Skocz do zawartości

Generator zaplecza :>

Brad

Rekomendowane odpowiedzi

@Brad, przyjmij te posty ze spokojem. Program zapowiada się dobrze i mam szacunek dla Ciebie, że udało Ci sie coś takiego napisać ;)

Potraktuj komentarze raczej jako inspirację bo nawet najlepsze projekty wymagają przyjrzenia się temu krytycznym okiem. Opisz dokładnie też wszystkie funkcje jakie program posiada, bo wyrywkowe informacje są gorsze niż żadne i powoduja niepotrzebne nieporozumienia.

No i jeszcze raz wspomne, że fajnie byłoby zobaczyć DEMO. Może być maksymalnie okrojone, ale żeby było. No bo sam chyba przyznasz, że ciężko zdecydować się na kupno czegoś o czym ma się tylko szczątkowe informacje.

Masz już spore grono osób, które bedą śledziły wątek :)

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 288
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
...ale nie jest zle... Przykladowa spamowa stronka https://kawa.az.pl
Jeśli już podajesz link to radze chociaż zrobić normalną budowę zdania. Czyli kropki, po kropce z dużej litery, brak dużych liter w środku zdania, przecinki itp. bo szkoda, żeby zabanowali Ci subdomenę

no sory u Ciebie w spamiarce nie jest lepiej to kilak cytatow gdzie duze litery sa w srodku zdania :

z ponad 1mln wyników bez Program jest przeznaczony dla.

Pierwszy rzut, oka tekst wyglšda Pierwsza opony opcja

traktowany przez jest Twoje od ustawień

program, Dzięki, chociaż jest jeszcze

przetestowane smile.gif] Linki Program, jest przeznaczony, dla.

Wiec nie bardzo wiem do czego sie czepiasz ;]

No coz. Ja ze swojej strony chcem tylko pogratulowac Bradowi ze odwazyl sie (juz po raz drugi) otwarcie mowic o tego typu spamiarce(w zasadzie to ciagle temat tabu, mimo ze od pewnego czasu ludzie na forum otwarcie sie przyznaja, albo przynajmniej sygnalizuja ze korzystaja z podobnych narzedzi), moze kiedys dogonimy rynek rosyjski gdzie takich seo-programikow jest naprawde bardzo duzo(nie tylko generowanie stron), a pomimo to ich tworcy potrafia trzepac niezla kasiorke :)

Ja bym sie Brad nie martwil tym ze bedzie 1000 innych kopi po pare zlotych: kto kupi 'klona' za pare zlotych, zarobi i stwierdzi ze teraz potrzebuje czegos lepszego i podzie kupic Twoj produkt (i nawet bedzie mial na to kase - o ile oczywiscie te tansze odpowiedniki wygenerowaly mu jakies dochody :glupek2: ).

;)

pozycjonuj.png

Brad, wrzuć bardzo dokładną specyfikację opcji tego softu + screeny i starczy, wersja demo jak dla mnie nie jest konieczna.

Pomysł dobry ;)

Pozdrawiam

Cez

Wyjątkowe szkolenia o marketingu internetowym!

Współorganizowane przez

SprawnyMarketing.pl

nawet najlepsze projekty wymagają przyjrzenia się temu krytycznym okiem.
Dokładnie tak i na to liczę, tylko, nie bardzo mi się widzi po raz kolejny uzasadniać cenę czy to, że powiedziałem tak a nie inaczej.
Opisz dokładnie też wszystkie funkcje jakie program posiada

Cały czas jestem w trakcie tworzenia opisu, na razie przekazałem podstawowe informacje, żebyście mogli pisać czego wam brakuje.

No i jeszcze raz wspomne, że fajnie byłoby zobaczyć DEMO.
Kiedyś zajmowałem się crackingiem i niestety wiem, jak łatwo można obejść zabezpieczenia wersji trial, natomiast nie bardzo mam czas na zrobienie okrojonej wersji DEMO.
no sory u Ciebie w spamiarce nie jest lepiej

Hehe ale wpadłem, wrzuciłem zdania do słownika i tak wyszło. Obecnie jest plik od zdań [można zrobić podział tematyczny zdań], słownik i synonimy.

Wcześniejsze strony generowałem na szybkiego, jutro przygotuje coś porządniejszego i napisze o funkcjonalności programu.

no sory u Ciebie w spamiarce nie jest lepiej

Hehe ale wpadłem, wrzuciłem zdania do słownika i tak wyszło. Obecnie jest plik od zdań [można zrobić podział tematyczny zdań], słownik i synonimy.

Wcześniejsze strony generowałem na szybkiego, jutro przygotuje coś porządniejszego i napisze o funkcjonalności programu.

No widzisz :) tez to robilem na szybkiego;) Ale nie martw sie nie robie Ci konkurencji i nie bede sprzedawal po 15 zl ;)

Wygenerowałem 100 pokazowych stron. Zdania pochodzą z wikipedi, są losowane i podmieniane synonimami. W tekście program wstawia link do pozycjonowange serwisu. Ale po kolei... jak to się robi :)

START

start.png

Tak jak widzimy powyżej na screenie, określamy liczbę stron do wygenerownia, rodzaj kontentu jaki chcemy użyć i jego właściwości, frazy, liczbę zdań itp. Po naciśnięciu przycisku "Ustawienia zdań", możemy zrobić podział na różne tematyki tekstu, dzięki czemu będzie możliwe przypisanie konkretnej tematyki do konkretnej podstrony.

Edytor szablonu

W tym miejscu czeka na nas najwięcej pracy, zobaczmy z czym to się je :)

html1.png

Screen powyżej pokazuje przykład użycia zmiennej <content f="0">, która zwraca nazwę frazy przypisanej konkretnej podstronie. Proszę pochodzić po menu i zobaczyć jak title się zmienia wraz z aktualnie wybraną podstroną.

html2.png

Następny obrazek pokazuje użycie stałych <link anchor="x">, które zawsze zwrócą link do podstrony, która została wygenerowana na podstawie wcześniej podanej frazy [w zakładce start]. Dzięki tym stałym można zrobić np. menu :)

html4.png

Obrazek przedstawia użycie zmiennej <content>, dlaczego zmienna a nie stała? ponieważ zawsze zwraca losowo generowany kontent, którego właściwości ustawiliśmy w zakładce start. Powyżej możemy zobaczyć również użycie zmiennej <content f="0"> w znaczniku <h2> w celu uwypuklenia tematyczności kontentu.

html3.png

Kolejną stałą jest <content s="2"> co w tym wypadku oznacza, że chcemy w tym miejscu wstawić jedno losowe zdanie tematyczne, które wcześniej zadeklarowaliśmy w zakładce start. Na screenie widzimy też stałą <content f="2">, różni się ona od zmiennej <content f="0"> tym, że zawsze zwraca wcześniej zadeklarowaną frazę, jest to element stały. Można to zobaczyć przeglądając podstrony w menu, fraza ta zawsze będzie się zmieniać, zdania tematyczne też, ale ich tematyka będzie ta sama.

Na podstawie tego szablonu są generowane podstrony tematyczne, takich stron można wygenerować dowolną liczbę, każda z nich będzie zawierać inny kontent.

Zakończenie

zakoncz.png

Dostajemy informacje, że generacja stron została zakończona pomyślnie, możemy przejść do katalogu z projektem i wrzucić strony na FTP :)

Przykładowa strona: www.spamik.eu

100 innych przykładowych stron: www.spamik.eu/100stron/

Proszę zwrócić uwagę na to, że po kliknięciu na opcję w menu kontent na danej podstronie jest tematyczny.

Specyfikacja programu zostanie udostępniona na dniach.

Pracuje też nad różnymi trybami pracy w sensie, że nie będzie 9 podstron tylko wpisze się w treści jakąś zmienna XML z odpowiednimi parametrami i program na tej podstawie stworzy całą gałąź stron tematycznych z linkiem pozycjonującym w treści. Będzie to trochę wyglądać jak środowisko programistyczne, oczywiście nic nie trzeba będzie pisać ręcznie, po naciśnięciu przycisku program będzie pytał o różne dane i na ich podstawie wygeneruje kod, który wstawi w miejscu gdzie w szablonie był kursor [już jest tak w standardowym trybie].

Czekam na pytania, propozycje rozbudowy itp. itd. :)

Nie potrzebuje, ale może a to się liczy :)

Poza tym co w tym złego, że strony tworzone przez program nie mają dużych wymagań serwerowych [są tanie w utrzymaniu] i szybkie w postawieniu [nie jest wymagana instalacja bazy]? Pisząc program miałem przede wszystkim na uwadze obniżenie kosztów tworzenia zaplecza i skrócenie czasu do minimum.

Szukam kogoś kto mógłby zająć się dystrybucją programu na rynek amerykański, kogoś z doświadczeniem w takich sprawach, zainteresowani PM.

Po przemyśleniu kilku spraw i rozmowie z potencjalnymi klientami doszedłem do wniosku, że wydam wzorem zachodniej konkurencji 3 wersje kreatora.

basic - 99zł

standard - 149zł

professional - 449zł

Wersje różnić się będą funkcjonalnością, ale nawet najtańsza basic, ma duże możliwości. Każdy klient może w przyszłości skorzystać z updatu oprogramowania do wyższej wersji bez dodatkowych opłat. Czyli za update z wersji basic na standard zapłacimy tylko 50zł. Warto dodać, że koszt zakupu wersji basic zwraca się już po wygenerowaniu pierwszych kilku stron.

Ponieważ chcę udowodnić, że nie sprzedaję "picu na wodę" dla pierwszych 5 osób, które napiszą w tym temacie i wyślą mi na PW 2-9 fraz kluczowych [ta sama tematyka] wygeneruje za darmo 5 stron pokazowych. Jedyne co chcę w zamian to uczciwa i rzetelna informacja o efektach wykorzystania tych stron jako zaplecza. Osoby, które się zgłoszą muszą być pełnoletnie i mieć minimum 50 postów na tym forum w celu potwierdzenia ich wiarygodności. Przewiduje też bonus dla 5 ochotników w postaci 50% rabatu na dowolną wersje oprogramowania w przypadku chęci jego zakupu w przyszłości.

Wystarczą same frazy, ale będę wdzięczny również za content :D

Dodam jeszcze, że w SiteCreatorze istnieje podział kontentu ze względu na tematyczność. Więc możecie nawet posłać mi na PW frazę a pod nią kontent, który ma być jej przypisany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności