Skocz do zawartości

Dlaczego Precele są gorsze od katalogów

mrtn

Rekomendowane odpowiedzi

To przynieść mogą płate preselle, nie jakimiś tam kokosami 20zł za rok wyswietlania tylko biorace jakąś mała kasę za wpis. Bo w takim katalogu właśnie łatwo kontrolować treść i można zrobić dobre linkowanie wewnętrzne, wystarczy wywalic kategorie , zostawić TAGS, w każdym artykule umieszczać 1-3 linki do innych wpisów, jest to wykonalne i mało pracochłonne, ale wiele osob mówi po co presell z wpisem za symboliczne 2zł + podlinkowanie linkor do zaindexowania.

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
@Mion,chodzi mi to [...]Twój precel nie sugeruje żadnej z w/w kategorii.
Całkowicie nie rozumiem Twojego toku rozumowania w tym kontekscie?!

Jeśli chodzi o kategorie to są: Motoryzacja, Rozrywka itd...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Precel, którego jesteś właścicielem nie jest związany tematycznie z anchorami linków prowadzących do cyberrandka.pl, autokomisy24.pl, hotfotka.pl.

A myślisz, że po co sie piszę te artykuły?.. To podstrona z wpisem ma być związana tematycznie. Plus plugin który łączy podobne wpisy. Plus podlinkowanie w katalogach/innych preclach z odpowiednim anchorem w odpowiednim otoczeniu tekstowym i jakiś system wymiany linków dorzucony, i wszystko pięknie.

Ostatni post na blogu - Po co Ci katalog stron?

if.pl

@nker -> Ciekawa teoria...

Tylko zauważ, że precle, katalogi i inne typu serwisy stawiane są nie po to żeby pozycjonowac głownie czyjeś strony, ale tworzą tak zwane zaplecze. Po co się tworzy zaplecze chyba wyjaśniać ci nie trzeba, czy może ta kwestia jest dla Ciebie też niejasna ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

wyraźnie, że chodziło Ci o standardowe precelki na WP. Co do innych skryptów, to również są zagrożone tym o czym piszesz ale w zdecydowanie mniejszym stopniu.

no tak anlaogicznie porównaie zwykłe katalog vs np webwweb.pl :)

mrtn nie wspomniał o linkowaniu własnych wpisów w katalogu/preclu, co znacznie zmienia moc takiego wpisu.

Jak nabardziej napisałem cytuję samego siebie z tego wątku:

Patrząc na podstawową ideę precel Pages 99% wpisów jej nie spełnia (podlinkowanie), przy czym sporo katalogów dawało też taka możliwość (opis strony) twoerzenie tylko po to Precell Pages mijało się z celem.
(pogórbienie dodane teraz).

Po za tym większość z Was ma rację - czego z kolei ja nie dałem wyrażnie do zrozumienia Precell Pages nie równa się Precelek . Precelki są jakby niezrozumieniem idei precell Pages i to mocnym niezrozumieniem. przez ani z tego będzie zpalecze, ani katalog, ani dobrze wypozycjonuje - ogólnie taka słabasza wersja wyszstkiego :).

Poza tym dzięki właściwemu rozmieszczeniu [budowie WP ] słowa kluczowe w title, H1, H2 i w treści artykułu poszczególne zaindexowane podstrony na mniej popularne frazy są na dobrych pozycjach w google co daje jakieś tam wejścia. A wejścia na site można zamienić na $$ ...

Poza tym to co mrtn napisał, że Precell Pages != Precelek jest moim zdaniem jak najbardziej TRUE;

Tak wiem otoczone trescia tematyczną , będąca taka samą na kilku presellach, nawet jesli to nei robią automaty to poprostu ludzie

https://www.google.com/search?q=Tam,+gdzie+...ho&filter=0

https://www.google.com/search?q=Istotnie,+d...ko&filter=0

https://www.google.com/search?q=Urok+sieci+...mo&filter=0

prosty przykład z mojego precella ktorego mam od dawna. Rosopwe wpisu kazdy kopia.

No to zobacz dokładniej początki może są takie same, ale reszta treści na szczęście nie zawsze jest taka sama, dodający trochę zmieniają artykuły [ mam nadzieję ] ... :)

A powielanie treści wynika z bezmyślności niektórych dodających a jak wiemy "głupota ludzka ni nie zna granic"... :)

Ostatnie artykuły pięciu różnych użytkowników na jednym z moich WP nie przeszły pomyślnie moderacji i je wywaliłem. Ludzie kopiują treści z innych stron jak leci. Jeszcze trochę a w we wszystkich niemoderowanych presellach będzie jeden wielki duplicate content. Ci, którym nie chce się tworzyć unikalnego tekstu od podstaw, sami przyczyniają się do "zagłady" preceli. Jak już coś robić to porządnie... szkoda, że wiele osób robi fuszerkę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności