Skocz do zawartości

Ile mogłbym zaproponować reklamodawcy

AdamAGP

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Zapytaj na ile chcę kupić. jak napisze, ze 10 mc to wiesz, że ktoś ma 2500 i rabat możesz dać 5% bo wiesz, ze ktoś poważny. Jak napisze, ze co miesiąc to wiesz, że nie bardzo ma pieniądze więc wystarczy CI 250 :D, a jak znajdzie sie ktoś lepiej płatny to co za problem po opłaconym abonamencie powiedzieć pas?

za mało w w swym zyciu widziałeś ;) - jak burżuj to będzie wypłacał tygodniówkami, ludzie rozrzutni z reguły nie dochodzą do bogactwa :P, ponoć Bill Gates jak mial juz miliony to starał sie nawet zuzyte skarpety odpisac od podatku

5zł/1000 wyświetleń

Czy agencje i nawet średniej wielkości strony nie biorą 60pln za taka ilość wyświetleń ?

To bym miał na swoim mniejszym serwisie 300zł na dzień, jaka firma zapłaci 9000zł miesięcznie za banner?

Zaproponowałem 350zł/ miesiąc od 1 banera w centralnym miejscu strony nad menu. Nie wiem czy nie przesadziłem. W międzyczasie pojawiła się następna propozycja z innej firmy, z tym że na razie nic konkretnego.

Słuszna cena, zejdź maksymalnie do 300zł przy dłuższej kapmanii.

404.tf

jak na stronie macie odpowiednio ztargetowany traffic to wtedy może uda się wynegocjować odpowiednie pieniądze

dla przykładu:

reklamodawca reklamuje swój sklep z monitorami lcd - nie zapłaci dużo za reklamę na stronie o dzwonkach ponieważ szansa że ktoś chce kupić monitor jest mała

ale natomiast gdy jest możliwość reklamy w dziale o monitorach na forum komputerowym jest w stanie zapłacić kilka razy większe pieniądze niż na dzwonkach bo wie, że ludzi na forum w tym dziale interesują monitory lcd i możliwe że chcą sobie kupić.

warto poczytać na ten temat kilka książek

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

.....jaka firma zapłaci 9000zł miesięcznie za banner?

Są takie co zapłacą. Jeśli odwiedzający daną stronę to dokładnie ich grupa targetowa i odwiedzalność strony jest odpowiednio wysoka to umieszczenie reklamy będzie bardziej efektywne. Chociaż trzeba pamiętać, że nie zawsze drogo=efektywnie.

Ja ostatnio sprzedają buttony po 4.000 za mieś. Jednych na to nie stać, inni zadowoleni wracają :(

w cenniku każdego portalu i agencji ceny zaczynają sie do 60pln za 1000 odsłon...

czy źle patrze ?

zadzwoń do WP i powiedz, że chcesz kupić 100 milionów odsłon banera (750x100) - wątpię zeby stawka wyniosla ponad 5 zł. za 1000 odsłon (dla biznes max 10,- /1000 odslon)

w cenniku każdego portalu i agencji ceny zaczynają sie do 60pln za 1000 odsłon...

czy źle patrze ?

zadzwoń do WP i powiedz, że chcesz kupić 100 milionów odsłon banera (750x100) - wątpię zeby stawka wyniosla ponad 5 zł. za 1000 odsłon (dla biznes max 10,- /1000 odslon)

Np na onecie taka cieniutka reklama nad wyszukiwarką kosztuje dziennie 75 tysięcy złotych. Wychodzi 10zł/1000 odsłon pod warunkiem że onet ma ich dziennie 7,5 mln.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności