Skocz do zawartości

Pozycjonowanie podstron

Serans

Rekomendowane odpowiedzi

Według mnie linkowanie to nie jest niekończąca się opowieść. Oczywiście nie można dodawać 100 linków dziennie i nagle przestać. Ale powoli można przystopować i nawet całkowicie przestać linkować. Z moich obserwacji wyniki że nawet jeśli strona na jakiś czas spadnie to i tak wróci pózniej na swoją pozycję a często jest tak że wskakuje nawet wyżej po jakimś czasie

Ja sie przyłączę do pytania z topicu:

Załóżmy, że dziesięć linków dziennie o mocy X z jednym anchorem powoduje filtra.

- czy można linkować kilka podstron serwisu linkami o mocy 9X z identycznym anchorem bez ryzyka dostania się w filtr?

- czy można linkować kilka podstron serwisu linkami o mocy 9X z różnym anchorem dla każdej podstrony bez ryzyka dostania się w filtr?

- czy można linkować stronę główną linkami z różnymi anchorami - każdy o mocy 9X?

można, filtr dostajesz tylko na jedną frazę, jeśli rozłożysz linkowanie na wiecej fraz i podstron- szanse na filtr mocno spadają, dlatego warto linkować na dużo fraz, do wewnątrz, jeśli masz odpowiednio zbudowaną stronkę, na pewno się wybije do góry również na konkurencyjne hasła.

Ja np. dodaje do katalogów np. 2x w tygodniu, tyle że linkuje te podstrony z katalogów np. 10 linków dziennie, bo raczej same dodawanie linków nic nam nie pomoże a ich szybka indeksacja, tzn. stała indeksacja. Nie uważam, że to dobra metoda ale mi daje efekty i wydaje mi się, że jest nawet całkiem ok.

Zrobię lekkiego off topa i napiszę odnośnie tych rad osób, które kilka tematów wcześniej udowadniają, że ich wiedza jest tak naprawdę niewielka. Najlepiej jeżeli się czegoś nie wie, po prostu nie pisać i oczekiwać, że ktoś bardziej kompetentny odpowie i sami poznamy na to pytanie odpowiedź.

Ja np. dodaje do katalogów np. 2x w tygodniu, tyle że linkuje te podstrony z katalogów np. 10 linków dziennie, bo raczej same dodawanie linków nic nam nie pomoże a ich szybka indeksacja, tzn. stała indeksacja.

Możesz troszkę jaśniej, bo chyba nie rozumiem. Dodajesz stronę do katalogu i linkujesz do tego wpisu też z katalogu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności