała by się do tworzenia linku wychodzącego z frazą wiodącą z danej podstrony kiedy tworzymy stronę z "normalnym" kontentem. Bardzo trudno (ja nie potrafię) tak przygotować tekst w tych polach formularza, by trafiła się zawsze fraza, którą program przerobi na link wychodzący z odpowiednim anchorem. Polecenie <link anchor="X"> załatwiło by ta niedogodność - robię nagłówek i linkuję frazą wiodącą do pozycjonowanej strony. Tymczasem obchodzę to wstawiając link na sztywno:

<a href="#"><content f="0"></a>

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

• Odpowiedzi 288
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Może zacznę od tego, że mam dobrą i złą wiadomość. Dobra jest taka, że kończę testy konwertera baz danych i jutro będą mogły go dostać zainteresowane osoby [oczywiście użytkownicy starszych wersji SEOSC] do testów.

Czy już można się zgłaszać po wersję "przetestowaną", czyli na ten moment ostateczną?

Bielack: Dzięki, już poprawiam.

Czy już można się zgłaszać po wersję "przetestowaną", czyli na ten moment ostateczną?

Cały czas ktoś zgłasza jakieś poprawki czy dodatki, chce wszystko zrobić i wydać finalną wersje SEOSC 1. Bo takie wysyłanie co parę dni do tylu osób z byle poprawką jest raczej bez sensu.

Zrobiłem dodatek, który pokazuje wyniki wyszukiwania w Google uwzględniający wiek domen. Czyli możemy sobie zażyczyć obejrzeć wyniki tylko dla domen które były w Google np. do 2005 roku. Może to być przydatne do sprawdzenia wieku domen znajdujących się w czołówce a przez to określenia trudności frazy.

wehikul.png

• 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Mogę udostępnić finalną wersję 1.2 dla pierwszych 10 osób które się zgłoszą, jak nie zaatakują mnie komunikatami o błędach to udostępniam reszcie.

Proszę wysłać z maila na który wysłałem program dane na który został zakupiony.

Nową wersje programu wysyłam za darmo tylko osobą, które kupiły starsze wersje.

Kwestia płatności: 299zł brutto, wystawiam f-vat.

Eksploatacja: podstawowe kwestie eksploatacji zostały omówione w pomocy dołączonej do programu. Program został już opisany w tym temacie.

Opinie o programie zamieszczone w tym temacie przez użytkowników programu i tego forum:

No to muszę przyznać rewelacja. Wreszcie coś co działa i tworzy porządne strony pod zaplecze. Najlepsze jest to, że z twórcą jest idealny kontakt i chętnie rozważa wszystkie pomysły i bardzo szybko naprawia błędy. Pod porządne zaplecze jak znalazł
gratuluje Bradowi programu, ktory mysle ze w takiej czy innej wersji wiekszosc posiadala, ale zaanagazowanie, rozwoj i polityka autora wielu odpoawiada, i pozwala sie skupic sie na inych aspektach seo
Program jest kapitalny, choć trochę szorstki w obejściu. Jednak im dłużej z nim pracuję, tym więcej możliwości odkrywam.
Z uwagi na to, że kupiłem produkt mogę napisać też jestem zadowolony.
Z uwagi na to, że kupiłem produkt mogę napisać też coś o obsłudze .. raczej intuicyjna. Przechodzimy kolejno przez 5 zakładek definiując frazy, liczbę generowanych stron i dużo innych rzeczy, ale skupię się na najważniejszych wg mnie.

Metoda generowania contentu smile.gif

słownik -- wychodzi sieczka biggrin.gif

zdania -- opcje dodatkowe synonimy, losuj

Ta druga metoda podoba mi się zdecydowanie bardziej (taki tez content testowy dostałem). Wklejasz swój tekst i wychodzi Ci n unikalnych ;]

I druga rzecz to edytor wizualny strony. Pokazuje jak strona będzie wyglądać po wygenerowaniu .. możemy includować plik php :] dodać h1 h2 itd dodawać losowe zdania w który miejscu chcemy, zmieniać tła, pogrubiać jednym słowem nie przyszło mi do głowy nic co by tam jeszcze dodać wink.gif (ale jak autor wymyśli mam nadzieje, że dostane upgrade za symboliczną kwotę biggrin.gifbiggrin.gif)

Stronę tematyczną można wygenerować w szybki sposób (można definiować różne kodowania) ... dodać własne meta-tagi lub z losowych zdań ... to tak podsumowując.

Cena w porównaniu do możliwości nie jest wygórowana

...

Program ma dużo opcji więc jeszcze minie trochę czasu zanim poznam wszystkie możliwości, a z tego co widzę to ma ich sporo ...

...narzedzie naprawde szybko wszystko generuje

Zamówienia należy składać na PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności