Skocz do zawartości

[pomysł] Moze Polska Grupa Internetowa

Tomasz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

... siedziałem sobie i myślałem ile jest małych i średnich serwisów WWW, które

nie mają forsy na reklamę, odpowiednie badania marketingowe, czy tez pomoc ogólną...

i tak wpadłem na pomysł stworzenia jakies nieformalnej grupy, badz biura Marketingowo-webmasterskiego, gdzie wspolnie z roznymi czlonkami moglibyśmy dzielić sie nasza widzą, przeprowadzac, własne wspolne badania marketingowe, itp... hmmm, co o tym myslicie.. moze ktos jest zainteresowany taka wspolpracą...

Przyznam, ze sam jeszcze nie mam płenej wizji projektu - no ale kto wie, moze cos wyczarujemy... ?

Czekam na pomysły, ofert... piszczie na forum...

Tomasz

iPressPlus

Pomysł dobry, tylko:

nieformalnej grupy, badz biura Marketingowo-webmasterskiego, gdzie wspolnie z roznymi czlonkami moglibyśmy dzielić sie nasza widzą,

jest niewielu ludzi którzy dzielą się wiedza zadarmo, poza tym nie da się prowadzić badań bez kasy, jak? musisz przecież coś zaoferować w zamian w no to już trzeba kase wyłożyc i gdzie tu biedny webmaster bez kasy?

Canon sony aparaty cyfrowe, kamery cyfrowe - promocja. Atrakcyjny system ratalny. Katalog stron www

Coż... kasa zawsze była..jest i będzie problemem, ale w Polsce własnie ludzie mają podejście posobne do Ciebie. Na tym własnie najczesciej kończą się wszlekie projkety i pomysły... :D

Po pierwsze projekt ten nie jest taki kosztowny...

Po drugie, masz rację, iż badania M są bardzo kosztowne, ale

zwroc uwage na jedna rzecz (patrząc na dużych np. IAB albo Gemius), które prowadzą swoje badania w sieci. Zauwazyłeś moze, że wszlkie dane

zbierane są najczesciej z witryn ?

Własnie to jest sposób na minimalizację kosztów, a optymalizację efektów.

Gdyby tak przyjąć, ze wszczysy webmasterzy i właścicilele stron WWW,

biorący udział w tym, że proj., to była by to pokaźna grpa osób do badań.. ?

Przecież wszysko działało by sieciowo... hmmm.

Jeśli chodzi o pomoc dla webmasterów. Tutaj własnie nie wiem w jakim kierunku by to ewoluowało, bowiem masz racje, co do problemu odpłatności takiej pomocy, a bazarów i serwisów webmasterskich nie brakuje na naszym rynku.. ;)

Jednak uważam, ze posmył warty jest większego poświęcenia uwagi,

w szczególności w perspektywnie tychze badan...

Czekam na dalsze propozycje i opinie na temat.. ;)

Tomasz

iPressPlus

Coż... kasa zawsze była..jest i będzie problemem, ale w Polsce własnie ludzie mają podejście posobne do Ciebie. Na tym własnie najczesciej kończą się wszlekie projkety i pomysły.

coż nie ojciec nie zostawił mi majątku :hello:

Po pierwsze projekt ten nie jest taki kosztowny...

Po drugie, masz rację, iż badania M są bardzo kosztowne, ale

zwroc uwage na jedna rzecz (patrząc na dużych np. IAB albo Gemius), które prowadzą swoje badania w sieci. Zauwazyłeś moze, że wszlkie dane

zbierane są najczesciej z witryn ?

no tak tylko że jest potrzebny na tyle wydajny serwer który to obsłuży i progamista który napisze oprogramowanie

Jeśli chodzi o pomoc dla webmasterów.

sondy, ankiety, statystyki, liczniki, system wymiany reklamy tekstowej i to wszystko zadarmo bez żadnego sponsora na serwer

;)

Załóżmy że mamy sponsora na serwer jeżli uruchomimy usługi które sa dostepne to kto z nich będzie korzystał, musi to być cos czego nie maja inni?

Canon sony aparaty cyfrowe, kamery cyfrowe - promocja. Atrakcyjny system ratalny. Katalog stron www

pneuma

Nie chodzi mi o robienie kolejnego serwisu wymiany banerów, czy tez jakichkolwiek innych komponentów. Chodzi ostworzenie portalu (zbierania, przetwarzania i wymiany) informacji marketingowej oraz o cos w rodzaju centrum reklamy...

Ale, chociaz cos napisałes w tej kwestii :hello:

Apropos, mi tez nic ojciec w spadku nie zostawił... ;)

Jesli chodzi o serwer, to znalazł by sie sponsor.. ale to narazie inna hostoria...

;)

Tomasz

iPressPlus

cos w rodzaju centrum reklamy...

o tych darmowych komponentach pisalem w kontekście tego co taki serwis musial by dać webmasterowi żeby chciał się do niego przylaczyć, ty będziesz miał statystyki i badania, a reszta co?

o tych darmowych komponentach pisalem w kontekście tego co taki serwis musial by dać webmasterowi żeby chciał się do niego przylaczyć, ty będziesz miał statystyki i badania, a reszta co?

Cały projekt przewiduję jako NOPROFIT - moze jakies reklamy, albo co, ale to nie dla zysku tylko samego biura... Pytasz się, co będą mieli z tego inni... Wyniki globalnych badań jakie bysmy przeprowadzali... Ponad to, mam w zamiarze nawiazan kontakty z sieciami reklamowymi i innymi organizacjami marketingu, itp... dlatego uwazam, ze pomysł jest dobry i mysle, ze chętnych by do jego realizacji niezabrakło....

Czekam.. czekam na chetnych :)

Tomasz

iPressPlus

A czego konkretnie oczekujesz od chętnych ?

Tzn. na samym początku są potzrebne osoby, które zajma sie projektem.

Graficy, marketerzy, webmasterzy... Tak, abysmy mogli zaprojektowac całość - wyznaczyc zasady, itp... nastepnie wdrożyc projekt...

Natomiast jesli chodzi o uzytwkoników, który będą do nas przystepowac

w ramach otwartego projektu będzie oczekiwali wspolpracy w zakresie badan

marketingowych. Ponad to, wymiana informacji oraz (jeszcze nie wiem dokładnie jak to będzie) nasz wspolny rynek reklamowy...

Ciezko jest mi dokładnie wszysko opisywac, jestem zajety tak samo jak większoć z Was, więc potzrebuje specjalistów, ktorzy będą wspoltworzyc i nadzorować całość....

Tomasz

iPressPlus

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności