Skocz do zawartości

Linki nofollow, a indeksowanie

yataman

Rekomendowane odpowiedzi

Czy warto na kilku najlepszych strona wrzucić odnośnik z NOFOLLOW do nowej stronki, by ekspresowo przeprowadzić jej indeksację?

Czy ktoś się spotkał z problemami ze względu na zbyt dużą liczbę linków nofollow? Czy taki minisystem nie ma minusów?

w jaki sposób google ma zindeksować stronę jak bot widząc parametr nofollow wchodzi na nią ale nie przekazuje mocy strony na linka, więc jakbyś miał same linki nofollow twoja strona pewnie nie pojawiłaby się w wynikach

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

w jaki sposób google ma zindeksować stronę ... twoja strona pewnie nie pojawiłaby się w wynikach

gucio prawda

proponuje umiescic link do swiezej domeny z dobrego forum (link nofollow) i zobaczyc czy sie nie zaindeksuje

a co do pojawania sie w wynikach... zaloze sie ze sie pojawi :D

Zajrzyj jeszcze tu:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?s...mp;#entry288028

Testowalem, nie polecam...

Stworzlem stronke, ktorej wybralem dziwne slowo kluczowe, zaluzmy "ahns34yynt" - zlinkowalem z nofollow na ten anchor. Po tygodniu stronka pojawila sie w Google. Wprzedzaly ja w serpach stronki ktore do niej linkowaly. W zadensposob nie szlo wyszukac wpisujac "www,adresstronytestowej,pl". Po tygodniu byla 1-sza na linkowana fraze. W kolenym tygodniu calkowicie zniknela. Tzn stronka jest zaindeksowana ale nie jest uwzgledniona w wynikach wyszukiwania na ta fraze. Na 8 wynikow na ta fraze nie ma jej wogole, wczesniej byla ostatnia.

Test powtorzylem i bylo to samo --> nofollow niszczy domene :D

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Też czytałem ten wątek i stąd moje pytanie. Czy na paru stronach warto dodać takie nofollow linki, by przyśpieszyć indeksowanie. Na przykład można by puścić takie linki nie tylko na stronę główną, ale na głębsze strony...

Testowalem, nie polecam...

Stworzlem stronke, ktorej wybralem dziwne slowo kluczowe, zaluzmy "ahns34yynt" - zlinkowalem z nofollow na ten anchor. Po tygodniu stronka pojawila sie w Google. Wprzedzaly ja w serpach stronki ktore do niej linkowaly. W zadensposob nie szlo wyszukac wpisujac "www,adresstronytestowej,pl". Po tygodniu byla 1-sza na linkowana fraze. W kolenym tygodniu calkowicie zniknela. Tzn stronka jest zaindeksowana ale nie jest uwzgledniona w wynikach wyszukiwania na ta fraze. Na 8 wynikow na ta fraze nie ma jej wogole, wczesniej byla ostatnia.

Test powtorzylem i bylo to samo --> nofollow niszczy domene :D

Troszkę zakręcone te tłumaczenia. W końcu nofollow nie szkodzi domenie która linkuje, a stronie linkowanej?

Troszkę zakręcone te tłumaczenia. W końcu nofollow nie szkodzi domenie która linkuje, a stronie linkowanej?

Dokladnie, po to wlasnie jest, stosowane przede wszystkim w komentarzach. Nie wiem jakz tym niszczeniem domeny ale na mur beton widze, ze jak testowo zlinkowalem w sumie 4 domeny, tak 4 domeny zostaly kompletnie wyeliminowane z wynikow wyszukiwania na te frazy, ale musze jeszcze dodac fakt, ze nie byly linkowane z niczego innego, 100 % linkow nofollow. Nie wiem jaki efekt byloby "pomieszanie" linkow z nofollow i bez - nie wiedze problemu, zebym nie mial tego sprawdzic i nie napisal w tym temacie czy strona wroci :D

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Oczywiście, że Ci domeny nie 'zniszczy', chodzi o to, że ma negatywny wpływ.

A to niby dlaczego ?

To ze po zlinkowaniu domeny linkami typu nofollow nie ma domeny w wynikach wyszukiwania to znaczy ze wplywa negatywnie na domene?

Jakos to do mnie nie przemawia.

Bez watpienia przyspiesza to indeksacje (temat postu : linki nofollow a indeksacja).

Osobiscie nie odczuwam skutkow ubocznych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności