Skocz do zawartości

Qlweby nadal mają moc !

qwas0987

Rekomendowane odpowiedzi

Niech mi nikt tu nie pisze że google ignoruje qlweby. Otóż dodałem programem LinkMaster stronę z googlowej 1-szej 10-tki (na popularne hasło) do dużej ilości qlwebów (tzn. 6 dziennie, w sumie do około 300). Nic więcej nie robiłem, nic nie zmieniałem. I co? Dostałem sandboxa, bo linkowałem na popularne hasło. Dodam że strona istnieje od dawna.

Gdyby qlweby nie działały, to chyba google by olało że do mojej strony prowadzi spora liczba linków z tym samym anchorem?

Teraz tylko muszę czekać, aż kara się skończy :jezyk1:

Teraz czeka druga, znacznie trudniejsza, pt. 'każdy kiedyś dostanie bana w adsense'...

Dokładnie, a niektórzy jeszcze pytają - za co???

W całym zamieszaniu z qlwebami chodziło o to, że katalogi poprawiają wskaźnik "site:" domen, co było (jest???) brane pod uwagę przez algorytm wyszukiwarki w ustalaniu pozycji w wynikach wyszukiwania. Na razie próbują poprzez donosicielstwo ("zgłoś płatne linki") "wyłuskać" kolesi, którzy zarabiają na sprzedawaniu "za talara" linka na stronie z jakimś PR. To działa w jedną stronę - "po łbie" dostają domeny z katalogami na subdomenach i sprzedające linki. I oczywiście stare zasady: nowa domena+3.000.000 linków=filtr

Niech mi nikt tu nie pisze że google ignoruje qlweby

To jest niezłe :) To normalne że google nie ignoruje qlwebów

Zrobiłem sobie jeden katalog, później poszedł w ruch drugi darmowy katalog. I to już mój ostatni katalog stron, a do każdego można dodać maks 10 wpisów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności