Skocz do zawartości

Generator zaplecza :>

Brad

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 288
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dobra, dobra, mogłem tego nie pisać, teraz 100 osób zareklamuje swój katalog i napisze że do niego bym nie dodał. Tymczasem właśnie sprawdziłem 3 tygodniowy spamik, który ma prawie 200 BL tylko z katalogów, nie wnikam czy moderowane, link to link.

Jak działa program mam nadzieje, że każdy widzi, jeśli są jakieś pytania to słucham.

Dopisałem możliwość wyboru generowanego kontentu. Pierwsza opcja to ta, którą widzieliście do tej pory, druga opcja polega na losowaniu pełnych zdań i zamianie wyrazów ich synonimami. Poniżej podaje przykład zdania na którym to testowałem:

Dobry generator kontentu to program na którego leci każda dziewczyna ;).
Dobry generator kontentu to system na którego leci każda cizia :D.
Dobry generator kontentu to program na którego leci każda foczka :D.

Jak widać za każdym razem generuje trochę inaczej, jeśli jest więcej synonimów danego słowa.

A teraz przykład wygenerowanego kontentu z mojego pierwszego postu w tym temacie.

Program pozwala stworzyć nieograniczoną liczbę oryginalnych tematycznych stron zapełnianych generowanym kontentem.Niektórzy sobie piszą książki to ja dla odmiany napisałem sobie program w C++. Linki do pozycjonowanej strony są zamieszczone w generowanej tematycznej treści w której wyjąwszy pozycjonowanej frazy są zawarte zarówno jej synonimy w odpowiednich proporcjach. Dodałem do niego prostolinijny edytor html który pozwoli zbudować unikatowy szablon seo frendly na podstawie którego będzie generowane przyszłe zaplecze. Aplikacja pozwala na wszelkie zabiegi optymalizacyjne a generowany automatycznie kontent jest traktowany poprzez Google na równi z normalnym tekstem [wielokrotnie przetestowane]. Ostatnio dopisałem do niego pomoc i będę chciał go rozpowszechnić osobą 3-cim.

Kurcze, chyba lepiej brzmi od oryginału ;)

Generalnie dużo zależy od synonimów, jeśli sobie jest ustawicie specjalnie pod daną tematykę to wychodzą naprawdę ciekawe różne teksty na ten sam temat :)

Dobra, odpalaj aukcję na allegro. Zobaczymy jak to pójdzie. Chcę to widzieć

Jeszcze nie wiem czy program będzie sprzedawany na allegro, jeśli wystawie aukcje to na pewno linka podam, tymczasem zainteresowanych zapraszam na priv.

Zauważ, że taki tekst będzie mieć mniejszą wartość SEO

Przecież tu o to chodzi, żeby tekst był do przeczytania przez człowieka i różnił się od oryginału. Dlaczego uważasz, że będzie miał mniejszą "wartość SEO"?

Poza tym opcja synonimów i losowania zdań będzie do wyboru, każdy może sobie ustawić generator w sposób odpowiadający własnemu doświadczeniu.

Załóżmy, że napiszę artykułów user (da się dobrze czytać) & SEO (intensywność słów kluczowych będzie mocno sugerować temat) friendly i użyję Twojego sposobu:

- mogę zamienić na synonimy tylko słowa niekluczowe (inaczej już nie będzie SEO friendly).

- nie mogę zmienić budowy zdań (inaczej już nie będzie user friendly)

finalnie unikalność powstałych artów będzie mocno zagrożona.

Boze , moglbys mi jeszcze napisac jaka jest roznica tego do kogo dojdzie pare $ z generatora czy dla Ciebie czy 'dzieciaka z allegro'

a moze na tyle wycenia swoją pracę? (przy założeniu że sprzeda jakaś tam założoną przez siebie ilość licencji) ? A moze dlatego żeby dzieci pakietu za 2 zeta (neo i domena po złotówce) nie robiły w szukajce jeszcze większego śmietnika.

Duzo osób korzysta z tego typu ,,wspomagaczy", ja też , tylko wszystko trzeba umieć robić z głową Panowie

pozdrawiam

Pisałem to już wiele razy, ale napisze raz jeszcze. Zaplecza pozycjonerskiego nie stawia się dla użytkowników tylko dla Google. Jeśli chcesz dorabiać sobie na AdSense [co w poważnych zapleczach nie jest do pomyślenia ponieważ te samo konto AdSense to jedyny czynnik je łączący] to faktycznie, strony powinny być user frendly. Pamiętajmy, że Google to tylko zbiór algorytmów, nie wymyślono jeszcze sztucznej inteligencji, więc jeśli zdanie wygląda jak zdanie to dla Google nie ma różnicy jakie jest jego przesłanie. Wyszukiwarka już sobie w miarę radzi z oceną właściwej budowy zdań anglojęzycznych, natomiast my jesteśmy jeszcze 20 lat za Ameryką :D Powyżej opisany algorytm generowania tekstu tworzy już kontent, który dostanie się do moderowanego katalogu. Właściwie przygotowanych 20 zdań i dobry dobór synonimów [30min pracy] pozwala na stworzenie zaplecza składającego się z dowolnej liczby oryginalnych stron tematycznych.

Podsumowujmy:

- Możemy tworzyć losowy kontent ze słownika z odpowiednim procentem zawartości fraz kluczowych.

- Możemy tworzyć kontent losując całe zdania.

- Możemy tworzyć kontent zamieniając wyrazy oryginału na ich synonimy.

- Możemy tworzyć kontent losując całe zdania i zamieniając wyrazy oryginalne na ich synonimy.

Jeśli ktoś ma jeszcze jakiś inny pomysł to słucham ;)

Zauważ, że taki tekst będzie mieć mniejszą wartość SEO, bo to co dla Ciebie jest synonimem nie musi nim być dla google.

a od kiedy to robot google dokonuje logicznego rozbioru zdania ?, przegapiłem coś ? ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

To ja dorzuce parę swoich pomysłów skoro już pytasz:

- zróbić małą stronę i dokładnie opisz skrypt, dorzuć kilka screenów (tak jak to robi amerykńska konkurencja)

- zrobić wersje DEMO np. bez mozliwości wpisywania swojej frazy kluczowej lub generujacą tylko kilka stron - nie wiem jak bedzie najbezpieczniej dla Ciebie, ale coś by sie takiego przydało.

- możliwość dodania wielu róznych linków w generowanej treści z mozliwością regulacji ich wysycenia (ile linków ma pojedyncza podstrona, ile tych samych linków średnio na 1000 podstron itp.)

Pozdrawiam

Rozbiór logiczny? Jak wstawisz do tekstu o oponami link od strony o meblach to za dużo Ci to nie da.

Matematyka i teoria gier są niby pokrewne, ale nie do końca.

możesz wstawić 3x fraze opony do "Ballady o pani Twardowskiej" zatytułować strone "opony twardowskiej" w descr dać coś podobnego :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

- zróbić małą stronę i dokładnie opisz skrypt, dorzuć kilka screenów (tak jak to robi amerykńska konkurencja)
Da się zrobić :D
- zrobić wersje DEMO np. bez mozliwości wpisywania swojej frazy kluczowej lub generujacą tylko kilka stron - nie wiem jak bedzie najbezpieczniej dla Ciebie, ale coś by sie takiego przydało.

Dema nie będzie, natomiast mogę zaprezentować przykładowe strony wygenerowane tym programem.

- możliwość dodania wielu róznych linków w generowanej treści z mozliwością regulacji ich wysycenia (ile linków ma pojedyncza podstrona, ile tych samych linków średnio na 1000 podstron itp.)

Wersja tworzenia dowolnej liczby podstron jest tylko dla mnie dla celów testowych [mówi mi czy Googlowi podoba się kontent generowany przez SC]. Nie jestem jeszcze do końca przekonany co do wydawania wersji z możliwością generowania "spamowych" ilości podstron, one przy odpowiedniej budowie są naprawdę wysoko w Google, nie chce żeby potem mówili, że Brad popsuł wyniki w Google ;) Program został napisany z myślą tworzenia typowego zaplecza pozycjonerskiego. Jeśli ktoś chce tworzyć spamowe podstrony pod systemy wymiany linków czułe na ich liczbę to odradzam, bo w przypadku takiego masowego działania albo każdy system będzie dobrze moderowany albo liczba podstron przestanie się liczyć.

Dodałem możliwość "przydzielania" konkretnego kontentu tematycznego na konkretną podstronę tematyczną. Dzięki temu zabiegowi przy umiejętnym napisaniu zdań i synonimów możemy tworzyć normalne strony z informacjami przydatnymi użytkownikom. Oczywiście dla Google jest to zbędne, ale mam nadzieje, że teraz każdy będzie zadowolony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności