Skocz do zawartości

syfne home.pl?

Kyo

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 miesięcy temu...

Nie chcialem tworzyc nowego topicu. Wybaczcie ;)

Mam ciekawe przygody z home.pl i chcialbym wiedziec czy ja jestem jakis niedoinformowany czy co: czy tylko u mnie katalog tymczasowy na sesje (session_save_path) jest zle ustawiony i musze przechowywac dane sesji w swoim katalogu?

To samo tyczy sie katalogu tymczasowego do uploadowania plikow... nie istnieje ^^

Odkrylem to dopiero po chwili jak is_uploaded_file zwrocilo mi error 6, czyli Missing a temporary folder.

Jedynym rozwiazaniem jest stworzenie wlasnego katalogu tymczasowego, ale z tego co wiem to musialbym recznie kasowac jego zawartosc (albo jakims skryptem). Czy istnieje inny sposob?

• 3 tygodnie później...
Maksymalny czas procesora użyty przez skrypty PHP / CGI w ciągu doby 14 400 s

To tylko 4 godziny! Zakładając, że wykorzystanie kompilatora PHP na jedno zapytanie, to 0.2 s, to w ciągu doby może być maksymalnie 72k odsłon strony.

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

home.pl jeszcze nie podał oficjalnych ograniczeń, nazwa.pl już to zrobiła:

https://nazwa.pl/netart-o-firmie-parametry-...ieczenstwa.html (nie pamiętam czy już było)

Na nazwa.pl baza danych często się blokuje i dopiero po godzinue automatycznie się odblokowuje.

Boli to.. bo trzeba uważać co się robi, bo łatwo zablokować sobie dostęp do wszystkich stron na serwerze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności