Skocz do zawartości

Host-24.pl - co sądzicie?

MasterPlus

Rekomendowane odpowiedzi

Kolego, nie kupuj sprawa zgłoszona już do urzędu skarbowego, nie wydaje faktur bo powiedział, ze "firma" będzie zarejestrowana w połowie września, a nie wolno wydawać faktur VAT sprzed miesiąca. Został wysłany list do skarbówki :D, teraz tylko czekać. Kolega nie chciał podać NIP itp.

sygnaturka.png

Kolego, nie kupuj sprawa zgłoszona już do urzędu skarbowego, nie wydaje faktur bo powiedział, ze "firma" będzie zarejestrowana w połowie września, a nie wolno wydawać faktur VAT sprzed miesiąca. Został wysłany list do skarbówki :brawa:, teraz tylko czekać. Kolega nie chciał podać NIP itp.

Z tego co ja wiem to wcale nie musi wystawiać faktur vat. Wystarczy rachunek uproszczony.

Po przekroczeniu 20 tyś zł dochodu - Paragon fiskalny

A po przekroczeniu 40 tyś zł dochodu staje się VATOWCEM

Tak było na przykład z firmą mojego brata.

Pozdrawiam

nie mając firmy możesz wystawic rachynek uproszczony? chyba nie :brawa:

co innego mieć firme i nie wystawiać FV (na początku działalności), a co innego nie mieć firmy i prowadzic działalnośc gospodaczą, a sprzedarz kont www podchodzi już pod działalność :D

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Z tego co ja wiem to wcale nie musi wystawiać faktur vat. Wystarczy rachunek uproszczony.

Po przekroczeniu 20 tyś zł dochodu - Paragon fiskalny

A po przekroczeniu 40 tyś zł dochodu staje się VATOWCEM

Nie w tym rzecz, tylko w tym, że skoro gość formalnie nie prowadzi działalności, a de facto zaczął ją prowadzić, to i tak Skarbówka potraktuje go tak, jakby ją prowadził - z wszystkimi konsekwencjami, czyli np. upomni się o podatek dochodowy i VAT (z odsetkami rzecz jasna) i gościu popłynie. Razem z chostinkiem. :brawa:

Przy okazji - nie istnieje takie słowo ani skrót jak "tyś".

⇅ Sprawdź czy nadal jest zielono u Ciebie i konkurencji poprzez nowoczesne monitorowanie pozycji

Kupiłem SOBIE TEN HOSTING w host-24 na allegro ZA 4,90 mam 500 podstron zaindeksowanych , czyli 500 punktów w e weblink. Uważam , że jego koszt mnie już sie zwrócił.

Witam

Od 2 dni serwer na którym znajduje się Panska strona odnotowuje co kilkadzisiat minut przerwy w dzialaniu, jest to spowodowane mala ilością pamieci RAM na tym serwerze a zbyt duza ilością użytkowników. Żeby moc swiadczyc usługi na wysokim poziomie jesteśmy zmoszeni wymienic ten serwer na inny który będzie miał wiecej pamieci RAM. Aby moc zmienic serwer potrzebowalibyśmy dopłatę z Pańskiej strony w wysokości 20zl do Pańskiego konta. Jedyne co możemy zapewnic po tej doplacie to ze na tym serwerze już nie beda zakładani nowi użytkownicy i caly nowy szybszy serwer będzie dla osob które już maja zalozone konta na tym serwerze oraz przedłużymy waznosc Pańskiego konta o 3 miesiace. Jeżeli zdecyduje się Pan na dopłacenie tych 20zl proszę o kontak pod adres email:

info@host-24.pl

oraz o wplacenie tej kwoty na konto:

nr. konta: 17 1140 2017 0000 4902 0556 8771

Adam Bendyk

ul. Szkolna 80

84-239 Bolszewo

W tytule przelewu proszę wpisac:

Doplata, i swoja nazwe użytkownika na serwerze.

Osoby które już nie chca utrzymywac swoich stron w host-24.pl i nie chcą dopłacać 20zl także proszę o kontakt pod adresem info@host-24.pl

Jeszcze raz przepraszamy za przerwy w dzialaniu Pańskiej strony.

Pozdrawiam

Adam Bendyk

Też to dostaliscie ?

sygnaturka.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności